Et middel mod psoriasis baseret på æteriske olier

Midler mod psoriasis baseret på æteriske olier kan være et godt supplement til behandlingen. Glem ikke at konsultere din hudlæge, før du anvendet det.
Et middel mod psoriasis baseret på æteriske olier

Sidste ændring: 09 august, 2022

Selv om psoriasis betragtes som en godartet sygdom, er det for mange patienter en meget kompliceret opgave at finde et middel mod psoriasis.

Psoriasis er en inflammatorisk sygdom, der opstår som følge af immunsystemets påvirkning af kroppen. De forandringer, den producerer i huden, medfører, at de syge ser deres livskvalitet påvirket.

Mange af de midler, der anvendes mod psoriasis, har til formål at lindre kløe og betændelse. Men hvis du er på udkig efter noget meget mere naturligt og ikke aggressivt for huden, er det muligt at ty til æteriske olier.

Æteriske olier og deres effektivitet som middel mod psoriasis

Lavendelolie er et godt middel mod psoriasis

Et godt middel til at forbedre symptomerne på psoriasis: Æteriske olier.

Æteriske olier har visse egenskaber, der kan være gavnlige. Men som ekspert Dr. Ignacio J. Dei-Cas siger, kan “uhensigtsmæssig brug af æteriske olier være giftig”. Dette vil også afhænge af, om du er allergisk over for nogen af oliens komponenter.

Hvis du tager hensyn til alt, hvad Dr. Dei-Cas siger om denne sygdom, kan du udvikle et middel mod psoriasis, der består af en kombination af følgende æteriske olier:

 • Citronmelisse: Hjælper med at reducere kløe og tørhed i huden, der opstår som følge af skællende læsioner forårsaget af psoriasis.
 • Kamille: Har en beroligende virkning, der øjeblikkeligt lindrer kløe og følelsen af ubehag på huden. Det har også egenskaber, der reducerer inflammation.
 • Bergamot: En ikke særlig kendt olie, der beroliger og opfrisker huden og samtidig giver hurtig lindring af kløe og tørhed i området.
 • Lavendel: Denne æteriske olie er et godt middel mod psoriasis, da den ikke kun fugter huden, men også regenererer den.

Hvordan man laver et middel mod psoriasis

Hvis du bruger alle de olier, som Dr. Dei-Cas mener er gode til behandling af psoriasis, så kan du lave et effektivt middel på følgende måde:

 • Først og fremmest blandes alle olierne i en lille beholder ved hjælp af ca. 15 til 20 dråber af hver af dem.
 • Du skal have en aloe vera-plante i nærheden, for du skal bruge et eller to blade og udtrække gelen fra dem.
 • Bland olierne sammen med aloe vera.
 • Påfør blandingen på det sted, du ønsker at behandle.

Aloe vera er vigtig, fordi den har vist meget tilfredsstillende resultater, når den anvendes til patienter med mild psoriasis. Tilsyneladende var helbredelsesprocenten næsten 83 %.

Anvendelsesmåder

Creme smøres på hånd

Det middel mod psoriasis, som vi har nævnt, kan anvendes på flere måder. Du kan massere området forsigtigt for at lindre følelsen af ubehag, berolige huden og lade midlet trænge meget bedre ind.

Du kan også bruge omslag, som du gennemvæder med produktet og anvender i et par minutter på de ønskede områder.

Hvis du ønsker det, kan du have blandingen med i en lille krukke, så du altid har den ved hånden, hvis du har brug for den uden for hjemmet. Det er også muligt at lave en slags spray. For at gøre dette skal du piske ingredienserne sammen.

Tea tree oil

Tea tree oil er velkendt for sine antibakterielle egenskaber. Faktisk er den blevet uundværlig i medicinskabet, da den både kan bruges mod akne og til at behandle seboroisk dermatitis. Den kan dog også hjælpe mod psoriasis.

Selv om ovennævnte middel mod psoriasis er egnet til brug til enhver tid, kan det i dette særlige tilfælde give flere problemer end fordele at bruge for meget tea tree oil. For at nyde godt af fordelene anbefales det, at man ikke bruger det mere end en eller to gange om ugen.

Gå ikke glip af denne fantastiske artikel: Tea-tree olie: Den fantastiske olie med utallige fordele

Anvendelsesmetoden er at dyppe en vatrondel i olien, påføre den på det område, du ønsker at behandle, og lade den sidde natten over. Dette vil fjerne de døde celler, rødme og svie vil forsvinde, og arene efter psoriasis vil gradvist blive mindre.

Lider du af psoriasis? Har du nogensinde prøvet et naturligt middel som det ovenstående? Vi håber, at dette middel mod psoriasis og muligheden for at bruge tea tree oil vil hjælpe med at mindske ubehaget og forbedre din tilstand. Værsgo og prøv det!

Det kan interessere dig ...
Hvordan du kan behandle psoriasis
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvordan du kan behandle psoriasis

I dette indlæg vil vi snakke om hvordan du kan behandle psoriasis. Hvordan læger behandler psoriasis afhænger af hver patients medicinske situation... • Smith, Y. (2018). Epidemiología del psoriasis. Retrieved December 18, 2018, from https://www.news-medical.net/health/Psoriasis-Epidemiology-(Spanish).aspx
 • Ribera Pibernat, M., Caballé, G., Fernández-Chico, N., José Fuente, M., & Ferrándiz Foraster, C. (2004). Impacto de la psoriasis en la calidad de vida del paciente español. Piel, 19(5), 242–249. https://doi.org/10.1016/S0213-9251(04)72845-2
 • Cox, S. D., Mann, C. M., Markham, J. L., Gustafson, J. E., Warmington, J. R., & Wyllie, S. G. (2001). Determining the Antimicrobial Actions of Tea Tree Oil. Molecules : A Journal of Synthetic Chemistry and Natural Product Chemistry, 6(2), 87–91. https://doi.org/10.3390/60100087

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.