Kokoseddike: Dets vigtigste anvendelser og fordele

Kokoseddike leverer vitaminer, mineraler og aminosyrer, der forbedrer vores generelle helbred. Men ekstraktionen af kokoseddike varierer. Det kan produceres af saft fra kokostræet eller af vand fra kokosnødder.
Kokoseddike: Dets vigtigste anvendelser og fordele

Sidste ændring: 01 januar, 2020

Kokoseddike har mange fordele for både sundhed og skønhed. Dets vitaminer, aminosyrer og mineraler forbedrer det generelle helbred og kan indarbejdes i ethvert skønhedsregime.

Denne eddike kan udvindes fra to forskellige kilder: Saft fra palmetræet eller kokosnødvand. Uanset om det er lavet af saften eller vandet, er dets forskellige egenskaber og fordele meget nyttige for vores kroppe.

Fortsæt med at læse for at finde ud af alt, hvad det har at tilbyde!

Eddike fra palmetræssaft

Saften fra palmetræer udtrækkes fra toppen af træerne, hvor blomsterne og kokosnødderne vokser

Først og fremmest kan du få kokoseddike fra palmetræerne eller fra kokosnødvand.

Saften fra træet indeholder næringsstofferne fra både planten og jorden. Saften udvindes fra toppen af ​​palmetræerne, hvor blomsterne og kokosnødderne vokser.

Når de har fjernet saften, gæres det. Fermenteringsprocessen varer normalt mellem 45 og 60 dage. Under fermenteringsprocessen undgås brug af filtre og opvarmning. Derfor varierer farven på den fermenterede væske fra en lysebrun til en dybbrun, afhængigt af hvor længe den er gæret.

Læs også: 10 skønhedsfordele ved kokosolie

Hvis der er faste rester i bunden af ​​flasken, skal du ikke bekymre dig! Dette er faktisk et tegn på kokoseddike af god kvalitet.

De sundhedsmæssige fordele ved kokoseddike

Denne saft er fyldt med essentielle aminosyrer, vitamin B, vitamin C, probiotika og præbiotika.

Derudover er den rig på mineraler som fosfor, jern, kalium, svovl, bor, zink, kobber og mangan. Derudover har den et meget lavt glykæmisk indeks og en næsten neutral pH-værdi.

På grund af disse fordele bruger folk, der lider af diabetes, ofte kokoseddike, fordi det hjælper med at holde blodsukkerniveauet stabilt.

Derudover kan folk, der prøver at tabe sig, også bruge kokoseddike, fordi det nedsætter appetitten. Dette skyldes, at kokoseddike indeholder eddikesyre, der mindsker sult og derfor hjælper folk med at tabe sig.

Probiotika og enzymer, der findes i kokoseddike, hjælper også med fordøjelsen. Dets antibakterielle og antimikrobielle egenskaber gør det også nyttigt til behandling af sår og forbedring af immunforsvaret.

Fordelene bliver ved og ved. Selv mineraler, der findes i denne eddike, hjælper også med at opretholde blodtrykket på optimale niveauer og forbedre hjertesundheden.

Eddike fra kokosnødvand

Kokosvand foran åben kokosnød

Denne eddike kan også fremstilles af kokosnødvand. Dog har det færre fordele end eddike fremstillet af saft fra træet.

For at fremstille eddiken fermenteres vandet først med sukker og gær. Derefter sies det med en klud. Derefter tilsættes mere sukker, som opløses, mens det koges ved en temperatur på 60 °C i 20 minutter.

Blandingen kommes derefter i en beholder med gæren og får lov at stå i en uge. Skum vil dukke op, og det får en sur smag. Dette kan filtreres eller drikkes, som det er.

Anvendelser og fordele

En af fordelene ved denne væske er, at den kan hjælpe med at forbedre fordøjelsen.

  • For at bruge den til fordøjelse skal du bare blande en spiseskefuld vand ved stuetemperatur med en spiseskefuld kokoseddike og drikke det dagligt på tom mave.

I mellemtiden, hvis du prøver at tabe dig, skal du blande to spiseskefulde eddike med et glas vand og drikke det inden hvert måltid. Dette vil reducere dit blodsukkerniveau og også din appetit.

Ifølge nogle undersøgelser kan det også lindre sår, infektioner, maveirritation og andre fordøjelsesforhold.

  • Bland bare en teskefuld kokoseddike med en teskefuld honning.
  • Hvis man tager dette dagligt, mens der fastes, vil det fremskynde opsving.

Eftersom kokoseddike er gæret, er det muligvis ikke en god løsning for mennesker, der lider af irritabel tarm-syndrom.

Læs også: Fem teer til at berolige irritabel tarm

Denne eddike hjælper også med at fremme sunde tarm- og leverfunktioner. Det er et fremragende middel til at hjælpe med at rense kroppen for toksiner.

Det kan endda hjælpe med at helbrede sår, forhindre væskeophobning, øge kroppens forsvar og beskytte immunforsvaret. Derudover forhindrer det bakterier i at formere sig og bekæmper frie radikaler på grund af dets antioxidanter.

Du kan let tilføje kokoseddike til din kost som krydderi eller dressing til madvarer, såsom salater.

Kosmetiske anvendelser af kokoseddike

Kvinde kommer kokoseddike på ben

Derudover er kokoseddike en ideel ingrediens til enhver persons kosmetiske regime.

Ved at anvende det i dit hår og lade det sidde i 20 minutter, før det grundigt vaskes, vil det forbedre hårets volumen og glans.

Når det kommer til dit ansigt, forbedrer det ikke kun hudens udseende, det er også et fremragende desinfektionsmiddel for fedtet hud.

Kokoseddike kan også reducere mørke pletter. Du kan gøre dette ved omhyggeligt at massere området med eddiken for at stimulere blodomløbet.

Derudover hjælper det også med at reducere bumser og hudorme og hjælper med at rense og fjerne eventuelle acne-mærker eller andre pletter.

Bland blot en skefuld kokoseddike med en spiseskefuld vand, kom det på en vatrondel og påfør hver aften som en ansigtsrens.

Samlet set har kokoseddike mange forskellige anvendelser og fordele, der gør det til et produkt, som alle burde have ved hånden i deres hjem. Det forbedrer ikke kun vores helbred, men det kan også forbedre vores hud og hår.

Det kan interessere dig ...
Opskrift på sund kokosvand kefir
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Opskrift på sund kokosvand kefir

Det er meget fordelagtigt og enkelt at lave sin egen kefir ud af kokosvand. Nyd fordelene ved kokosvand kefir hver eneste dag.