Kvinders kampdag: for en mere egalitær fremtid

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor vi fejrer kvinders kampdag hvert år? Lær hvorfor denne højtidelighed er så vigtig i denne artikel!
Kvinders kampdag: for en mere egalitær fremtid

Sidste ændring: 07 februar, 2019

Kvinders kampdag er ikke en fest.

Formålet med kvinders kampdag er at øge bevidstheden og søge et offentligt stadium for eftertanke. Det har også til formål at minde os om, at vi stadig har meget at kæmpe for, og at vi skal arbejde for at hæve vores stemme og danne allierede.

Ligestilling mellem mænd og kvinder er en stabil vej, der skrider længere frem hver dag. Imidlertid er der huller på banen, når vi ser på situationer i forskellige dele af verden, hvor mange lovgivningsmæssige forhold fortsætter med at nedskære kvinders rettigheder og muligheder.

Alt dette har utvivlsomt inviteret os til at se den 8. marts fra forskellige perspektiver, der går udover ud over at være en fest eller en buket af roser, som vi giver vores mødre, søstre eller partnere.

Nu er et ideelt tidspunkt til at kigge op og spørge, hvad vi kan gøre for at skabe mere end blot et egalitært samfund i dag.

Vi skal sætte vores syn på i morgen for at spørge, hvilken slags samfund vi vil give til pigerne, som vil gøre til fremtidens kvinder.

Desuden er det tid til at skabe et respektfuldt miljø, der favoriserer ligestilling og tilbyder fantastiske muligheder, hvor alle mænd og kvinder kan kæmpe for deres drømme.

Vi mangler mange trin endnu og, der er stadig store kampe, der skal vindes på kvinders kampdag.

Simone de Beauvoir

Billede af smuk kvinde

Mange ting er sket siden Simone de Beauvoir skrev sit berømte essay The Second Sex i 1949.

Til at begynde med udgav Helen Fisher, den velkendte amerikanske antropolog, The First Sex femtredive år senere i 1999 for at fremhæve relevante punkter:

 • Kvindernes medfødte evner ændrer verden.
 • Kvinders færdigheder og tilgange til at løse problemer forbedrer gradvist vores samfund på en ustoppelig måde.
 • Kvinder er ikke overlegne eller dårligere end mænd. Den internationale kvinde bevægelses fortaler dette ligestillingsprincip. Det er her, hvor fordelingen af ​​roller, ansvar og positioner i samfundet er ens og etableret.
 • Et andet aspekt, som Helen Fisher påpeger, er, at den største udfordring, som kvinder har i dag er at jonglere familielivet med arbejdslivet.
 • Kvinder er uforholdsmæssigt repræsenteret på visse arbejdsområder på grund af kønsstereotyper.

På nuværende tidspunkt er en af ​​bevægelsens hovedmål at nedbryde den klassiske patriarkaliske opfattelse af, at kvinder skal tage ansvar for husstanden.

Ifølge denne bør en kvinde aldrig blive tvunget til at udskyde sin karriere, hvis hun er en mor.

Definer succes på dine egne vilkår, opnå det ved dine regler, byg et liv, du er stolt af at leve.

-Anne Sweeney-

Læs også: Bidronningesyndrom hos kvinder

Behovet for kvinders kampdag

Mand holder plante

Otte Millennium Development Goals (MDGs) blev skitseret på FNs 58. møde i Kommissionen om kvinders status i 2014.

Blandt dem var vigtigheden af ​​at yde ressourcer til fremme af kvinders  bemyndigelse.

Nu er det helt muligt, at udtrykket “bemyndigelse” forårsager forvirring, så det skal defineres. Bemyndigelse af kvinder betyder ikke at give dem ressourcer til at gøre dem stærkere end mænd.

Det betyder at gøre kvinder synlige, give en stemme til kvinder, der er blevet tavs og tilbyde dem muligheder, når de mangler dem.

For bedre at forstå dette koncept, er der ikke noget bedre end at se på selve teksten udarbejdet af FN. I denne tekst beskrev FN skridtene for at opnå bemyndigelse som følger:

 1. Fremme ligestilling mellem mænd og kvinder fra alle institutioner.
 2. Behandle alle mænd og kvinder retfærdigt på arbejdet – respektere og forsvare menneskerettigheder og ikke-diskrimination.
 3. Sikre alle arbejdstageres sundhed, sikkerhed og velfærd.
 4. Fremme uddannelse, træning og faglig udvikling af kvinder.
 5. Udfør forretningsudvikling, forsyningskæde og markedsføringspraksis til gavn for kvindernes magt.
 6. Fremme ligestilling gennem fællesskabsinitiativer og lobbyvirksomhed.
 7. Evaluere og formidle de fremskridt, der er gjort for at fremme ligestilling mellem kønnene.

Den bedste beskyttelse enhver kvinde kan have, er mod.

-Elizabeth Cady Stanton-

Læs også: Venskaber mellem kvinder: En sensationel måde til at bekæmpe stress

Kvindedagen er også til fremtidens piger

Pige med blomst

Vores børn er fremtiden. Det er os, nutidens voksne, der sår frøene til en egalitær fremtid.

Det er på tide at kæmpe for vores drømme og mål med de samme rettigheder og muligheder.

 • Lad os lære piger at være modige, selvsikker og stærke.
 • Lad os ikke falde i fejlen ved at vurdere deres fysiske udseende.
 • Når vi nærmer os en pige, i stedet for at fortælle hende, hvor smuk hun er, eller at den kjole, hun har på er flot, så lad os spørge hende hvilken bog hun læser, hvad hun vil være, når hun bliver ældre eller hvad hun kan lide.
 • Vi fører vores døtre mod bestemte mål, som de vælger. Lad os plante ideer om selvforbedring og udholdenhed i deres sind. Lad os tillade dem at være kreative, dristige og selvsikre.

Afslutningsvis bør kvinders kampdag give os mulighed for at reflektere over, hvad vi alle gør for at fremme ligestilling mellem mænd og kvinder.

Vi skal skabe en verden, hvor hver person frit og lykkeligt kan udvikle sig i det område, de vælger. Dette er et mål, hvor vi alle har en stemme, og i hvilken vi alle skal spille en rolle.

Primære billederettigheder © wikiHow.com


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.