Sådan lægger du afstand til giftige mennesker

For at være i stand til at lægge afstand til giftige mennesker, må vi lære at genkende dem og, selvom det gør ondt, skal vi indse, at det vil være afgørende for vores velbefindende at komme væk fra dem.
Sådan lægger du afstand til giftige mennesker

Sidste ændring: 14 oktober, 2019

Vores liv er for kort og for smukt til at bære mere byrde, end vi behøver, fra giftige mennesker. Derfor bør vi lære at komme væk fra dem og lægge afstand til giftige mennesker, før det påvirker os for dybt.

Der er adfærd hos mange mennesker, der gradvis skader os. I denne artikel vil vi påpege nogle retningslinjer for at kortlægge de giftige mennesker omkring os.

Høflighed og gode manerer er ikke i strid med at stoppe og lægge afstand til giftige mennesker. Ingen behøver at udholde den negative byrde, der bare tjener til at bringe problemer, stress og bekymringer. Lær at sige ”nej” og leve dit liv på dine egne vilkår.

Læg afstand til giftige mennesker

Til at begynde med skal du huske på, at du ikke kan klassificere hvem som helst, du er uenig med, som giftig, heller ikke dem, der simpelthen har en anden opfattelse eller personlighed end dig. Den giftige personlighed går langt ud over et simpelt sammenstød af personligheder.

Derudover skal du altid være opmærksom på dig selv. Har du nogensinde overvejet, at du måske er en af ​​følgende typer giftige mennesker overfor dine venner og familie?

Giftige mennesker: De voldelige

Frustreret par sidder i sofa

Hvor svært det end kan være at tro, så findes der mennesker, der er onde og nyder at forårsage smerte. Der er mange grader af vold, og de udvikler den på forskellige måder. Men på trods af hvordan aggressiv opførsel ofte er normalt og undskyldes i samfundet; i virkeligheden findes der ingen undskyldning for det.

Tag aggressiv opførsel i opløbet, selvom det kommer fra en nær slægtning, ven eller partner. For at sige det på en anden måde, så må du ikke tillade denne form for opførsel fra nogen i dit liv. Der er absolut ingen undskyldning for, at nogen skal råbe ad dig, fornærme dig eller angribe dig.

Dårligt humør, skænderi, vrede, trusler og/eller ydmygelse må ikke være en normal begivenhed i livet.

Snyltere

Denne type adfærd er baseret på egoisme i dens rene form. Disse mennesker tror, ​​at verden drejer sig om dem, og ringer desuden kun til dig, når de har brug for noget.

Det er vigtigt at opdage snyltere tidligt og frem for alt lære at stoppe deres adfærd så hurtigt som muligt. Det er normalt at føle en vis skyldfølelse, når man benægter nogen noget. Du skal dog forstå, at denne type person ikke er en ægte ven.

Hvis du bliver opmærksom på, at denne person helt klart forsøger at tage meget, meget mere end han/hun giver, skal du give dig selv en sund afstand.

Læs også: Sådan kommer du ud af et giftigt forhold

Den negative person

Hvis vi kan bruge en metafor, er negative mennesker som følelsesmæssige vampyrer, idet de suger vores livskraft og vores ånd. De oplever enhver situation som et problem eller vanskelighed – også de gode muligheder, der opstår.

Denne type er specialist i at indgyde frygt. Hver gang du deler et projekt, en idé om en tur eller en drøm, vil de påpege farerne overalt. Hvis du følger denne tendens, vil du blive lammet og konstant fylde dit hoved med tvivl og ubeslutsomhed.

Læg afstand til giftige mennesker: Skyldneren

Frustreret kvinde ønsker at lægge afstand til giftige mennesker

En person kan have en dårlig økonomisk periode. Det er ikke nødvendigvis en farlig ting, og det betyder ikke, at de er giftige. Men når de ikke tilbagebetaler det lån, du har givet dem, opstår der problemer. Forvent undskyldninger og unddragelse af ansvar fra giftige mennesker. De accepterer aldrig, at de har handlet forkert.

Denne type opdages let, når du er klar over, at de ikke har nogen mulighed for at tilbagebetale lånet, men alligevel har de råd til andre ting.

Husk: Hvis de snyder dig én gang, er det deres fejl. Hvis de snyder dig to gange, er det din fejl.

Den misundelige person

Der er intet mere giftigt end at have en misundelig ven. Dette er nogen, der – i stedet for at glæde sig, når gode ting sker for dig – gør dig mistænksom eller misunder dig. Den misundelige type har harme mod dig og vil før eller siden vende sig mod dig.

En misundelig person glemmer al den indsats, du har investeret for at opnå noget og værdsætter aldrig det, de har. Desuden idealiserer de altid andre menneskers liv og har ofte et mindreværdskompleks. Disse giftige mennesker kan blive misundelige over alt, hvad enten det er en social position, udseende, partner osv.

Læs også: 7 tegn på at det er tid til at afslutte et venskab

Sådan lægger du afstand til giftige mennesker

Brug disse tips i praksis, så det, der kommer fra giftige mennesker, ikke påvirker dig:

  • Først skal du huske at opretholde sunde kriterier for forhold og ikke et øjeblik tro på, at giftig adfærd er normal.
  • For det andet skal du ikke stole på nogen, der ikke kan holde en hemmelighed.
  • Tillad ikke foragt eller undervurdering af, hvem du er.
  • Husk derefter, at enhver, der taler dårligt om en anden, vil tale dårligt om dig med en anden. Når det er sagt, er det i det hele taget bedst at holde sig væk fra sladder. Der kommer aldrig nogensinde noget godt ud af det.
  • Husk endvidere, at en person, hvis ord ikke betyder noget, vil aldrig være en god ven.
  • Et andet vigtigt punkt er at konfrontere situationer direkte og med beslutsomhed.
  • Til sidst skal du ikke stole på nogen, der er nedladende eller udnytter andre til at komme frem i livet.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Gaffoglio, L. (2008). Cómo reconocer a las personas tóxicas. La Nación.
  • Navarro, M. (2016). Personas tóxicas, personas medicina. Sesenta y más, (333), 66.
  • Freire, E. (2013). Los malos del cuento: cómo sobrevivir entre personas tóxicas. Grupo Planeta Spain.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.