Køkkenudstyr: Hvad er det vigtigste tilbehør?

Køkkenudstyr er de elementer, vi bruger i køkkenet og ved bordet. Lad os se, hvilke redskaber du bør medtage i det.
Køkkenudstyr: Hvad er det vigtigste tilbehør?

Sidste ændring: 11 september, 2022

Det er ikke nødvendigt at have et overudstyret køkken med moderne tilbehør og redskaber, der opdateres, hver gang en ny model kommer ud på markedet. Faktisk ender vi med at ophobe genstande, som vi ikke bruger, og som ikke har noget med godt køkkenudstyr at gøre.

Det væsentlige tilbehør til køkkenudstyr er det, der gør det muligt for os at arbejde i køkkenet med komfort og praktisk anvendelighed. I den forstand er det vigtigt at fremhæve, hvad disse grundlæggende elementer er, så vi ikke køber ekstra ting, som vi ikke kommer til at bruge.

Vi ved, at hver familie er forskellig, og at hvert køkken svarer til behovene hos dem, der bruger det hver dag. Der er dog nogle redskaber, som bør være i ethvert hjem, og som kan variere i model eller størrelse, men som vi i sidste ende får brug for. Lad os se nærmere på dem.

Gryder af rustfrit stål og teflonpander

Vi begynder med de elementer, som vi har brug for i selve køkkenet til tilberedning af mad. Gryder og pander i rustfrit stål er vigtige dele af køkkenudstyr. De kan bruges til at tilberede gryderetter, saucer, kød, grøntsager og mange andre retter.

Da de er meget udbredte, bør du vælge et materiale af rustfrit stål, der ud over at tilbyde holdbarhed og modstandsdygtighed begunstiger tilberedningen af mad. Hvad angår dimensionerne, er det vigtigt at have mere end én af disse gryder. De bør have forskellige størrelser til forskellige tilberedninger og lejligheder.

Hvad angår stegepander, er vores anbefaling, at de skal være fremstillet af teflon eller et andet materiale med non-stick. De kan bruges til at lave omeletter, pandekager, røræg og andre fødevarer, der har en tendens til at klæbe til bunden. Måske er to pander i to forskellige størrelser og en mellemstor stegepande et godt sted at starte.

Gryder og pander er vigtigt køkkenudstyr

Det er bedst at investere i gode materialer, da madlavningsopgaver slider på vores køkkenredskaber.

Forskellige redskaber

Køkkenredskaber udgør et univers for sig selv, hvor det er meget nemt at fare vild og ende med at købe ting, der er meget smukke, men som ikke er nødvendige eller endda praktiske. Derfor vil vi nu dele vores liste over de redskaber, der ikke må mangle i dit køkkenudstyr derhjemme:

  • Knive: En god kniv er nok. I virkeligheden findes der knive til alt, hvad du kan forestille dig, men de fleste mennesker ved ikke, hvordan de skal bruge dem. Måske kunne du også tilføje en mindre kniv til specifikke fødevarer.
  • Sier: Disse findes i plastik og rustfrit stål. Sidstnævnte er det mest anbefalede på grund af deres modstandsdygtighed og holdbarhed. Vi vil også inkludere et rivejern til ost og grøntsager, såsom gulerødder.
  • Spatler: En eller to spatler lavet af et materiale, der ikke beskadiger overfladen af panden, er mere end nok. Glem ikke træspatlen og et piskeris i denne kategori.
  • Diverse ting: Hertil hører bl.a. et skærebræt, en kartoffelskræller, en vin- og dåseåbner, plastbeholdere til fryseren og skåle. Størrelsen og mængden afhænger af den enkelte husholdning.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Sådan vælger du maling til køkkenfliser

Service: Køkkenudstyr, der bruges dagligt

Service er en anden komponent af køkkenudstyr, der tilbyder en bred vifte af muligheder. Der er modeller, materialer og designs for enhver smag.

Lad os opdele det i glas og kopper, tallerkener og bestik. Vi vil se nærmere på hver gruppe og analysere, hvad der er egnet.

Kopper og glas

Det, der normalt sker, er, at vi starter med et sæt glas, som med tiden går i stykker. Når vi udskifter dem, mister vi ensartetheden i vores design.

I dag er det ikke så slemt at have forskellige modeller af glas på et bord, da uformelle og moderne borde har taget overhånd. Faktisk er det muligt at se borde med glas, der tidligere var syltetøjsglas, og det er både accepteret og moderne.

