Venskaber mellem kvinder: En sensationel måde til at bekæmpe stress

Venskaber er yderst sundt og gavnligt for alle. Det kan endda hjælpe kvinder med at bekæmpe stress!
Venskaber mellem kvinder: En sensationel måde til at bekæmpe stress

Sidste ændring: 06 april, 2019

Venskaber mellem kvinder: En sensationel måde til at bekæmpe stress. Vi kunne give dig tusinde af argumenter for, hvorfor et venskab er gavnligt, sundt og nødvendigt for mennesker. Men selv dette vil være utilstrækkeligt.

Der er dog mange studier og undersøgelser inden for socialpsykologi og sundhed, der viser os noget mere specielt og interessant om dette fænomen.

Venskab mellem kvinder har en langt mere intens og positiv virkning end venskab mellem mænd, så meget, at følelsen af forbindelse og etableret gensidig forståelse er en tilstrækkelig måde til at reducere stress og angst på.

Ikke desto mindre er det vigtigt at gøre noget klart: de positive virkninger på vores helbred og trivsel er ikke forårsaget af at have mange “venner”, men i stedet for at have autentiske og meningsfyldte venskaber, som du kan tælle på én hånd.

I dagens artikel ønsker vi at tale om dette.

I en tomhedens verden er det, der tæller positive relationer

Blad der har et hjerte i midten

I dagens verden er vi alle mere forbundet end nogensinde, men dog mere fjerne end nogensinde.

Vi har snesevis af venner på vores sociale medier. Derudover kommunikerer vi via instant messaging-systemer. Vi bruger humørikoner til at repræsentere de følelser, som vi ikke udtrykker så nemt senere hen i virkeligheden.

Vi opretter Whatsapp-grupper, siger god morgen og godnat gennem disse typer af platforme. Men jo mere interaktion vi har, desto større er tomheden, vi føler i form af, vi “savner noget”, idet vi oplever.

Et tilfredsstillende personligt liv kan mangle, hvor specielle mennesker omgiver os. Det er mennesker, der gør os lykkelige ansigt til ansigt, som gør os trygge med deres nærhed. Disse er særlige mennesker, som kan tilbyde os venskab og gensidig forståelse i bytte for ingenting.

Faktisk er det en sensationel måde til at bekæmpe denne velkendte eksistentielle tomhed på for at skabe gode sociale relationer, hvor venskab er meget relevant, især når vi taler om kvinder.

Læs også denne artikel efter “Venskaber mellem kvinder: En sensationel måde til at bekæmpe stress”:

5 ting som kun kvinder kender til

Kvinder reagerer på stress forskelligt

Hvordan reagerer du paa stress

For at forstå, hvordan og på hvilken måde både mænd og kvinder beskæftiger sig med stress, må vi dykke ind i den nogensinde fascinerende verden af ​​neuropsykologi.

  • Når en kvinde oplever angst og stress i lang tid, er det en sand “cocktail” af neurotransmittere i hendes blodbane. Kortisol og epinephrine udgør denne cocktail.
  • Dette hæver hendes blodtryk og blodsukker.
  • For kvinder er der et hormon, der samtidig virker som en neurotransmitter. Det er nøglen til at reducere virkningen af ​​det ovennævnte scenario. Dette er oxytocin.

Oxytocin, ud over at modvirke produktionen af ​​kortisol og epinephrin, gør kvinderne rolige, reducerer deres frygt og giver dem en behagelig følelse af sikkerhed.

Stress påvirker mænd på en mere kompleks måde.

  • Til at begynde med er der et aspekt, der i sig selv er interessant: mænd producerer færre mængder af oxytocin.
  • Fordi de ikke nyder så godt af tilstedeværelsen af ​​oxytocin så meget som kvinder, oplever de kampen eller flygt-responsen dybere.
  • De engager sig i gennemsnit mere med følelsesmæssig tilbageholdenhed. For eksempel åbner de ikke så let for at tale om det intime og personlige univers, der er deres følelser.

Alt dette gør stress til et dybere og kronisk aspekt for mænd.

Opdag denne artikel efter “Venskaber mellem kvinder: En sensationel måde til at bekæmpe stress”:

5 ting du skal vide om angst

Venskab, en stor leverandør af oxytocin

Veninder sammen - venskaber mellem kvinder

Kvinder har et biologisk behov for at “forbinde” med andre, for at bygge relationer baseret på empati og anerkendelse.

Alt dette er utvivlsomt forklaret af den høje tilstedeværelse af oxytocin i den kvindelige hjerne. Dette er et hormon, der sigter mod at fremme omsorg og opmærksomhed for andre.

  • Så når livet bliver en rutsjebane, når stress og frygt rammer, søger kvinder venskaber med andre kvinder for at regulere denne frygt og for at opnå den trøstende gensidig forståelse, som hjælper med at berolige frygten og de relaterede problemer.
  • Desuden skal det bemærkes, at venskaber er en dimension, der giver kvinder forskellige og samtidig komplementære aspekter af et romantisk forhold eller et forhold til en slægtning.
  • Hvis du har et solidt og meningsfuldt venskab, ved du, at du vil kunne sige dine tanker og følelser til dem uden at blive bedømt, som du kan, når du åbner dig op for et familiemedlem.
  • Du ved også, at dine venner ikke er forpligtet til at løse dine problemer. Det er ikke deres funktion og de forsøger heller ikke at gøre det. Hvad du behøver er at føle dig hørt og forstået.

Som konklusion er en positiv, solid og respektfuld kreds af venner nøglen til et sundt og tilfredsstillende liv for os alle.

Men for kvinder er dette følelsesmæssige bånd mere intens og mere nødvendig. Dette skyldes, lad os indse det, intet er så terapeutisk som at få en kop kaffe med dine gamle venner. Du vil straks glemme dine problemer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.