Lille penis kompleks: Betyder størrelsen noget?

En lille penis bringer ofte psykologiske traumer og lav selvtillid med sig. Af denne grund skal du vide, hvorfor det sker, og hvorvidt det bør være et problem.
Lille penis kompleks: Betyder størrelsen noget?
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 22 december, 2022

En lille penis er en kilde til bekymring i mange mænds seksualliv, og dette kaldes lille penis kompleks. I henhold til Mark Twains ord er det, der virkelig betyder noget, “ikke hundens størrelse i kampen, men størrelsen på kampen i hunden.”

Ligesom med kvinder med små bryster, opstår denne selvbevidsthed af en hovedårsag: Kulturelt pres. Da store bryster og store peniser siden oldtiden ofte har været forbundet med fertilitet, får dette fejlagtigt størrelsen til at virke vigtigere, end den virkelig er.

I virkeligheden dikteres fertilitet og nydelse i vid udstrækning af kvaliteten af ​​intimitet mellem partnere og også af kvaliteten af ​​deres helbred. Når det er sagt, måles maskulinitet ved mange, mange andre faktorer.

Så med det i tankerne, er en lille penis så virkelig et alvorligt problem?

Størrelsen på en slap penis varierer, og den ændrer sig også afhængigt af temperaturen på et sted og en mands følelsesmæssige tilstand.

Når der ikke er nogen ophidselse, er stress, angst og anstrengelse alle variabler, der påvirker størrelsen på ​​en erektion. Når det er sagt, skal det bemærkes, at størrelsen på en slap penis ikke er relateret til dens størrelse i erigeret tilstand.

Derfor skal mænd altid huske, at størrelsen på en erigeret penis kan være meget anderledes end størrelsen på den penis, de ser i gymnastiksalen eller badeværelset. Derfor er det vigtigt aldrig at sammenligne.

Læs også: Mange stiller urimelige krav til deres intimområde

Lille penis kompleks

Mand, der peger ned i underbukser, døjer med lille penis kompleks

Lad os først og fremmest tale om kropsdysmorfisk lidelse, en lidelse, hvor en person oplever angst eller depression på grund af en – ofte bare indbildt – kropslig mangel.

Imidlertid har denne psykologiske tilstand typisk intet at gøre med størrelsen på en penis. Mænd, der lider af dette, har normalt helt normale peniser. Når det er sagt, findes der også mænd i en god psykologisk form, hvis penis er ret lille, men det påvirker dem ikke.

For at undgå at skulle konfrontere deres lille penis kompleks undgår visse mænd at komme bestemte steder. Det kan være omklædningsrum, svømmehaller. De undgår endda aktiviteter, der kan få dem til at føle sig tvunget til at klæde sig af offentligt.

Lidelser forbundet med størrelsen på en penis

Først og fremmest er det vigtigt at huske, at en mand, der i de fleste tilfælde opfatter sin penis som lille, i virkeligheden ofte har en normal størrelse penis.

Når det er sagt, findes der et par sjældne sygdomme, der påvirker penisstørrelsen.

Blandt de hyppigste afvigelser er en skæv ​​penis, og der findes en lidelse ved navn Peyronies sygdom. Ved denne lidelse kommer penis i vejen for penetration, fordi krumningen hælder overdrevent nedad. Imidlertid kan denne tilstand korrigeres med penisforlængelse eller kirurgi.

Læs også: Betyder størrelse noget? Det anatomiske grundlag for penetration

En anden medfødt forstyrrelse ved navn hypospadi forekommer i den ydre urinrørsåbning. Det er normalt ikke et markant problem, og kirurgi er ikke nødvendigt, medmindre mænd ikke kan ejakulere eller urinere.

Mens fravær af eksterne testikler sjældent forekommer, når det sker, korrigeres det let lige efter fødslen.

Endelig findes der en lidelse kaldet mikropenis. Generelt henviser det til en penis med en længde på 7 cm eller mindre, i erigeret tilstand hos en fuldt udviklet, voksen mand. Dette er dog ret sjældent.

Lille penis kompleks illustreres af mands ben med bukserne nede

Relaterede psykologiske effekter af lille penis kompleks

Størrelsen på en penis kan påvirke mænd psykologisk og forårsage traumer. Dette er nogle af de følelsesmæssige konsekvenser ved denne tilstand:

 • Garderobesyndrom. Som vi nævnte ovenfor, er dette en bekymring for mange mænd. Idéen om at sammenligne deres egen penis med andre mænds, kun for at finde ud af, at deres kan være mindre, skræmmer dem. For at undgå dette undgår de offentlige situationer, hvor dette kan ske.
 • Frygt for forhold. Det er meget almindeligt, at mænd med lille penis kompleks er bange i det øjeblik, de falder for nogen, der muligvis vil afvise dem.
 • Lavt selvværd.
 • Søvnløshed eller andre søvnforstyrrelser.
 • Frygt for ydmygelse og latterliggørelse.

Hvad kan du gøre?

Inden du overvejer nogen teknikker til forstørrelse af penis, skal du huske, at størrelsen på din penis ikke har at gøre med et nydelsesfuldt seksuelt forhold, og at det er mere vigtigt at føre en sund livsstil.

Forsøg at undgå og forebygge følgende:

 • Fedme. Balancer din daglige kost, og undgå overdrevent forbrug af pakket forarbejdet mad og drikkevarer. Vælg desuden friske fødevarer i stedet.
 • Tobak og alkohol. Begge forhindrer udvidelse af blodkar, og det ødelægger derfor blodstrømmen ind i corpora cavernosa.
 • Narkotika og andre stoffer. Medikamenter kan reducere størrelsen på penis.
 • Visse fysiske øvelser, der ikke er sunde for en penis. Især kan dem, der involverer et slag mod eller en pludselig bevægelse af kønsområdet (som cykling) beskadige penisvævet.
 • Et overdrevent pres, såsom fra stramme bukser eller underbukser, eller en tvungen unaturlig kropsholdning.

Afslutningsvis er det at acceptere sig selv et uundværligt krav til mental sundhed og for at leve et godt liv generelt. Ja, denne holdning kan trues af det miljø, vi vokser op i. Især gennem de stærke, giftige reklamekampagner, der får os til at hade os selv, så vi kan købe deres magiske produkter. Men lad ikke det narre dig.

Desuden kan konsultation af en androlog hjælpe mænd med at overvinde enhver tvivl og bekymring, de måtte have med hensyn til størrelsen på deres penis.

Det kan interessere dig ...
Derfor bør du ikke omskære en baby
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Derfor bør du ikke omskære en baby

Bør du omskære en baby? Det kan være en gammel tradition i mange kulturer, men omskæring er en pinefuld procedure, som måske slet ingen fordele har...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Wylie, K. R., & Eardley, I. (2007). Penile size and the “small penis syndrome.” BJU International. https://doi.org/10.1111/j.1464-410X.2007.06806.x
 • Lever, J., Frederick, D. A., & Peplau, L. A. (2006). Does size matter? Men’s and women’s views on penis size across the lifespan. Psychology of Men and Masculinity. https://doi.org/10.1037/1524-9220.7.3.129
 • Veale, D., Miles, S., Bramley, S., Muir, G., & Hodsoll, J. (2015). Am i normal? A systematic review and construction of nomograms for flaccid and erect penis length and circumference in up to 15 521 men. BJU International. https://doi.org/10.1111/bju.13010

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.