Hvorfor har man kolde hænder og fødder året rundt?

Kolde hænder og fødder kan være forbundet med din mentale tilstand, for eksempel, når du har problemer med at tage beslutninger eller tage et skridt i livet.
Hvorfor har man kolde hænder og fødder året rundt?

Sidste ændring: 08 oktober, 2018

Når det er koldt om vinteren, er det nemt at forstå, hvorfor hænder og fødder kan “fryse”, men hvorfor sker det også om sommeren? Men hvorfor har man kolde hænder og fødder på andre tidspunkter?

Læs følgende artikel for at få svar. Vi vil vædde med at en af årsagerne til dit problem er dårlig blodcirkulation.

Kolde hænder og fødder 365 dage om året

Det at svært at forstå, hvordan dette kan ske. Resten af din krop virker måske varm og svedende, måske er temperaturen over 32°C. Men hvad sker der med dine hænder og fødder, der er kolde som om, du havde puttet dem i fryseren?

Årsagen til dette problem findes i blodcirkulationen. Under visse omstændigheder stoppes blodforsyningen til fødderne og hænderne (især fingrene og fødderne), så de bliver kolde, og man mister følelsen i dem.

Når det er vinter, er det nemt at forstå hvorfor dette sker, da det er koldt udenfor (og nogle gange også indenfor). Men når det er godt vejr om sommeren, så giver det ikke mening. Udover de eventuelle cirkulationsproblemer, vi nævnte ovenover, så kan det skyldes et lavt kalorieindtag eller i alvorlige tilfælde, hjerteproblemer.

Kolde fødder

“Jeg kan ikke forstå det. Hvis jeg er sund, og det er forår eller sommer, og jeg er aktiv, hvorfor er mine hænder og fødder så kolde, at jeg bliver nødt til at bruge sokker i juli måned?” Jamen, det kan være et advarselssignal fra din krop om, at der er noget, der ikke virker, som det burde.

Dine hænder og fødder er enden på to meget vigtige kropsdele: din torso og dine ben. Det er den vigtigste del, der har kontakt mellem det indre og ydre, da det er den første del af din krop, der bevæger sig eller reagerer på noget.

Som vi allerede har nævnt, er dårlig blodcirkulation hovedårsagen til kolde hænder og fødder. Det kan være, at din holdning forhindrer blodet i at komme ordentligt ud til ekstremiteterne. Nogle andre årsager kan være indsnævring af blodkarrene, et lavt stofskifte og lavt blodtryk.

Hvilke andre årsager er der til kolde ekstremiteter?

Der er flere faktorer at tilføje til listen. Følelser! Hvordan kan det være? Lad os forklare det nærmere.

Hvis du lider af iskolde ekstremiteter hele året rundt, kan det skyldes, at din krop reagerer på følelsesmæssige problemer. For eksempel kan det være, at du har lyst til at gøre noget, men af en eller anden grund, slår du bremserne i, før du kan fortsætte.

Du kan holde om en varm kop, hvis du har kolde hænder

Hvis du har lyst til at gå til købmanden og købe chokolade, men du husker, at du er på kur eller, at det er for dyrt, så stopper du processen. Dette oversættet bogstavelig talt af din krop til “stop bevægelsen i den retning”.

Psykologer har undersøgt sammenhængen mellem livsfaktorer og beslutninger med kulde i ekstremiteterne. Hvis du ikke kan få dig selv til at gå hjem og studere, stifte en familie, flytte dertil hvor du gerne vil osv, så modtager din krop en ordre på ikke at sende blod ud til hænderne og fødderne.

For at fortsætte: hvis du vil kramme en, tage deres hånd og alligevel ikke gør det – hvis du berøver dig selv, for noget du har lyst til – så kan dine ekstremiteter blive så kolde som et isbjerg.

Det er nemt at opdage kolde hænder og fødder. Men det er sværere at relatere det til et følelsesmæssigt problem. Dog er der ingen tvivl om, at der er noget, som interfererer med dine følelser, og hvad du gør eller siger.

Det er tid til at handle – der ville ikke komme noget godt ud af at berøve dig selv for at nyde livet! Hold ikke dine følelser tilbage! Sæt dem fri og du vil se, at fra nu af, vil dine hænder og fødder ikke være iskolde længere, når det er 32°C udenfor.

Hvordan kan man ellers undgå kolde hænder og fødder?

Hvis du har problemer med blodcirkulationen, kan du drage fordel af følgende naturlige behandlinger:

Ingefær

Ingefær

Ingefær øger stofskiftet og forhindrer en urolig mave samtidig med, at forbedrer blodcirkulationen, lindrer muskelømhed og øger din krops temperatur. Drik en te lavet af:

  • 1 teske revet ingefær
  • 1 kop kogende vand (250 ml)

Kanel

Kanel har evnen til at varme maven og fjerne smerter eller fordøjelsesproblemer. Det øger også kropstemperaturen, forbedrer blodgennemstrømningen, lindrer smerter og kan fjerne kulden i hænderne og fødderne. Drys noget stødt kanel i din kaffe, yoghurt, dessert…

Gingko biloba

Dette er et fremragende karudvidende middel, der stimulerer blodcirkulationen i lemmerne og giver mentalt overskud. Du kan tage det som kapsler, der kan fås i helsekostforretninger.

Glem ikke at lave visse øvelser for at holde dine hænder og fødder i bevægelse. Sørg for at de ikke er i den samme position i for lang tid af gangen. En god teknik er, hvis du med jævne mellemrum roterer dine håndled og ankler, imens du vrikker med fingrene og tæerne.

Gingko te

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.