8 tips til at arrangere en sommerfest

Sommeren er den ideelle tid til at holde udendørs fester med familie eller venner. Men hvad skal du være opmærksom på, når du arrangerer en sommerfest? Vi giver dig nogle tips!
8 tips til at arrangere en sommerfest

Skrevet af Ana Luzardo

Sidste ændring: 26 august, 2022

Varme sommerdage er den perfekte mulighed for at slappe af, hænge ud med venner og komme ud af din rutine. Faktisk er der mange, der udnytter det gode vejr til at feste og gøre tiden mindeværdig. Overvejer du at arrangere en sommerfest, og er du ikke sikker på, hvor du skal starte? I så fald kan vi hjælpe dig!

Der er mange idéer, som du kan bruge, når du planlægger en sommerfest. Generelt er det dog en god idé at organisere sig, vælge et passende lokale og træffe beslutninger om mad og drikkevarer. For at hjælpe dig i denne proces giver vi dig 8 anbefalinger.

Lad os tage et kig på dem!

8 tips til at arrangere en sommerfest

Det behøver ikke at være kompliceret at arrangere en sommerfest. Alligevel er det værd at planlægge det på forhånd og ordne alle de nødvendige ting, så det bliver en behagelig oplevelse.

Er du interesseret? Så lad os komme i gang!

1. Tænk på, hvordan du ønsker det

Ved du allerede, hvad du ønsker?

Tænk på stedet, maden, underholdningen, dekorationen og drikkevarerne. Disse vil være det grundlæggende for din fest. Overvej også, hvor mange mennesker der vil komme, for du skal have nok til alle.

Folk hænger lys op udenfor

2. Lav et budget

For at lave et budget skal du kigge på priserne på de ting, du vil have. Du bør medregne følgende:

  • Mad.
  • Leje af lokaler.
  • Hvad du vil bruge til underholdning.
  • Dekoration.
  • Drikkevarer til dine gæster (hvad end det er sodavand eller cocktails).

Nu har du prislisten på din computer eller på papir, og du kan se, om du er parat til at bruge så mange penge, eller om du vil fjerne eller tilføje noget.

3. Pynt selv op, når du vil arrangere en sommerfest

Pynt er ikke alt for kompliceret, og du kan gøre det selv. Udnyt lyskæderne fra jul og hæng dem op i haven. Lav guirlander, og køb en fakkel til at tænde, når solen går ned.

4. Menuen til en sommerfest

Sommerfester har tendens til at have klassiske menuer som grill, burgere og alle andre muligheder, der sætter kød i fokus. Du kan variere det lidt med en slags gryderet. På samme måde kan du dække et bord, så folk selv kan tage og vælge deres egen mad.

Vi anbefaler tacos, burritos, pitabrød og alle slags mad, der er nemme at lave efter egen smag. En god dessert kunne være is eller en slags frugt-smoothie. Spørg dine gæster, hvilke smagsvarianter de bedst kan lide, inden du laver dem.

5. Drikkevarer

Når det gælder drikkevarer, skal de altid være kolde på grund af varmen. Så uanset om det er alkohol, sodavand, juice eller cocktails, er det vigtigste, at det er koldt og hjælper på sommerklimaet. Du kan opbevare dem i is, ved at lægge drikkevarerne i en spand fuld af isterninger.

6. Vandlege til en sommerfest

Om sommeren har folk en tendens til at opsøge pools eller strande, da disse hjælper med at holde kroppen kølig i det varme klima. Men hvis du skal holde en fest hjemme hos dig selv eller et sted, hvor der ikke er en pool, har du to muligheder: Find et oppusteligt badebassin eller lav lege, der involverer vand. De lege, du kan lave, er bl.a. følgende:

  • Vædning af folk med spandevis af vand, når de svarer forkert på spørgsmål.
  • Krig vandballoner.
  • En skumfest.
Smilende kvinde leger med vandslange

7. Lyd og stemning

Musik er et grundlæggende element i enhver fest. Sørg for, at du har en god lyd til din fest med musik, som alle, der er til stede, kan lide. Hvis du har nok på budgettet, kan du endda hyre en DJ for at skabe et miljø, der gør din fest til et hit.

8. Fortæl dine naboer om festen

Undgå problemer, og tal med dine naboer så tidligt som muligt. Fortæl dem, at du holder en fest, hvor længe den vil vare, og at de sandsynligvis vil høre støjen. På den måde får de besked, og I kan nå til enighed.

Hvorfor arrangere en sommerfest?

Sommeren er normalt tiden, hvor man holder fester udendørs. Der er flere grunde, og den første er det gode vejr, som normalt betyder, at det ikke regner under din fest, og at tingene ikke bliver ødelagt. Derudover er der mere fritid, og tingene føles mere afslappede.

Hvis du vil fejre bryllup, fødselsdag eller bare holde en fest, fordi du er glad og i godt humør, så planlæg selvfølgelig alt og hav det sjovt med disse nemme tips!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.