Sådan bruges løg til behandling af vorter i hjemmet

Løg bruges ikke kun ofte i køkkenet, men også i forskellige midler indenfor folkemedicin.
Sådan bruges løg til behandling af vorter i hjemmet

Sidste ændring: 26 august, 2022

Flere typer af hjemmemidler er blevet brugt gennem århundreder mod vorter. Et af de mest populære har været det ydmyge løg, og vi vil se på behandling af vorter med løg i denne artikel.

Selv om det ikke har en særlig behagelig lugt, når det skæres, kan det ifølge visse overbevisninger, når du anvender det, hjælpe med at fjerne vorter eller ethvert andet hudelement, der forårsager ubehag.

Her vil vi fortælle dig mere om dette middel til behandling af vorter, der har været et typisk hjemmemiddel gennem årene. Gå ikke glip af det!

Behandling af vorter med løg

Denne grøntsag er især kendt for sine mange kulinariske anvendelsesmuligheder. Men som vi har nævnt, kan den også bruges som et populært middel på grund af dens påståede antibakterielle og svampedræbende egenskaber.

Læs mere om fordelene ved løg her: Løg og klar eddike mod ligtorne

Selvom det ikke er blevet endegyldigt bevist, at løget er effektivt mod vorter, bruger mange mennesker det for at forsøge at slippe af med dem. De metoder, de anvender, er som følger:

 • Skær løget i halve og påfør det direkte på de berørte områder.
 • Lav en juice med friske løg, der skal indtages hver dag. Nogle mennesker anvender løgsaft for at forsøge at blødgøre vorterne og dermed gøre det lettere at fjerne dem.

Sådan tilberedes løg som middel til behandling af vorter

Forskellige løg på bord

At udnytte løg til at forsøge at fjerne små vorter fra huden er en meget enkel proces. Faktisk kan det, som vi allerede har nævnt, bruges både indvortes og udvortes. Så hvis du gerne vil indtage det, skal du indtage tre spiseskefulde løgsaft om dagen.

Men for at anvende det udvortes skal du følge den procedure, som vi giver dig nedenstående.

Ingredienser

 • 1 råt løg
 • 1 vatrondel
 • Klæbende bandage

Fremgangsmåde

 • Skær det rå løg og læg det i en saftpresser.
 • Hvis du ikke har dette redskab, kan du blende det i en blender (med meget lidt vand), indtil du får en klumpfri saft. Blandingen skal hverken være for flydende eller for tyk.

Anvendelsesmåde

 • Dyp en vatrondel i væsken og gnid den på vorten.
 • Dæk derefter med en klæbende forbinding og lad den sidde natten over.
 • Næste morgen skal du fjerne bandagen og skylle den.
 • Gentag behandlingen hver aften, indtil vorten er væk.

Der er ingen præference med hensyn til, hvilken type løg du kan bruge – du kan vælge enten røde eller hvide løg.

Bemærk: Løg kan forårsage hudirritation, fordi det, når det skæres, frigiver et irriterende stof: Thiopropanalsulfoxid. På grund af dette anbefales det at foretage en lille test på et område, før du bruger midlet i sin helhed. Hvis der er en ugunstig reaktion, er det bedst at afbryde brugen, vaske området og konsultere en læge hurtigst muligt.

Hvad er den bedste behandling af vorter?

Selv om hjemmemidler kan anbefales på det populære område, er det bedst at gå til lægen for at få en vurdering og diagnose.

Læge med forstørrelsesglas

Det er ikke tilrådeligt at ty til selvmedicinering eller andre foranstaltninger uden tilladelse fra en sundhedsperson. Man skal huske på, at mange foranstaltninger, selv om de kan virke harmløse, kan virke mod hensigten.

Det er vigtigt at huske, at man under ingen omstændigheder bør forsøge at fjerne vorter ved at skære eller anvende aggressive metoder. Ukorrekt håndtering af væksterne kan gøre det lettere for dem at sprede sig til andre dele af kroppen. Dette kan også føre til andre komplikationer.

En hudlæge kan foretage en vurdering. Han/hun vil afhængigt af typen af vorte ordinere en behandling, der kan hjælpe dig med at få det bedre. Prøv ikke at gætte, hvad du har – det er ekstremt vigtigt at gå til lægen, hvis du har vorter eller andre hudproblemer.

Gode vaner støtter medicinsk behandling

Husk, at du sammen med den behandling, du får ordineret, bør opretholde gode livsstilsvaner for at få de bedste resultater og maksimere dit velbefindende.

Selv om det kan virke, som om disse midler er en gyldig mulighed, bør du altid huske på, at bare fordi de er lavet med naturlige ingredienser, betyder det ikke, at de ikke kan skade dig. Derudover er alle menneskers kroppe forskellige. Et middel, der kan give en positiv reaktion hos én person, kan gøre det modsatte hos en anden person.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Roldán, E., Sánchez-Moreno, C., de Ancos, B., & Cano, M. P. (2008). Characterisation of onion (Allium cepa L.) by-products as food ingredients with antioxidant and antibrowning properties. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.11.058
 • Association, N. O. (1964). Onions – phytochemicals and health properties. Soil Science.
 • Griffiths, G., Trueman, L., Crowther, T., Thomas, B., & Smith, B. (2002). Onions – A global benefit to health. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1222
 • Corzo-Martínez, M., Corzo, N., & Villamiel, M. (2007). Biological properties of onions and garlic. Trends in Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2007.07.011
 • McLaughlin, J. S., & Shafritz, A. B. (2011). Cutaneous warts. Journal of Hand Surgery. https://doi.org/10.1016/j.jhsa.2010.11.036

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.