Lækkert og nærende hjemmelavet chokoladepålæg

Selv om du kan finde forskellige varianter i supermarkedet, kan du med hjemmelavet chokoladepålæg sikre dig, at du ikke inkluderer tilsætningsstoffer, og at dine egne ingredienser er af den bedste kvalitet.
Lækkert og nærende hjemmelavet chokoladepålæg

Sidste ændring: 20 maj, 2019

Chokoladepålæg er lækkert for både børn og voksne. Det er fantastisk til morgenmad, en snack eller som en dessert. Imidlertid gør dets høje sukkerindhold og usunde fedtstoffer det til en fødevare, der ikke er særlig sund. Det kan du ændre på med denne opskrift på hjemmelavet chokoladepålæg.

I denne artikel vil vi give dig opskriften på hjemmelavet chokoladepålæg med naturlige ingredienser, der er nærende og sunde. Desuden overgår dets smag enhver anden konventionel version.

Sundt hjemmelavet chokoladepålæg?

Chokolade kan blive til hjemmelavet chokoladepålæg

Selv om chokolade sommetider markedsføres som en sund fødevare, er det sandt, at dette produkt indeholder en høj procentdel af sukker og usunde fedtstoffer. Disse fedtstoffer stammer fra vegetabilske olier af lav kvalitet.

Disse ingredienser forårsager ubalancer i kroppen, der kan øge kolesteroltallet samt mængden af sukker og triglycerider i blodet. Derudover kan de medføre vægtforøgelse og tandproblemer.

Nedenfor vil vi erstatte de usunde ingredienser med andre sunde ingredienser, der ikke forårsager en negativ effekt, men også er rige på næringsstoffer.

Alternativer til sukker

Sukker, især den hvide raffinerede type, har ingen næringsværdi. Derudover forkalker det vores krop. Det er grundene til, at vi skal finde andre typer af naturlige sødestoffer til vores opskrifter.

 • Stevia: Indeholder ingen kalorier og er meget sundt. Det regulerer også sukkerindholdet i blodet.
 • Honning: Selv om det har et højt indhold af kalorier, er det et fremragende sødemiddel med medicinske egenskaber.
 • Andre sødestoffer: Hele sukkerrør, agavesirup, ahornsirup, panela og melasse er andre muligheder.

Sunde fedtstoffer i hjemmelavet chokoladepålæg

Du kan bruge sunde fedtstoffer i hjemmelavet chokoladepålæg, såsom kokosolie

Hvis vi vælger sunde fedtstoffer i vores kost, vil vi ikke kun undgå at tage på i vægt, men vi aktiverer også vores stofskifte, hvilket gør det lettere at tabe sig.

Du kan finde sunde fedtstoffer i kokosolie og tørret frugt. Disse fedtstoffer giver en cremet og svampet konsistens til hjemmelavet chokoladepålæg. Kombineret bliver det til en fødevare, der fylder dig med både energi og næringsstoffer.

Dette chokoladepålæg er sukker- og laktosefrit. Det indeholder heller ikke tilsætningsstoffer eller andre ingredienser, der ikke er nødvendige.

Takket være indholdet af chokolade og ristede hasselnødder er det en fødevare, der fylder os med energi og livskraft.

Ingredienser

 • 5 spsk ekstra jomfru kokosolie (75 g.)
 • 3 spsk ristede hasselnødder, meget fintmalet (21 g.)
 • 5 spsk kakaopulver (50 g.)
 • 3 spsk flydende stevia uden smag (30 ml.)
 • Et par dråber vaniljeekstrakt

Bemærk: Ingredienserne i denne opskrift kan tilpasses. Du kan ændre dem efter din smag. Hvis du vil have det tyndere eller mere cremet, kan du tilføje mere olie. Hvis du vil have det tykkere, kan du tilføje mere kakaopulver eller hasselnødder.

Fremgangsmåde

 • Hvis du ikke har malede hasselnødder, kan du male dem selv med en kværn eller foodprocessor. Du kan male dem i et par minutter for at få en konsistens, der kan smøres ud.
 • Hvis temperaturen er under 23 grader C, skal du varme kokosolien lidt i et vandbad, så det ikke stivner.
 • Kom de malede hasselnødder, kokosolie og resten af ​​ingredienserne i en tilstrækkelig stor beholder. Derefter blandes alle ingredienserne godt for at opnå en creme.
 • Dit chokoladepålæg er nu klar!

Alternativer

Forskellige krydderier, der kan bruges i chokoladepålæg

Derudover kan du tilføje nogle forskellige detaljer til denne opskrift, hvis du foretager nogle små ændringer.

 • Hvis du vil give det et krydret strejf, kan du tilføje krydderier såsom kanel, ingefær eller cayennepeber.
 • Tilsæt hakkede hasselnødder i stedet for at male dem, for at få et chokoladepålæg med en knasende konsistens.
 • Udskift kokosolie med en moden banan eller avocado.
 • Hvis du vil have tofarvet pålæg, skal du udelade kakaopulver fra en del af blandingen og kun tilsætte resten af ​​ingredienserne. På den måde får du chokoladepålæg med både brune og lyse farver.
 • Hvis det er for stærkt, kan du tilføje kokoscreme eller en hvilken som helst anden grøntsag.
 • Du kan også opbevare dette pålæg i små portioner i køleskabet eller fryseren ved hjælp af isterningsbakker. Det er den bedste måde at få lidt søde godbidder på!
 • Hvis du blander det med en lille smule kokoscreme, er det fremragende som fyld i pandekager og passer sammen med enhver form for slik, is eller desserter.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Abarca, D., Martínez, R., Muñoz, J., Torres, M., & Vargas, G. (2010). Residuos de café , cacao y cladodio de tuna: fuentes promisorias de fibra dietaria. Revista Tecnológica ESPOL.
 • Codini, M., Díaz Vélez, F., Ghirardi, M., & Villavicencio, I. (2004). Obtención y utilización de la manteca de cacao. Invenio. https://doi.org/0329-3475
 • González, Y., Pérez, E., & Palomino, C. (2012). Factores que inciden en la calidad sensorial del chocolate. Actualización En Nutrición.
 • Negaresh, S., & Marín, I. (2013). El cacao y la salud humana : propiedades antioxidantes del cacao nicaragüense y productos alimenticios comercializados. Agroforestería En Las Américas.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.