Korrigerende makeup indenfor dermatologi

Korrigerende makeup hjælper på masser af forskellige hudproblemer. Ud over at have æstetiske anvendelser kan det også bruges af medicinske årsager.
Korrigerende makeup indenfor dermatologi
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Korrigerende makeup indenfor dermatologi er specielt lavet til at skjule ufuldkommenheder. Derudover hjælper det med at få din hud til at se bedre ud efter visse hudlidelser. Denne type makeup er nyttig til at:

Korrigerende makeup har også store psykiske fordele. Det hjælper din hud med at se godt ud og forbedrer dit selvbillede. Derfor kan det for folk med visse hudlidelser øge deres selvtillid og livskvalitet.

Egenskaber ved korrigerende makeup

Korrigerende makeup har et par vigtige egenskaber. For eksempel er nogle af disse:

 • God dækning
 • Naturlige resultater: Hurtig og nem anvendelse
 • Sikker for huden: Allergivenligt med kliniske resultater
 • Bliver på din hud et stykke tid
 • Vand- og svedfast
 • Duftfrit
 • Tilpasningsdygtigt til brug på ansigt og krop
 • Fjernes let

Læs også: Fire makeup tips, som du ikke må overse

Grundlæggende om concealer

På farvehjulet har hver farve en komplementærfarve. Princippet med komplementærfarver er, at modsætningerne annullerer hinanden. Derfor neutraliserer grøn rødt, og gul neutraliserer lilla.

Dette princip giver dig mulighed for at camouflere røde eller lilla mærker med en concealer af den modsatte farve. På denne måde behøver du ikke bruge så meget hudfarvet concealer.

Eksempler på korrigerende makeup indenfor dermatologi

Indikationer indenfor dermatologi

Der er mange grunde til at bruge korrigerende makeup. Faktisk er nogle af de mest almindelige:

 • Til dækning af små ufuldkommenheder: Mørke rande, bumser eller pletter.
 • Dermatose: Akne eller rosacea.
 • Pigmentændringer: Lentigo (leverpletter), melasma eller vitiligo.
 • Karsygdomme: Karsprængninger eller angiomer.
 • Efter kosmetisk dermatologi eller plastikkirurgi: Kemisk hudpeeling, laserbehandlinger eller botox.
 • Camouflage: Ved forbrændinger og ar.

Når der bruges korrigerende makeup til kræftpatienter, skal man, sommetider også tegne øjenbrynene op foruden at anvende makeup. For at gøre dette skal du anvende små strejf som ved naturlige øjenbryn. Hvis der imidlertid er delvist eller totalt hårtab (alopeci), skal du bruge tre referencepunkter til at tegne øjenbrynene igen.

Læs også: 10 løsninger til poser og mørke rande under øjnene

Hvis øjenvipperne er faldet af eller forsvundet på grund af kræftbehandling, kan man anvende en eyeliner på bunden af ​​de øvre vipper. På denne måde kan man definere og genskabe indtrykket af øjenvipper.

Korrigerende makeup kan anvendes ved tilfælde af vitiligo

Korrigerende makeup hos kræftpatienter

Korrigerende makeup indenfor dermatologi er især vigtigt for patienter, der gennemgår kræftbehandling. Faktisk er hudbivirkninger almindelige ved kemoterapi og andre målrettede behandlingsformer.

Det er vigtigt for folk at have det godt med deres udseende, fordi det øger deres selvtillid og selvværd. Derfor hjælper makeup dem med at håndtere behandlinger med en mere positiv indstilling. De kan også forbedre deres personlige og sociale forhold.

Derudover hjælper korrigerende makeup med at afbøde de hyppigste ændringer i ansigtshud ved kræftbehandlinger. Disse ændringer inkluderer tørhed, træthed, pletter og hyperpigmentering. Det kan også omfatte rødme og hårtab i øjenbryn og vipper.

Før du bruger makeup, skal du vaske dit ansigt forsigtigt. For at gøre dette skal du bruge et renseprodukt eller en fugtighedsgivende ansigtsvask.

Det er ekstremt vigtigt at tilføre fugt til dit ansigt, fordi tør hud er en af ​​de mest almindelige bivirkninger ved kemoterapi. Her er det vigtigt at bruge hypoallergeniske produkter.

Vi anbefaler også at bruge en fugtighedsmaske en eller to gange om ugen. Sørg naturligvis for altid at bruge solcreme. Faktisk gør kræftbehandlinger dig mere følsom overfor solen. Derfor bør du også begrænse den tid, du opholder dig i solen, så meget som muligt.

Konklusion

Hvis du lider af visse hudlidelser eller gennemgår kræftbehandling, er korrigerende makeup et værktøj, der kan gavne dig både fysisk og følelsesmæssigt. Ud over at få dig til at se godt ud kan disse produkter også hjælpe medicinsk.

Det kan interessere dig ...
Rocío Gil Redondos tips til hudpleje og foryngelse af huden
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Rocío Gil Redondos tips til hudpleje og foryngelse af huden

I dette interview taler dermatologen, Rocío Gil Redondo, om de nyeste teknikker til foryngelse af huden og hudplejerutiner. Læs med!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Riva Grandal, Á., Santiago Sánchez Mateos, J., & Rodríguez Martín, C. (2009). Maquillaje terapéutico sobre lesiones dermatológicas faciales: revisión bibliográfica. Enfermería Dermatológica.

 • Padilla-España, L., & de Troya-Martín, M. (2013). El maquillaje corrector en la dermatología pediátrica: cuándo y cómo. Piel. https://doi.org/10.1016/j.piel.2013.03.017

 • Alcalde Lorca, I. (2008). Maquillaje dermatológico corrector. Enferm Dermatol.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.