Mælkebøttedrik: Et middel til at passe på knoglerne

Mælkebøtte, også kaldet løvetand,  hører til kurvblomst-familien, og dens slægt hedder Taraxacum. Mange mennesker anser den for at være ukrudt.Dog kan dens egenskaber ikke benægtes.
Mælkebøttedrik: Et middel til at passe på knoglerne
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Både rod og blomst fra maælkebøtte kan bruges til at lave en drik. Denne mælkebøttedrik er rensende for kroppen og samtidigt passer på knoglerne.

Efter en lang dags arbejde eller studie kan man godt føle sig lidt øm i kroppen. Har man tilbragt mange timer på benene, før man kommer hjem, kan knæ og led let føles trætte og ømme.

kvinde med svage knogler og led har brug for mælkebøttedrik

Når dette sker, har mange personer tendens til at ty til smertestillende piller eller cremer uden at indse, at der findes mange gode naturlige alternativer. Du kan lave en kraftfuld mælkebøttedrik, som på samme tid virker som et middel til at styrke knoglerne.

Hvad er mælkebøtte?

Mælkebøtte, også kaldet løvetand,  hører til kurvblomst-familien, og dens slægt hedder Taraxacum. Mange mennesker anser den for at være ukrudt.

Dog kan dens egenskaber ikke benægtes.

Hvad er mælkebøttens egenskaber?

De helbredsmæssige fordele ved og mulige anvendelser af mælkebøtte er nærmest uomstridt i medicinske kredse.

E af de bedste egenskaber er, at det er en udrensende plante og derfor anbefales under de sidste stadier af en detox. Den indeholder, blandt andre, vitaminerne B og C, så vel som mineraler (kalium), samt  olie- og linolsyre.

Den er også kendt for at være meget gavnlig for at holde galdeblære og lever sunde. Den anbefales endda til behandling af tømmermænd eller slem forstoppelse.

Mælkebøtter

Derudover er den fantastisk at bruge i madlavningen. Mange kokke er, takket være diætisters anbefalinger, begyndt at tilbyde mælkebøttedrikke istedet for te eller kaffe om morgenen. Det skyldes, at roden fra mælkebøtte er en fremragende erstatning for koffein.

Læs også: Kanelmiddel til diabetes

Hvad kan denne mælkebøttedrik bruges til?

Mælkebøttens mange anvendelsesmuligheder betyder, at den kan bruges til at behandle mange former for smerter og lidelser. En vigtig én af dem er akne. Det er fordi, mælkebøtte er meget effektiv til at fjerne urenheder fra huden.

Også nyrer og blære nyder i den grad godt af denne plante. Mælkebøtte har vanddrivende egenskaber, som kan hjælpe disse organer, hvis man har ondt i dem. Sukkeret i mælkebøtte passer endvidere til diabetikere såvel som til personer med fordøjelsesproblemer.

Men når man ser bort fra alt dette, er en af de største fordele ved mælkebøtte at den, på lang sigt, er fantastisk for knoglesundheden. Næringsstofferne holder knoglerne stærke og bidrager til, at de kan hele sig selv efter slid.

Læs også: 5 opskrifter med rosenvand til ansigtet

Mælkebøttedrik for knoglerne

Man kan købe mælkebøtte som pulver eller hakket, eller man kan lave en drik af stænglen fra planten. For at behandle knoglesmerter, bør man drikke denne drik hver eller hver anden dag.

På denne måde vil der hurtigt kunne mærkes resultater.

Ingredienser

 • 100 g mælkebøtterod
 • 100 g mælkebøtteblomst
 • 500 ml vand
 • 1 spsk madolie

Fremgangsmåde

 • Hak stængler og blomster. Det er vigtigt, at de er tørrede!
 • Steg det derefter i lidt olie i et par minutter
 • Put det derpå i ovnen i et ganske kort stykke tid, så farve, duft og smag kommer frem
 • Kog vandet og tilsæt stængler og blomster. Lad det simre i 5 minutter
 • Når drikken har fået farve, kan du tage den af varmen
 • Si drikken, sød den og drik
Mælkebøttedrik

Denne mælkebøttedrik er et vidunderligt alternativ til personer, som ønsker at behandle smerter i knoglerne. Mælkebøtte er en af vores bedste allierede, når det kommer til behandling af led.

Som du ser, har det mange sundhedsfordele at drikke denne drik regelmæssigt. Naturmedicin tilbyder, uden tvivl, mange metoder til at tage sig af kroppen på.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Mars, B. (2016). Dandelion Medicine: Remedies and Recipes to Detoxify, Nourish, and Stimulate. Storey Publishing.
 • Oh, S. M., Kim, H. R., Park, Y. J., Lee, Y. H., & Chung, K. H. (2015). Ethanolic extract of dandelion (Taraxacum mongolicum) induces estrogenic activity in MCF-7 cells and immature rats. Chinese journal of natural medicines, 13(11), 808-814.
 • Resnick, A. (2015). The Bone Broth Miracle: How an Ancient Remedy Can Improve Health, Fight Aging, and Boost Beauty. Simon and Schuster.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.