Skadelige sexstillinger, der kan skade en mand

Visse sexstillinger kan skade en penis, især når bevægelserne er kraftige eller ude af kontrol.
Skadelige sexstillinger, der kan skade en mand
Isbelia Esther Farías López

Bedømt og godkendt af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 22 december, 2022

I dag vil vi gerne fortælle dig, hvad de mest skadelige sexstillinger er for mænd. Penisskader er meget bekymrende for de fleste mænd. Ud over smerten og skammen, der ofte følger med, er frygten for mulige konsekvenser en enorm stressfaktor for de fleste mænd.

Skadelige sexstillinger for en mand

En oprejst penis har en højere risiko for kvæstelser, når de prøver at udføre bestemte sexstillinger.

1. Kvinden øverst

Mand og kvinde kysser på gulv

Risikoen ved denne sexstilling øges, når en mand dominerer det seksuelle forhold. Hvis der er en høj grad af spænding og dermed intens penetration, kan penis ved et uheld glide ud af vagina og ramme perineum eller skambenssammenføjningen.

En undersøgelse, der blev udført i Brasilien i 2014, afslørede, at kvinden øverst er en af ​​de mest skadelige sexstillinger for mænd (ikke kun for deres ego). Dette skyldes, at hun ved et uheld kan tvinge hele kroppens vægt på den erigerede penis.

Dette, føjet til de vilde bevægelser, kan føre til kvæstelser (hvilket er meget smertefuldt og nogle gange endda kræver kirurgisk behandling).

Læs også: 6 vaner, som vil forbedre dit sexliv

2. Doggy style er eksempel på skadelige sexstillinger

Den samme undersøgelse refererer en sexstilling, der rangerer nummer to med hensyn til risikoen for skade på penis: Doggy style.

Doggy style (en mand, der trænger ind i kvinden bagfra, mens deres partner støtter sig selv på deres hænder og fødder) er ikke bare risikabel. Det er også den sexstilling, der fører til de mest alvorlige kvæstelser. Faktisk dukkede den op i mere end halvdelen af ​​skadestilfælde og sammen med andre såsom kvinden øverst.

Til sammenligning viser undersøgelsen også stillingen ”missionæren” (mand på toppen) som en lille risikofaktor. I denne forbindelse er en god strategi at huske på, at manden skal holde kvindens hofter tæt. På denne måde har de bedre kontrol over stødene.

Mand og kvinde griner i seng

Andre årsager til penisskader

Som du kan se, kan enhver sexstilling føre til brud på penis, hvis penetrationsbevægelserne er for kraftige. Dette er, fordi det er lettere at miste kontrollen over det ved højere hastigheder. Dette fører ofte til et slag mod penis, da den rammer partnerens knogler.

Husk, at disse typer af læsioner også kan have andre årsager ifølge undersøgelserne. I nogle tilfælde har patienter citeret onani eller anden form for grov manipulation. I andre tilfælde kan det have været på grund af traumer, eller når manden vendte sig i sin seng under søvn, mens han havde en erektion.

Som det sidste, er der også tilfælde, hvor en mand har skadet sig selv, mens han forsøgte at tage sit undertøj på, mens hans penis er erigeret. Dette skyldes, at undertøjet udøvede for meget pres på penis.

Læs også: De 5 mest sexede positioner for ham

Hvad skal man gøre, hvis man er blevet skadet?

Du skal tage på skadestuen, lige efter du er blevet skadet. Gør det især, hvis smerten er meget intens. En læge vil først kunne stille en nøjagtig diagnose og bestemme den bedste behandling, når de har vurderet din situation.

De tre symptomer, som patienter nævner mest, når de bliver undersøgt, er:

En mand kan opleve andre symptomer, hvis han også har skadet sit urinrør. For eksempel:

Dette er en skade, der normalt er til stede i mere end en tredjedel af tilfælde af penisbrud. Bemærk, at det kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Til sidst skal du huske, at det ikke er en god idé at selvmedicinere eller bare ignorere smerten. Husk, at dit problem let kan blive værre, hvis du ignorerer det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Reis, L. O., Cartapatti, M., Marmiroli, R., Oliveira Júnior, E. J. De, Saade, R. D., & Fregonesi, A. (2014). Mechanisms predisposing penile fracture and long-term outcomes on erectile and voiding functions. Advances in Urology. https://doi.org/10.1155/2014/768158
  • Barros, R., Schulze, L., Ornellas, A. A., Koifman, L., & Favorito, L. A. (2017). Relationship between sexual position and severity of penile fracture. International Journal of Impotence Research. https://doi.org/10.1038/ijir.2017.24
  • Kara, N., Morel Journel, N., Ruffion, A., & Terrier, J. E. (2015). Management of penile fracture. Progres En Urologie – FMC. https://doi.org/10.1016/j.fpurol.2015.06.004

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.