Ligge i ske: En af de mest populære sexstillinger

Mange par nyder denne stilling for at bevare følelsen af intimitet i længere tid. Find ud af hvorfor.
Ligge i ske: En af de mest populære sexstillinger
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 11 december, 2022

At ligge i ske er en øm og lidenskabelig stilling, der giver parret mulighed for at komme tættere på hinanden. Selv om det betragtes som en romantisk stilling, er det også en spændende stilling.

Den kaldes “at ligge i ske”, fordi parrets form ligner den, når to skeer er placeret side om side.

Selv om du måske har andre foretrukne stillinger, har du måske nydt at ligge i ske på et tidspunkt. Nogle mener endda , at det er en af de bedste stillinger, da man ikke behøver at anstrenge sig for meget fysisk, og man kan lade sig rive med af lidenskaben.

Hvordan udføres stillingen med at ligge i ske?

Begge partnere ligger på siden på et underlag efter eget valg: Sengen, tæppet, sofaen i stuen osv. For at udføre den skal den ene af de to, som forklaret i en artikel offentliggjort i 2018 af Reproductive System and Sexual Disorders, vende sig væk fra sin partner. Den anden tager sin partner ved hofterne, mens han eller hun trænger ind i hende.

Stillingen med at ligge i ske er enkel og behagelig for begge partnere. Desuden har den en ekstra fordel, nemlig at den giver dig mulighed for at onanere din partner samtidig med, at du trænger ind i hende. På grund af dette er det en stilling, der let kan føre til orgasme.

Par ligger under dyne i seng

Det skal bemærkes, at penetration ikke kun behøver at foregå gennem skeden. Det er også muligt at gøre det gennem anus. Så nogle gange foretrækker parret i stedet for at ty til doggy style (f.eks.) at nyde stillingen med at ligge i ske.

Hvorfor er det en af de bedste seksuelle stillinger?

Denne stilling er en af de mest almindelige på grund af de mange fordele, den giver. Her beskriver vi dem i detaljer en efter en.

  • Frihed til kærtegn og onani. Som vi allerede har påpeget, giver stillingen med at ligge i ske dig frihed til at kærtegne og onanere din partner, mens penetrationen finder sted. Således vil stimuleringen af den anden persons forskellige erogene zoner få jer begge til at nyde akten endnu mere.
  • Vaginal eller anal penetration. I denne stilling kan du udføre både anal og vaginal penetration.
  • Kontrol for begge parter. Selv om det er rigtigt, at den ene af de to partnere kan styre tempoet og intensiteten af penetrationen, giver denne stilling også begge partnere mulighed for at samarbejde (og dermed stimulere hinanden).
Et par nyder at ligge i ske
  • Længerevarende sex. Med denne stilling kan sex vare længere, da det tager lidt længere tid for manden at nå klimaks.
  • Mindre fysisk anstrengelse. Som vi allerede har nævnt, ligger begge partnere i denne stilling på siden på et underlag, og det er ikke nødvendigt at yde for stor fysisk indsats. Tværtimod foregår bevægelserne komfortabelt. Og det er faktisk en af grundene til, at det også er den mest populære stilling blandt gravide kvinder i tredje trimester af graviditeten, som det fremgår af en undersøgelse foretaget på universitetet i Wiener (Peru).
  • Øjenkontakt. Partneren foran kan vælge mellem at forblive med ryggen mod sin partner eller at vende sig lidt for at etablere øjenkontakt og dermed blive mere ophidset.

At ligge i ske: Ømhed og romantik

Stillingen med at ligge i ske er en glimrende mulighed for at nyde sex som par med en dosis ømhed. Den ene partner kan omfavne den anden under penetrationen, hvilket giver en vis følelse af “beskyttelse”, hengivenhed og kort sagt nærhed.

Med andre ord kan denne stilling gå hånd i hånd med kram og blive, som terapeuten Sarah Hunter Murray forklarer, en romantisk oplevelse for begge partnere.

Det er dog vigtigt at præcisere, at man ikke behøver at være romantisk for at nyde det. Hver partner vil nyde det på den måde, som de har lyst til, uanset om det er ømt eller lidenskabeligt. Uanset hvilken måde I gør det på, er I sikre på at opleve nydelse, og det er det vigtigste!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.