I den forstand er brede glas i rørformat multifunktionelle. Du vil dække serveringen af drikkevarer med disse glas, fra vand til gennemarbejdede drinks.

Hvis du skal købe flere, skal du vælge klassiske modeller, der er lette at udskifte. Men er det nødvendigt at købe glas? Ja og nej. Det afhænger alt sammen af, hvilken type sammenkomster du har derhjemme. Måske har du med et par glas vand løst problemet, hvis du byder på uformelle middage med familie og venner.

Hvis du derimod er til fine middage med flere retter og vinsmagninger, er det bedst at have mindst tre glas: Vin, vand og mousserende vin. Det er også bedst at vælge klassiske designs, som du kan købe igen senere.

Hvad angår kopper, kan du gå efter de klassiske krus og nogle kaffekrus.

Tallerkener

Når det gælder tallerkener, er det bedst at vælge et sæt, der indeholder alle størrelser: forretstallerkener (som også kan bruges til desserter), hovedretstallerkener og dybe tallerkener. Virkeligheden er, at designene er meget attraktive og varierede. Hvis du vælger et, der er for eksklusivt, vil det være svært at finde en model, der kan erstatte det.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 8 tips til at arrangere en sommerfest

Bestik

Bestik består af knive, gafler og skeer. Igen er det bedste, du kan gøre, at forenkle sagen. Vælg for eksempel savtakkede knive, der fungerer til kød, i stedet for at købe dem separat.

Hvis du spiser fisk regelmæssigt, skal du inkludere fiskeknive. Men hvis fisk ikke er en del af din ugentlige menu, er det virkelig ikke nødvendigt.

Hvad angår skeer, kan vi opsummere dem i suppe-, dessert- og teskeer. Materialet par excellence er rustfrit stål, og antallet vil variere alt efter den enkelte familie.

Duge er køkkenudstyr, man ikke må glemme

Vores forslag er at have en dug til særlige lejligheder og andre til daglig brug. En anden mulighed er at bruge dækkeservietter til hver gæst. De kan være lavet af PVC, bambus, rattan eller stof.

Viskestykker er også vigtige til rengøring og tørring af køkkenflader.

Et dækket bord

Du kan beslutte dig for det komplette køkkenudstyr afhængigt af, hvilken type middage du holder, og om de er formelle eller uformelle.

Køkkenudstyr til hjemmet spænder fra det basale til det eklektiske

Vi håber, at vi har givet dig et generelt overblik over, hvad der er de grundlæggende elementer, der indgår i køkkenudstyr. Vi har kun nævnt de grundlæggende ting – dvs. de redskaber og det service, der ikke må mangle.

Vi forstår dog godt, at det er fristende at have nogle ting, som, selv om de ikke bruges dagligt, kan være nyttige på et tidspunkt. For eksempel serveringsfade eller bakker, kander og anretningsfade m.m.

Vores forslag er, at du gør plads til disse sjældent anvendte genstande ved at være bevidst om alle dine indkøb. Lad os sørge for at vælge dem, der forårsager mindre skade på miljøet.

Det kan interessere dig ...
6 simple tricks til et rent køkken du bør prøve
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 simple tricks til et rent køkken du bør prøve

Køkkenet er en vanskelig del af hjemmet at gøre rent. Meget fedt og snavs ophober sig i dette område grundet madlavning. Her er tricks til et rent ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Burg, Dale; Maryo Ellen, Pinkhan: La casa perfecta: consejos prácticos para el hogar, Random House, 2002.
  • Parada Rivera, M. E. Hogar Ekonic, menaje desechable biodegradable gourmet.
  • Torviso, I. G. B. (2002). El menaje del hogar. In Memoria de Sefarad: Toledo, Centro Cultural San Marcos, octubre 2002-enero 2003(pp. 131-157). Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior.
  • Venegas Venegas, J., Raj Aryal, D., & Pinto RuÃz, R. (2019). Barato cena cubertería de acero inoxidable cuchara tenedor cubiertos con nuevos diseños (SM062). Aná lisis económico34(85), 169-187.
  • González, J. R. (1976). Porcelana china de exportación. Artes de México, (190), 61-71.
  • de Bogotá, C. D. C., & Exporta, B. (2010). México Decoración para el hogar.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.