Granatæblejuice - syv fantastiske fordele

Hyppig indtagelse af granatæblejuice kan hjælpe med at forebygge flere lidelser og fremmer en god blodcirkulation.
Granatæblejuice - syv fantastiske fordele
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er godt for vores sundhed at drikke naturlig juice. Du har sikkert allerede læst eller hørt dette udsagn. En af de bedre er granatæblejuice.

Men selv om alle frugter er næringsrige, har nogle af dem deres egen “særlige kraft”. I denne artikel fortæller vi dig om fordelene ved granatæblejuice.

Du vil få lyst til at begynde at drikke det!

Granatæbler

Et granatæble

Træet, der giver os denne rige frugt, er granatæbletræet, som blomstrer mellem april og juni og kan blive op til tre meter højt.

Frugten stammer oprindeligt fra Asien, men forekommer også i områder nær Middelhavet (f.eks. på De Kanariske Øer), i Sydamerika, Australien og Sydafrika.

Der er fundet spor af granatæbler, der blev brugt i landsbyer i ørkenområder, da de kunne opbevares i lang tid.

I Grækenland siger man f.eks., at Afrodite plantede det første granatæbletræ. På Java bruger folk denne frugt i graviditetsritualer, og i Kina tilbyder de den til nygifte som et tegn på, at de ønsker, at de får mange børn.

Hvad er fordelene ved granatæblejuice?

Efter alle disse oplysninger er vi sikre på, at du får lyst til at spise et lækkert og sødt granatæble. Du kan også drage fordel af egenskaberne ved dens juice.

Denne superfrugt er meget næringsrig, fordi den giver os mineraler (calcium, jern og kalium), vitaminer (A, C og E ud over B5) og indeholder en masse fibre.

Blandt fordelene ved granatæblejuice er:

1. Behandling til at lindre symptomer på kemoterapi

Selv om det ikke er en kur mod kræft, kan denne frugt hjælpe med at forbedre nogle symptomer. Derfor er den et godt supplement til konventionelle behandlinger.

Ifølge forskning udført af Universidad de Ciencias Médicas Tabriz i Iran hjælper indtagelse af granatæblejuice med at hæmme væksten af kræftceller, der forårsager prostatakræft, og dermed reducere risikoen for at dø af denne sygdom.

Selvom undersøgelser på mennesker er begrænsede og utilstrækkelige, er beviserne indtil videre opmuntrende for udviklingen af fremtidige behandlinger.

2. Granatæblejuice har udrensende virkninger

Granatæblejuice

Granatæblejuice er meget godt for leveren, fordi det styrker den og hjælper med at fjerne giftstoffer. Dette skyldes dens høje indhold af citronsyre, kalium og vand, som også fremmer udskillelsen af væsker og en korrekt nyrefunktion. Dette er ifølge denne undersøgelse fra American Society of Nephrology, som tyder på, at granatæble ville hjælpe dialysepatienter.

Det er tilrådeligt hos personer med hyperurikæmi eller nyresten.

3. Anti-stress kvaliteter

At drikke granatæblejuice om morgenen på tom mave øger positive følelser, vitalitet og fokus. Det reducerer også angst og stress. Desuden kan det hjælpe ved tilfælde af søvnløshed eller kronisk træthed og hjælper os med at slippe af med stress.

4. Granatæblejuice er en hjertebeskytter

Frisk juice

Hvis man drikker granatæblejuice flere gange om ugen, reduceres kolesterolniveauet i blodet og forebygger forekomsten af visse sygdomme.

Det mindsker også risikoen for åreforkalkning. Desuden forhindrer granatæblerne dannelsen af plak på arteriernes vægge.

Efter at have drukket granatæblejuice dagligt i to uger havde frivillige fra en undersøgelse foretaget på universitetet i Napoli i Italien et systolisk tryk, der var 5 % lavere.

Da granatæblejuice har et højt indhold af kalium, er den perfekt til personer med højt blodtryk. Den indeholder også nitrogenoxid, der afslapper musklerne, giver mulighed for vasodilation og regulerer blodgennemstrømningen.

5. Neuroprotektion

University of Washington (USA) konkluderede, at når gravide kvinder indtager granatæblejuice, beskytter det fosteret mod at lide af mulige komplikationer.

Dette gælder især hos for tidligt fødte børn, da de måske ikke kan få nok blodgennemstrømning eller ilt til hjernen. Det ser ud til, at granatæblejuice reducerer hjerneskader og endda neurologiske dysfunktioner som Alzheimers.

6. Granatæblejuice hjælper dig med at tabe dig

Både frugten og juicen hjælper folk med at tabe sig. De er et perfekt supplement for dem, der er på slankekur, fordi de fjerner ophobede toksiner, har vanddrivende virkninger (ifølge denne undersøgelse fra University of Teheran), er mættende og energigivende.

7. Det er antiviralt

To kopper med rød saft

Takket være det store antal antioxidanter styrker granatæblejuice immunforsvaret og hjælper dig med at håndtere influenza, forkølelse og infektioner.

Flere fordele

Granatæbler (og deres juice) har selvfølgelig flere egenskaber. Nogle af dem er:

Som du kan se, er denne frugt et godt supplement til din kost, og den kan også hjælpe dig med at bevare dit gode helbred. Det er aldrig for sent at begynde at nyde granatæblejuice!

Det kan interessere dig ...
En hurtig og nem opskrift på salat med granatæble og endivie
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
En hurtig og nem opskrift på salat med granatæble og endivie

Salat med granatæble og endivie er rig på fiber af høj kvalitet og antioxidanter, som kan hjælpe med at forbedre helbredet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Gil, M. I., Tomas-Barberan, F. A., Hess-Pierce, B., Holcroft, D. M., & Kader, A. A. (2000). Antioxidant activity of pomegranate juice and its relationship with phenolic composition and processing. Journal of Agricultural and Food Chemistry48(10), 4581–4589. https://doi.org/10.1021/jf000404a
  • Jurenka, J. (2008, June). Therapeutic applications of pomegranate (Punica granatum L.): A review. Alternative Medicine Review.
  • Guenther, L. (2015, April 3). Pomegranate. Wasafiri. Routledge,. https://doi.org/10.1080/02690055.2015.1011403

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.