Kashotto: Hvad er det, og hvordan du kan inkludere det i din kost?

Vi vil vise dig, hvad kashotto er, og hvordan man tilbereder det på en enkel måde. Det er en ret, der har flere sundhedsmæssige fordele, især for atleter.
Kashotto: Hvad er det, og hvordan du kan inkludere det i din kost?
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kashotto er en ret, der ligner risotto i udseende, men de anvendte ingredienser er i dette tilfælde bulgur, hirse, majs, hvede, boghvede, quinoa, havre og andre kornsorter.

Det er en cremet ret, der kan give en høj mængde essentielle næringsstoffer af meget god kvalitet. Af denne grund er det gavnligt at inkludere det i din kost på regelmæssig basis. Læs videre, for vi fortæller dig, hvordan du kan tilberede denne lækre ret.

Opskrift på kashotto

Kashotto har mange fordele, herunder dens evne til at give den energi, der er nødvendig for at hjælpe folk til at yde deres bedste, når de dyrker sport. Og ikke nok med det, den er også ideel til efterfølgende restitutionsprocesser.

Den indeholder også vigtige vitaminer og mineraler. Dette er især tilfældet, når der anvendes grøntsager, når den tilberedes. Takket være dem øges antioxidantbelastningen, hvilket neutraliserer dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv.

Resultatet er en lavere forekomst af kroniske sygdomme, som det fremgår af forskning offentliggjort i European Journal of Medicinal Chemistry.

Kashotto i skål

Ingredienser

Denne opskrift på kashotto er hurtig og nem at lave. De ingredienser, du skal bruge for at få et fremragende resultat, er som følger:

 • 500 gram bulgur
 • 1,5 liter kokosmælk
 • 20 gram økologisk jomfru kokosolie
 • Sæsonbestemte grøntsager
 • Revet kokos
 • Nelliker, kanel og stjerneanis
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Varm først kokosmælken op i en gryde under omrøring lidt ad gangen.
 2. Når den har nået den ønskede temperatur, tilsættes nelliker, kanel og stjerneanis.
 3. Øg varmen til medium uden at stoppe med at røre.
 4. Lad det koge, indtil blandingen er meget varm, men ikke kogende.
 5. Tag den af varmen, dæk den til, og lad den stå i 20 minutter.
 6. Skær grøntsagerne ud.
 7. Hæld de 20 g kokosolie i en stegepande og tilsæt de friskskårne grøntsager.
 8. Krydr med salt og peber, og vent, til de bliver bløde og reduceres i volumen.
 9. Si kokosmælken, og sæt den tilbage på blusset.
 10. Når det koger, tilsættes bulguren, og varmen sænkes under konstant omrøring. Efterhånden begynder kornet at svulme op og suge væsken til sig.
 11. Smag til med salt og peber, og lad blandingen reducere i størrelse, indtil det har konsistens som risotto.
 12. Dæk til og lad det stå i 20 minutter. Servér på tallerkener og drys med revet kokos på toppen. Servér med grøntsagerne.

Er denne ret passende til personer med cøliaki?

Kashotto kan laves med hvede eller korn med gluten i, men det er muligt at bruge f.eks. bulgur som hovedingrediens. Nogle hævder, at det gør retten egnet til cøliaki, men det fremgår ikke af mange online-kilder.

Det er vigtigt at bemærke, at der skal indtages mindst 25 gram fibre hver dag, et krav, som sjældent opfyldes. I tilfælde af utilstrækkeligt indtag kan visse sundhedsproblemer gradvist udvikle sig, f.eks. dysbiose.

Bulgur og grøntsager

“Kashotto” er en meget sund ret

Som du har set, er kashotto en meget sund ret, der kan indgå i en varieret kost. Det er især positivt for atleter, da det giver en stor mængde kulhydrater af god kvalitet.

Dette sikrer atleten masser af energi, når han/hun udøver motion, så man undgår præstationsfald eller træthed. Det skal dog sikres, at alle essentielle næringsstoffer indtages i tilstrækkelige doser til dette formål.

Det kan interessere dig ...
Quinoa risotto med svampe, kylling og porrer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Quinoa risotto med svampe, kylling og porrer

Quinoa risotto er en meget nærende ret, fordi den har et højt proteinindhold (både vegetabilske og animalske versioner). Læs hvordan du gør her!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253
 • Tabbers, M. M., & Benninga, M. A. (2015). Constipation in children: fibre and probiotics. BMJ clinical evidence2015, 0303.
 • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.