Seks måder at gøre soveværelset mere enkelt på

Du vil måske gerne gøre soveværelset mere enkelt, hvis det er for rodet og giver dig hovedpine. Læs med her for at få gode råd!
Seks måder at gøre soveværelset mere enkelt på

Sidste ændring: 31 juli, 2023

Den store fordel ved at følge dagens råd til at gøre soveværelset mere enkelt er, at du vil kunne udnytte pladsen på en flot og enkel måde. Læs med her!

Først og fremmest er et soveværelse et sted for komfort, og det er samtidig et af de mest private steder i hele huset, som viser din identitet. Derfor er det vigtigt at skabe harmoni mellem æstetik og praktisk funktionalitet. Det kan du gøre ved at lave det mere minimalistisk.

Her får du en række anbefalinger, der forhåbentligt kan hjælpe dig.

Seks måder at gøre soveværelset mere enkelt på

1. Alternative materialer

En gode måde at gøre dit soveværelse mere enkelt på er ved at bruge tilbehør såsom puder, gardiner og tæpper med anderledes mønstre. Ting af anderledes materialer hjælper dig til at skabe en hyggelig stemning. Du kan også give rummet varme ved at bruge materialer som træ eller læder.

2. Geometriske møbler kan gøre soveværelset mere enkelt

Denne metode fremhæver små rum, som folk i dag bruger til meget mere ud over at sove – studere, arbejde og endda motion.

De mest almindelige farver at bruge til maling af møbler er forskellige nuancer af hvid. Men du kan også bruge sort eller rød til mindre elementer som vaser, spejle, lamper, rammer og stole.

Møblerne skal være af god kvalitet og i geometriske former – helst i lige linjer. Det er nemlig disse linjer, der får rummet til at hænge sammen.

Enkelt soveværelse i hvide farver

3. Giv rummet varme med forskellige materialer

Ved at tilføje elementer som fotografier, personlige genstande og træ til dit soveværelse skaber du et intimt og hyggeligt rum, der gengiver din personlighed. Det giver også mere varme til de hvide toner.

4. Hvid dominans

Mange eksperter anbefaler at have så mange hvide ting som muligt, hvis du vil gøre soveværelset mere enkelt. Vi anbefaler også at tilføje en neutral farve, såsom brun eller grå, men kun i visse tilfælde.

Lyse toner er rare for øjet og giver ro og harmoni ved at give rummet mere plads.

5. Brug ikke for mange ligegyldige genstande for at gøre soveværelset mere enkelt

Nogle personer har en tendens til at samle en masse ting, som man alligevel aldrig bruger. Det bedste, du kan gøre, er i stedet kun at have det nødvendige i soveværelset. Slip af med alt andet, eller flyt det til et andet sted.

6. Brug kunst

I takt med at sove i et rum, der gengiver din personlighed, kan du, ud over at forenkle det, skabe et stærkt fokuspunkt, som bryder mønstret. Det kan du eksempelvis gøre med et farverigt maleri.

Kvinde læser i bog i sengen

Feng shui, minimalisme og Marie Kondos principper til at gøre soveværelset mere enkelt

I lang tid har den japanske forretningskvinde Marie Kondos principper været populære inden for boligindretning. Det er dog ikke noget nyt, hun anbefaler, da hendes teknikker har været brugt i årevis af Toyotas produktionsingeniører ifølge en artikel.

Ifølge en tese opstod den minimalistiske stil i Europa takket være den simple stil af arkitekten, Ludwing Mies Van Der Roche.

Doktrinen, som blev indført i New York i 1960’erne, blev en stor succes, hvor mottoet er “mindre er mere”.

Ligeledes er Feng shui en ældgammel kinesisk kunstform, som er baseret på en videnskabelig teori om at forbedre omgivelserne, der balancerer og promoverer menneskets velbefindende og kontakt med sit habitat, siger en undersøgelse.

Denne disciplin kan åbne døre for kreativitet, meditation og fantasi, som er kvaliteter, der udvider pragmatikken og kulturen i design.

Tak, fordi du læste med!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Universidad Complutense de Madrid.  Yang, Hua. Fen Shui y espacio. España 2017.
  • Universidad Nacional de Loja. Pauta Freire, Carmen Graciela. Decoración de un espacio comercial para la venta de computadoras en la ciudad de Loja. Ecuador 2011.
  • Universidad Pontifica de Comillas.  The Conversation. Marie Kondo y los ingenieros de producción de Toyota. Estados Unidos 2020.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.