Kvindelig onani: Mere end 5 tips til at finde nydelse

Det er en øvelse i selverkendelse, selvkærlighed og til en vis grad et unikt øjeblik med afslapning.
Kvindelig onani: Mere end 5 tips til at finde nydelse
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Kvindelig onani er en naturlig og almindelig handling, selvom det ikke ofte tales om. Det giver dig mulighed for at finde glæde, frigøre spændinger, træne dine bækkenmuskler og naturligvis frigive oxytocin, serotonin og endorfiner.

Hvis der nu er noget, der skiller sig ud ved jagten på nydelse på egen hånd, er det, at kvinder kan føle sig mere trygge ved deres krop, da det giver dem mulighed for at kende den bedre, forstå den og samtidig opdage, hvad de bedst kan lide, hvad de ikke kan lide, og hvorfor. Dette påvirkes også af brugen af sexlegetøj.

Uden tvivl forstærkes hendes selvtillid og sikkerhed, når en kvinde føler sig godt tilpas med sig selv. Derefter er det muligt at åbne op for mulighederne og finde glæde.

Kvindelig onani: En sund vane for at finde glæde

Stræben efter nydelse på egen hånd er ikke en skadelig vane. Tværtimod er det gavnligt på flere måder, såsom for eksempel at styrke bækkenbunden eller lindre menstruationssmerter.

En kvinde smiler i sengen

For at nå klimaks skal du tage dig god tid. Med andre ord skal du tage dig tid til at slappe af og gradvist skabe en atmosfære af intimitet, der inviterer til kærtegn.

Onani er ikke et spørgsmål om at følge tre trin og få hele processen til at tage 60 sekunder eller mindre. Det er en proces, du bør nyde, uden at tillade angst at vinde terræn ved at tænke på den tid, det tager.

For nogle kvinder er det første skridt at fantasere og lade sindet synke ned i det. Dette hjælper med at bidrage til afslapning af kroppen og får den derefter til at reagere mere positivt ved berøring. Sindet spiller en central rolle i ophidselse og glæde, og det er vigtigt at stimulere det.

Nogle glemmer dog dette, og det første, de gør, er at kærtegne deres krop (og ikke kun skeden). Andre kombinerer begge trin og stimulerer sig selv, mens de lader deres fantasi løbe løbsk og dermed formår at overgive sig til øjeblikket, nyde og lidt efter lidt gnide.

Tips til at finde nydelse

 • Lad din fantasi løbe løbsk. Stimulér dit sind såvel som din krop. Genskab detaljerne fra dine fantasier i dit sind og gør øjeblikket til dit.
 • Stimulér dig selv. Vær opmærksom på berøring af dine fingre, trykket, den bevægelse, de laver, deres varme. Du kan også bruge sexlegetøj i blide omgivelser.
  • Forkæl din klitoris! Dette område er meget følsomt, og når du stimulerer det, vil du føle en masse nydelse.
  • Fokusér ikke blot på at trænge ind i skeden. Leg med skamlæberne, kærtegn slimhinderne og gå ned til klitoris.
  • Du behøver ikke altid at trænge ind i skeden for at nå orgasme, så føl dig ikke forpligtet til at gøre det, hver gang du onanerer (slet ikke første gang du gør det).
  • Brug dine lange- og ringefingre, da de ikke lægger så meget pres på som din pegefinger og lettere kan hjælpe dig med at opleve behagelige fornemmelser.
 • Alternative bevægelser og rytmer. Hurtigere, langsommere, op, ned, cirkulær, med mere eller mindre tryk. Leg!
 • Hvis du har brug for det, påfør lidt glidecreme og få fingrene til at glide lettere.
 • Eksperiment. Læg dig på på ryggen, på maven, og find den position, der passer bedst til dig.

Første gang du finder nydelse

Nogle kvinder anbefaler at bruge lidt glidecreme første gang, så dine fingre glider lettere, og friktionen er meget mere behagelig. På samme tid anbefaler de at fokusere din opmærksomhed på klitorisområdet. Når det gælder dette særlige punkt, skal man første gang kun gøre det for at kærtegne sig selv. Dette kan dog altid variere afhængigt af personen.

For at komme i stemning skal du begynde at stryge din klitoris, som om du fik en afslappende massage. Blide, langsomme, cirkulære bevægelser vil være behagelige og vil gradvist få dig i den rette stemning.

Gå langsomt videre, og som du føler for. Variér rytmen og bevægelserne (som vi nævnte ovenstående). Undgå pludselige bevægelser og aggressiv friktion.

Nogle kvinder stimulerer sig selv for første gang med sexlegetøj, der giver dem mulighed for at bruge forskellige metoder, såsom klitorissutten.

En kvinde, der glider hånden ind under undertøjet

Eksperter påpeger, at jo mere viden nogen har om deres krop, jo lettere er det at finde nydelse og få en orgasme. Derfor er en af de største fordele ved kvindelig onani, at det giver dig mulighed for at finde den bedste vej til klimaks.

Sexlegetøj

I kvindelig onani er der plads til mere end bare to fingre. Der er også plads til sexlegetøj.

Selvom dildoen normalt er den mest populære, er det ikke den eneste, der kan føre til et klimaks. Der er andet legetøj med forskellige former og funktioner, der kan nydes i høj grad. En af dem er Sona 2 Cruise.

Sona 2 Cruise er en lille og let massageenhed til klitoris lavet af et enkelt stykke ekstra blød medicinsk silikone. Den er vandtæt og har i alt 12 indstillinger, så den kan levere alt fra blide berøringer til mere intense pulseringer.

For at begynde at bruge den skal du placere suttehovedet på din klitoris. Derefter skal du trykke på knappen for at aktivere den. Fra da af vil du være i stand til at vælge den tilstand, der bedst giver dig mulighed for at finde nydelse, og justere intensiteten i overensstemmelse hermed. Når du eksperimenterer, kan du bevæge dig mod klimaks.

En kvinde, der ligger i sengen og holder sexlegetøj i hånden

Fordelen ved at bruge bestemt legetøj, såsom Sona 2 Cruise, er, at dine hænder er fri til at kærtegne andre områder af kroppen, og derfor kan du tage oplevelsen et skridt videre.

En sidste bemærkning om kvindelig onani

Kvindelig onani er en naturlig måde at stimulere seksuel lyst på og kan være meget behageligt og gavnligt. Det bidrager til afslapning og velvære, fordi det blandt andet frigiver endorfiner og træner bækkenmusklerne.

Det er en øvelse i selverkendelse, selvkærlighed og til en vis grad et unikt øjeblik med afslapning. Derfor er det værd at udøve det, når du føler lyst til at gøre det for at finde nydelse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Geddes, L. Sex on the brain: what tuns women on, mapped out. 2011. New Scientist. [Avaiable online].
 • Guarín-Serrano R, Mujica-Rodríguez AAM, Cadena-Afanador LP, Useche-Aldana BI. Una mirada a la masturbación femenina: estudio descriptivo transversal en mujeres universitarias del área metropolitana de Bucaramanga, Colombia. Rev. Fac. Med. 2019;67(1):63-8. Spanish. doi: http://dx.doi.org/10.15446/revfacmed.v67n1.64125
 • Madsen, P. Put your attention on sexual arousal, not orgasm. Consider the potential of sexual arousal. 2012. Psychology Today. [Avaiable online].
 • Willingham, E. Universal desire: men and women respond identically to erotic images. 2019. Behavior & Society | Scientific American. [Avaiable online].

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.