3 metoder til hårfjerning i intime områder

Der findes flere metoder til hårfjerning i intime områder. Hver af dem har sine fordele og ulemper. I denne artikel tager vi et kig på karakteristika ved de mest almindelige metoder.
3 metoder til hårfjerning i intime områder

Skrevet af Edith Sánchez

Sidste ændring: 09 august, 2022

Der findes flere metoder til hårfjerning i intime områder, og det er bedst for hver enkelt person at vælge den metode, der passer bedst til det, de søger. Generelt bør processen ikke være for smertefuld eller forårsage irritation eller andre problemer.

Faktisk bør der så vidt muligt aldrig være fuldstændig hårfjerning, fordi hårene i dette område fungerer som en beskyttende barriere. Derfor øger det at mangle pubeshår helt en persons risiko for infektioner eller andre vaginale sygdomme.

Det er også et faktum, at voksning af dette område er lidt mere komplekst. Proceduren kan være ubehagelig og efterlader nogle gange ubehagelige konsekvenser. Derfor er det en god idé at kende de forskellige muligheder og vide, hvordan man anvender dem korrekt.

Hårfjerning i intime områder

En af de faktorer, der gør hårfjerning i intime områder kompliceret, er, at huden i dette område er mere følsom end på andre dele af kroppen. Derfor er det ikke ualmindeligt, at hårfjerning forårsager irritation, udslæt eller kløe.

Dertil tilføjes, at der findes flere myter om det. Nogle mennesker tror, at fravær af hår er ensbetydende med renlighed og pænhed, når dette ikke er tilfældet. Som vi allerede har nævnt, fungerer hårene for kvinders vedkommende som beskyttelse.

Forkert hårfjerning kan forårsage meget irriterende problemer, såsom nedgroede hår. Dette sker, når håret ikke vokser udad, men i stedet indad, hvilket resulterer i betændelse.

Under alle omstændigheder har hver metode til hårfjerning i intimområdet sine fordele og ulemper. De mest almindelige er tre: Med voks, creme eller en barbermaskine. Vi vil tale om hver enkelt af dem nedenstående.

Voks til hårfjerning i intime områder

I øjeblikket findes der flere metoder til hårfjerning i intimområdet.

1. Voksning af intimområdet

Hårfjerning af intimområdet kan ske med varm eller kold voks. Dette er den mest populære metode, da den gør det muligt at trække hårene ud ved roden. Takket være dette kan effekten opretholdes i op til fire uger.

På den anden side kan denne metode være smertefuld og kan endda forårsage irritation på visse hudtyper. Ved både varm og kold voksning er det bedst at eksfoliere tre dage før for at fjerne døde celler og forhindre nedgroede hår.

Varm voksbehandling

Før du anvender denne metode, er det vigtigt at holde området rent og tørt. Voksen skal opvarmes, men pas på, at den ikke når så høj en temperatur, at den ender med at brænde huden. Den må heller ikke være for kold, da den på denne måde vil generere mere smerte.

Når voksen er smeltet, skal den fordeles forsigtigt på huden. Det er vigtigt at bruge et spejl til at holde øje med hele processen. Produktet skal placeres i samme retning, som håret vokser. Lad det herefter køle af i et par minutter, og fjern det ved at trække det i den modsatte retning.

Den resterende voks bør ikke genbruges for at undgå infektioner. Ved afslutningen af processen bør der påføres fugtighedscreme, og man bør undgå at udsætte det voksbehandlede område for sollys i de efterfølgende 24 timer.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Er det dårligt at barbere eller fjerne kønsbehåring?

Voksning med kold voks

Denne metode er mere smertefuld, men den garanterer også effekten i længere tid. Kold voksning er mest effektiv, når hårene er korte. Det skal gøres udefra og ind og fra toppen og ned. Trinene er som følger:

 • Placér den kolde voksstrimmel i samme retning, som hårene vokser.
 • Træk i huden over strimlen.
 • Træk kraftigt i strimlen i den modsatte retning af hårvæksten. Dette skal ikke gøres lidt efter lidt, men på én gang.
 • Gentag, indtil alle hårene er fjernet.
 • Påfør fugtighedscreme.

2. Hårfjerning i intime områder: Hårfjerningscreme

En anden metode til hårfjerning i intimområdet er brug afhårfjerningscreme. Det er en mulighed, der genererer mindre smerte, så den er indiceret til personer med meget følsom hud. Virkningerne varer dog kun et par dage.

Kort sagt er det den hurtigste og mindst aggressive metode, men også den, der holder kortest tid. Det er bedst at lave en test, før man bruger denne type creme.

