Undgå hårtab med løgsaft

Udover at forebygge hårtab, så kan løg også hjælpe med at behandle problemer som skæl og svampesygdomme.
Undgå hårtab med løgsaft
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Tusindvis af mennesker rundt omkring i verden lider af alopecia eller hårtab. Andre lider af langsom hårvækst, eller fint og skrøbeligt hår. Et hjemmelavet middel imod dette problem er løgsaft. Lær mere om brugen af løgsaft til at undgå hårtab i denne artikel.

Hårtab og skrøbeligt hår

Selvom det anses som normalt at tabe imellem 50 og 100 hår om dagen, så er alopecia blevet et problem for mange millioner af mennesker, hvilket får dem til at søge råd hos deres læge. Nogle af årsagerne til, at man oplever hårtab, involverer stress eller dårlig kost med mangel på proteiner og vitaminer.

Hårtab kan påvirke menneskers selvværd, hvilket får dem til at blive deprimerede og mere bekymrede, som så forårsager, at endnu mere hår løsner sig fra hovedbunden. Der er mange naturlige midler til at undgå alopecia og styrke svagt hår. En af de mest effektive er baseret på løg.

Brug løg til at undgå hårtab

Dette er et naturlig, sikkert og effektivt middel til at undgå hårtab og stimulere hårvækst, med nul bivirkninger (udover lugten fra løget) og ingen allergiske reaktioner. Dette betyder, at dit hår ikke kun vil holde op med af falde af; det vil også gro hurtigere og blive stærkere.

Det er slut med at investere i dyre og kemiske metoder, som vil skade din hovedbund og ødelægge det hår, du har. Løg er en grøntsag med mange gavnlige egenskaber. Hvis du anvender denne behandling over en længere periode, vil det få alle de “skaldede pletter” til at forsvinde og snart vil nyt, stærkt hår begynde at gro ud.

Hårtab

Du bør huske på, at løg ikke er et magisk stof, der vil skabe mirakler for dit hår. Hvis du virkelig ønsker at se resultater, skal du også behandle årsagen til din alopecia. Det betyder, at du skal spise en sund, varieret kost, mindske dit stressniveau og få en god nats søvn hver nat.

Mange mennesker er skeptiske over for, hvor effektive hjemmelavede midler imod hårtab egentlig er. Men det er værd at nævne, at mange videnskabelige undersøgelser har vist at løg, især dens saft, er rigtigt god til at forebygge hårtab. Derudover og andre problemer forbundet med skæl, gærinfektioner og svamp. Nogle undersøgelser har også vist, at løg hjælper med at forebygge tidlig dannelse af grå hår.

Hvorfor får løg håret til at gro?

Løg indeholder mange komponenter, der er gode for hårvækst, især svovl. Når du anvender løgsaft til din hovedbund, forbedrer det blodcirkulationen, og gør det derfor nemmere for nyt hår at vokse ud. Derudover er svovl kendt for at forbedre kroppens produktion af kollagent væv, som er nødvendigt for hårvækst.

Hår gror fra hårsække i hovedbunden. Disse sække kræver en tilstrækkelig blodforsyning for at være stærke og producere nyt hår. Udover de tidligere nævnte egenskaber så er løg anti-bakterielle, hvilket vil sige, at de fjerner svamp og bakterier, der lever i hovedbunden og forhindrer den normalle hårvækst.

hårtab 2

På den anden side afholder løgsaft dit hår fra at blive tyndt og svagt; det gør det stærkt, og forhindrer det i at knække. Du kan også opnå en god hårvolumen ved at bruge dette middel.

Sådan bruger du løg til hårvækst

Først skal du pressen saften fra et par løg ud og anvende væsken til din hovedbund med blid massage. Så simpelt er det! for at gøre dette, skræl to eller tre løg og skær dem i stykker. Derefter blend dem i en foodprocessor eller blender. Du kan også rive dem. Dybest set skal du bare få saften ud. Du kan derefter anvende saften direkte på hovedbunden eller fugte noget vat og placere det på hovedbunden.

Husk at lugten er temmelig stærk. Derfor anbefaler vi, at du laver denne behandling om aftenen eller over weekenden. Eller bruger en hel del parfume for at dække over lugten.

Du skal lade løgsaften sidde i en halv time på hovedbunden. Du kan også dække dit hoved med en badehætte eller plastikpose, så saften trænger længere ind i huden. Skyl derefter grundigt med varmt vand og brug den samme shampoo som du plejer – en uden kemikalier. Gentag denne behandling tre gange om ugen og du vil begynde at se resultater inden for to måneder.

løgsaft

Du tænker måske, at otte uger er for lang tid at vente på fyldigere hår eller nedsat hårtab. Dette er dog et langsigtet middel. Det er ikke en hurtig løsning, hvis virkning ligeså hurtigt fortager sig igen. Gå altid efter en langsigtet behandling i stedet for en hurtig, ikke vedvarende løsning.

For at øge effekten af denne behandling anbefaler vi, at indtage rå løg i salater. Nogle mennesker blander løg med et shot rom, lader det stå over natten og sir blandingen, før de anvender saften næste dag. Du kan også lave en alkohol fri blanding ved at blande saften fra 1/4 af et løg med en spiseske honning. Du kan anvende dette til dit hår eller tilføje det til din morgenmad.

Opskrift mod hårtab

Kunne du tænke dig endnu en opskrift med løg, der hjælper mod hårtab?

 1. Bland en spiseske løgsaft med en spiseske citronsaft.
 2. Masser denne væske ind i dit hår og lad det sidde i tre timer.
 3. Vask derefter dit hår som du plejer.

Vi håber du kunne lide denne artikel om, hvordan man bruger løgsaft til at undgå hårtab.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • hårtab

 • alopecia

 • vitaminer

 • Løg

 • stressniveau

 • blodcirkulationen

 • svamp

 • shampoo

 • honning


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.