Spis en lækker og sund salat hver dag

Salat er en meget sund ret, der kan laves med mange forskellige ingredienser og kan ændres, så du ikke keder dig med de typiske kombinationer.
Spis en lækker og sund salat hver dag

Sidste ændring: 07 april, 2019

Salat er en afgørende ret til en sund og afbalanceret kost. I denne artikel finder du en sund og lækker salat, så du kan nyde det, og dets sundhedsmæssige fordele, hver dag i ugen.

Mange foretrækker at vælge andre appetitvækkere, der er mere tiltalende. Salat kan dog være et meget appetitligt alternativ, hvis vi arbejder for at finde nye og forskellige opskrifter til hver dag.

Sådan pynter du en lækker og sund salat

Før vi begynder med vores 7 salater, skal vi snakke om, hvordan man pynter dem godt:

  • Højkvalitetsolie, først koldpresset: Oliven, sesam, kokosnød, nødder
  • Æblecidereddike eller citronsaft
  • Havsalt i moderation. Du bør altid undgå bordssalt eller almindeligt salt, fordi alt det er, er natriumchlorid uden mineraler. Havsalt er imidlertid rig på mineraler.

En sund salat til hver dag i ugen

1. Arugula, agurk, pærer og pinjekerner

Agurk

Denne salat er forfriskende, og frem for alt takket være agurker og pærers vanddrivende egenskaber hjælper det med at fjerne overskydende væsker, der akkumuleres i vores krop og får os til at oppustede ud.

Arugula, som er kendt for sin lidt bitter og krydret smag, hjælper med at forbedre leverfunktionen. Så denne salat er fantastisk til rensning af din lever efter en lang weekend.

Endelig beriger pinjekerner denne salat med ekstra doser af protein, mineraler og omega 6 essentielle fedtsyrer.

2. Linser, brøndkarse og spirer

Denne salat lavet af linser kan være fantastisk alene, hvis du ønsker det, takket være dens store næringsværdi.

Den er rig på vegetabilske proteiner, mineraler og aminosyrer og har evnen til at forbedre vores krops naturlige forsvarsmekanismer, som vil bidrage til at forhindre infektioner.

Det er også et antioxidant, rensende og vanddriveende middel, som gør den ideel til at hjælpe dig med at restituere efter en weekend med usunde fødevarer. Det vil give dig en masse energi og vitalitet.

Anbefalet læsning efter “Spis en lækker og sund salat hver dag”:

Tre lækre opskrifter med havre

3. Julesalat, roquefortost og valnødder

Julesalat, roquefortost og valnoedder

Denne lækre salat fylder dig med optimisme og lykke midt på ugen. Kombinationerne af disse tre ingredienser er meget normalt på mange restauranter, der har fundet ud af, at det er en af ​​kundernes favoritter.

Den friske og bitre smag af julesalat blandet med roquefort-ostens creme og smag, mens valnødderne giver en knasende smag.

Den måde, det normalt serveres på, er med hele blade, adskilt og fyldt med ost og valnødder.

4. Kål, gulerødder og rødbeder

Torsdagens salat er meget nærende og fylder os med den energi, vi har brug for for at komme til at komme glad indtil weekenden. Det er også godt til at regulere fordøjelsessystemets funktioner og forebygge ernæringsmæssige mangler som anæmi.

  • Denne salat er lavet ved at udskære de tre ingredienser og pynte dem i god tid før de spises (mindst en time) for at svække smagen af ​​kål.
  • Ved at gøre dette får vi en tallerken fuld af farve og smag, ideel til parring med kød og fisk.

5. Tomat, hvidløg og mozzarella

Tomat, hvidloeg og mozzarella

Denne italienske signatur salat er meget let at lave, og det er fantastisk til fredage, når vi ikke har meget tid til at lave mad.

Tomat og mozzarella er en klassisk kombination. Du kan dog også supplere dem ved at tilsætte fint hakket hvidløg eller hvidløg spredt på tallerknen, før du tilsætter de andre ingredienser.

Du kan også tilføje friske basilikumblad.

6. Avocado, peber og løg

Vi blev nødt til at medtage avocado i en af vores salater, fordi denne tropiske frugt er en superfødevarer fuld af vitaminer, mineraler, essentielle fedtsyrer, protein og fibre.

Most avocadoen og lav en guacamole lignende salat ved at tilføje de finhakket løg og peber.

Du kan tilføje det til toast eller saltet kiks. Er det ikke en ideel salat til en lørdag aften?

Læs også denne artikel efter “Spis en lækker og sund salat hver dag”:

Hvordan du laver en lækker rødbede salat

7. Salat, asparges, tun og hård kogt æg

Salat, asparges, tun og haard kogt aeg

Søndags salaten er klassisk og konsekvent. Det er et komplet måltid, som vi kan spise mens vi slapper af og nyder uden nogen form for stress vores sidste dag i ugen.

  • Med traditionel salat, som har beroligende egenskaber, tilføjer du to portioner animalsk protein, som tun og et hårdkogt æg.
  • Asparges vil give tallerknen noget friskhed, samtidig med at de giver vanddrivende egenskaber.
  • Du kan også tilføje hjemmelavet mayonnaise.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.