5 nemme måder at mindske væskeophobning på

Kulhydrater er en stor hjælp til at mindske væskeophobning. Vi behøver blot at vælge de rigtige alt efter det, vi ønsker at opnå.
5 nemme måder at mindske væskeophobning på

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Ophobning af vand eller også kendt som væskeophobning er et problem for personer, som ønsker at holde sig i form. Det sænker, hvor hurtigt vi forbrænder fedt og giver os mere volume. I denne artikel vil vi snakke om 5 nemme måder at mindske væskeophobning på!

Det er også mere problematisk, når det er værre. Væskeophobning kan komme i vejen for hvile og afslapning. Vi kan gøre noget som at se en film på sofaen, og ud af at det blå kan vi få kramper eller summen i kroppen på grund af dette problem.

Vi bliver nødt til at ændre vores daglige vaner for at komme af med dette problem. Eller i hvert fald formindske det. Men hvad forårsager væskeophobning?

Væske samler sig i vores blodårer og i lymfesystemet. Derfra bør det blive bearbejdet og blive udskillet. Men nogle gange er der for meget væske til, at man kan håndtere det.

Andre gange kan vores blodårer ikke bearbejde det, på trods af den ideelle mængde væske. Der er mange årsager til dette problem. Nogle gængse kilder er dårligt blodomløb, fedme eller dårligt fungerende nyrer.

På grund af det bør vi tale med en læge om vores bekymringer. Man ved aldrig, om der er et seriøst problem bag ens væskeophobning.

Når det er sagt, er det typisk et mindre problem. Det kan være forbundet med:

 • At sidde eller stå i samme stilling i længere tid.
 • Forandringer af temperaturen.
 • Ens menstruelle cyklus.
 • Mangel på fysisk motion.

Det kan også opstå i forbindelse med:

 • Bestemte former for medicin.
 • En overdrevet mængde salt i ens kost.

Hvad end der er tilfældet, kan vi gøre noget for at mindske vores væskeophobning. Og det er både nemt og ikke særlig krævende.

5 nemme måder at mindske væskeophobning på

1. Gå 45 minutter om dagen

To kvinder der gaar en tur

At gå i et raskt tempo vil uden tvivl forbedre ens livskvalitet.

Når man gårbruger man sine muskler. Når man gør det, begynder ens blod at strømme meget hurtigere og uden hindringer.

Ved at gøre det vil væsken i ens blod fordele sig bedre. At svede vil også komme af med noget af væsken. Det mindsker den mængde arbejde, som ens krop skal udføre.

2. Drik 8 glas vand om dagen

Kvinde der drikker vand i sofaen

Mange personer stopper med at drikke vand for at undgå at få mere væske ind i kroppen. Det er skidt, fordi ens krop har brug for vand for at fungere ordentligt i denne tilstand. Det anvender vand til at komme af med det, den ikke skal bruge.

Så de personer, der har dette problem, har brug for at drikke mere vand. Og det er rigtigt, at det kan være svært for nogle, eftersom de ser det som en kedelig opgave.

Hvis det er tilfældet, anbefaler vi, at man prøver at drikke te. Det er vanddrivende, varmer kroppen, og det indeholder mange egenskaber, som hjælper os med at forblive sunde.

3. Spis kulhydrater

Når vi begynder på en kost til at tabe os, er det første, vi gør, at droppe alle kulhydrater. Men disse giver os den energi, vi skal bruge for at tænke og arbejde.

Vi skal også have i baghovedet, at nogle kulhydrater er bedre end andre. Det bedste, man kan gøre, er at spise komplekse kulhydrater og fuldkorn i små mængder. For at gøre det kan man prøve boghvede og speltmel.

Anbefalet læsning:

5 tegn på væskeretention

4. Spis vanddrivende frugter

Groen smoothie

Frugt er en anden kontroversiel fødevare at spise. Fordi det indeholder sukker, skal vi være påpasselige.

Men ligesom med kulhydrater er nogle frugter nyttige til at komme af med væske, og andre er ikke.

De bedste er:

 • Kiwi
 • Æbler
 • Citroner
 • Jordbær
 • Ananas
 • Melon

Du kan spise dem, som de er, eller drikke dem i en juice eller en smoothie.

5. Spis fødevarer rige på B6-vitaminer

Denne vitamin bliver opløst i væsker. Derefter fremmer den udskillelsen af væskerne.

De bedste kilder til B6-vitaminer er:

 • Bælgfrugter
 • Lever
 • Fuldkorn
 • Fuldkornsmorgenmad
 • Rødspætte

Med disse nemme råd kan du mindske væskeophobning. Og du kan gøre det på en både økonomisk måde og med ingredienser, der er nemme at finde.

Hvis du er meget stresseter det en god idé at planlægge dine måltider hver uge. På den måde skal du blot tilberede dem, uden du behøver at finde på idéer til hvert måltid.

Dette er en strategi, som flere og flere personer inkoporerer i deres liv. Det er nyttigt, for at spise sundere og have et pakket skema virker ofte uforeneligt.

Det kan interessere dig ...
Ti ting, du skal vide om væskeophobning
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Ti ting, du skal vide om væskeophobning

Væskeophobning opstår, når der siver for meget væske fra blodet ud i vævet. Her er ti ting du skal vide om væskeophobning.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.