Det er kun nødvendigt at påføre lidt på underarmen og vente 24 timer for at tjekke, at der ikke er nogen reaktion. Den korrekte måde at udføre proceduren på er som følger:

 • Rengør området med vand og sæbe for at fjerne urenheder. Tør det grundigt.
 • Trim hårene, så de ikke er længere end en halv centimeter for at lette hårfjerningen.
 • Påførcremen på det valgte område. Laget skal være tyndt, men i en tilstrækkelig mængde til at dække hårbunden.
 • Vent et par minutter, indtil produktet virker, og følg producentens anvisninger.
 • Skyl grundigt, indtil produktet er helt fjernet.
 • Påfør fugtighedscreme for at undgå irritation.

3. Barbermaskine

Det er også meget almindeligt at barbere intimområdet med en barbermaskine. Det har fordele og ulemper, der svarer til dem, der er forbundet med hårfjerningscreme. På den ene side er det en praktisk og smertefri metode. På den anden side er dens resultater meget kortvarige.

Desuden er der i dette tilfælde risiko for snitsår under processen. Der kan anvendes en manuel eller en elektrisk barbermaskine. Lad os se på karaktertrækkene for hver af dem.

Manuelle barbermaskiner

Som i de andre tilfælde er det bedste at gøre at vaske området med vand og sæbe og derefter tørre det meget godt. Resten kræver kun et par enkle handlinger:

 • Påfør barbergel eller -creme på området. Dette er vigtigt for at undgå irritation og forebygge uheld.
 • Før barbermaskinen hen over det område, der skal barberes, i samme retning som hårvæksten.
 • Fugt løbende. Hver gang du fører barbermaskinen hen over huden, skal du hælde vand over området. Ideelt set bør dette gøres under bruseren.
 • Påfør en fugtighedscreme til sidst.

Hårfjerning i intime områder: Elektrisk epilator

Denne type maskine fjerner hårene ved roden, et efter et. Den gør det med en pincetrulle. Derfor kan det være en af de mest smertefulde metoder. Til gengæld giver den meget gode og langvarige resultater.

Proceduren med denne metode til hårfjerning i intimområdet er som følger:

 • Eksfoliér området en dag i forvejen. Dette er med til at forhindre nedgroede hår.
 • Før du barberer dig, skal du vaske området med varmt vand. Dette åbner porerne og gør proceduren lettere.
 • Træk i huden med den ene hånd, og med den anden hånd fører du maskinen i den modsatte retning af hårvæksten.
 • Gentag om nødvendigt, indtil hårene er helt fjernet.
 • Brug en fugtighedscreme til sidst.
Kvinde med en skraber

Ved brug af barbermaskiner skal man være forsigtig på grund af risikoen for snitsår.

Hårfjerning i intime områder: Andre tips og anbefalinger

Det er bedst at trimme hårene med en saks, før du udfører hårfjerning i intimområdet, undtagen hvis du skal bruge en elektrisk epilator. I dette tilfælde skal hårene være mindst 3 millimeter lange, så proceduren kan udføres korrekt.

Hvis der anvendes voks eller cremer, er det meget vigtigt at undgå, at disse stoffer kommer i kontakt med skamlæberne eller skedeslimhinden. Hvis du vælger manuel barbering, bør du bruge en ny skraber af god kvalitet, helst specielt beregnet til intimområdet.

Den elektriske epilator har den fordel, at hårene mister deres styrke efter nogle behandlinger og bliver mindre og mindre tykke. Det modsatte kan ske ved manuel barbering. Det mest anbefalelsesværdige er – ved alle metoder – at fugte huden til sidst. Det kan du f.eks. gøre med et aloe vera-baseret produkt.

Du finder måske også denne artikel interessant: Karaktertræk ved bumser i kønsområdet og dets årsager

Afsluttende anbefalinger

Der findes andre metoder til hårfjerning i intime områder, som praktisk talt garanterer hårfjerning i dette område. Specifikt henviser vi til muligheder som hårfjerning med laser. Vi skal dog tage hensyn til, at permanent hårfjerning ikke er tilrådeligt for kvinders vedkommende.

Mænd kan også bruge de beskrevne metoder uden problemer. Til hårfjerning af testiklerne anbefales det først at trimme hårene og derefter bruge en manuel barbermaskine eller en hårfjerningscreme.

Det kan interessere dig ...
Hvad er voksbehandling af bikinilinjen?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad er voksbehandling af bikinilinjen?

Kvinder undersøger normalt de forskellige metoder til hårfjerning, før de vælger voksbehandling af bikinilinjen, da det kan være forvirrende. • De La Hoz, F. J. E. (2021). Influencia de la depilación íntima en la aparición de infecciones vulvovaginales y urinarias. Estudio de corte transversal. Revista de la Asociación Colombiana de Dermatología y Cirugía Dermatológica, 29(3), 187-195.
 • Martínez Navarro, M. (2018). Diseño de la formulación y del proceso de fabricación de bandas depilatorias con certificado ECOCERT.
 • Romero-Gamboa, D. G., Díaz-Martínez, L. A., Díaz-Galvis, M. L., & González-Blanco, D. P. (2019). Impacto de la depilación genital en el microambiente de la piel femenina: interrupción de la barrera y riesgo de infección, una revisión de la literatura.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.