Melatoninserum: En ny skønhedstrend

Melatoninserum er blevet en trend inden for personlig pleje. Vi vil fortælle dig alt om det i denne artikel.
Melatoninserum: En ny skønhedstrend
Leonardo Biolatto

Skrevet og kontrolleret af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 06 marts, 2023

Vi lever i en verden, hvor forpligtelser og stress betyder, at vi ofte ikke får nok hvile. Søvn er dog en fysiologisk nødvendighed. Kronisk mangel på søvn fremskynder tidlig hudaldring. Så det kan anbefales at bruge produkter til at beskytte din hud. Vi fortæller dig alt om melatoninserum, og hvordan du kan inkludere det i din skønhedsrutine.

Takket være den kosmetiske og dermatologiske industri har vi været i stand til at finde naturlige aktive ingredienser, der efterligner de genoprettende egenskaber, som melatonin har for dermis. Dette hormon spiller en grundlæggende rolle for søvnkvaliteten, men har også fordele for hudens sundhed.

Mand tager ansigtscreme

Melatoninserum har en virkning på huden og en antioxidant virkning

Flere undersøgelser har bekræftet, at melatonin ud over at være søvnhormonet også har glimrende antioxidant og beskyttende egenskaber for huden. Derfor anvendes dets aktive komponent i vid udstrækning i topiske produkter, da det hjælper med at holde hudcellerne i perfekt stand.

Melatoninserum giver træt hud mulighed for at føle sig revitaliseret, styrket og se sund ud, da de giver mere klarhed og elasticitet ved regelmæssig brug. Dette skyldes de naturlige ingredienser, der gengiver de beskyttende og antioxidant fordele, som hormonet har for huden.

På grund af ovenstående er det meget vigtigt at kigge på ingredienslisten i de bedste ansigtsplejeprodukter, der fås i certificerede dermatologiske og kosmetiske butikker.

Nogle af de ansigtsserum, der efterligner melatonins egenskaber for huden, indeholder vigtige komponenter som gardeniaekstrakt. Det er en botanisk aktiv ingrediens, der aktiverer hudens biologiske mekanismer.

Melatoninserum

Gardenia har været en plante, der siden oldtiden er blevet brugt i traditionel urtekunst til at reducere angst og fremme søvn. Og det ekstrakt, der anvendes i melatoninserum, har et molekyle, der ligner dette hormon. Det gør det muligt for det at binde sig til receptorer på epidermalceller og give lignende antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber.

Melatonins virkning på kroppen

Ligesom god ernæring og regelmæssig fysisk aktivitet er daglig hvile afgørende for at bevare en sund krop og et sundt sind. Derudover har det også en positiv effekt på hudens cellefornyelse at få de anbefalede otte timers søvn i dognet for voksne. Det er noget, der holder den iboende aldring under kontrol.

Og selv om aldring er en naturlig biologisk proces, er der flere faktorer, både fysiske og miljømæssige, der kan fremskynde den. Forskning ledet af fagfolk på University Hospital Cleveland Medical Center viste, at for lidt søvn er forbundet med forekomsten af tegn på for tidlig aldring. Som f.eks. mat hud, pletter og de såkaldte smilerynker.

Så melatonin er et hormon, der påvirker søvnkvaliteten. Men derudover anser nogle fagfolk det for at være en “neutralisator af aldring”. Det skyldes, at det udøver antioxidant, antiinflammatorisk, immunmodulerende og antitumor egenskaber. Fordele, der påvirker hudens sundhed positivt.

Kvinde tager serum til huden

Få nok hvile og følg en ansigtsplejerutine

Hvis du bemærker, at manglende søvn eller generel træthed har påvirket din huds sundhed og skønhed, er det på tide at begynde at gøre noget ved det. Så husk om morgenen altid at rense, fugte og pleje dit ansigt med solcreme. Om aftenen skal du følge en ansigtsrutine med specifikke produkter, f.eks. melatoninserum.

For at disse behandlinger skal have større effekt, skal de anvendes efter en grundig rensning af ansigtet. Du skal blot ryste flasken, lægge tre eller fem dråber i håndfladen og varme produktet op. Udnyt derefter fordelene ved aromaterapi og inhaler et par gange, inden du fordeler det i hele huden. Afslut med en blid massage og lidt fugtighedscreme.

Husk, at selv om serummer har store antioxidant fordele for huden, erstatter de ikke en god nats søvn. Så pas på din hud med en hudplejerutine. Men giv også din krop den hvile, den har brug for, for at genopbygge sin energi.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Rusanova, Iryna, et al. “Protective effects of melatonin on the skin: Future perspectives.” International journal of molecular sciences 20.19 (2019): 4948.
  • Oyetakin‐White, P., et al. “Does poor sleep quality affect skin ageing?.” Clinical and experimental dermatology 40.1 (2015): 17-22.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.