Naturlige midler der kan forbedre din hukommelse

Udover og at indtage disse naturlige midler, så kan vi træne hukommelsen ved at udføre mentale øvelser, for eksempel ved at lave lister, eller lave Sudoku og krydsogtværs, der stimulerer hjernen.
Naturlige midler der kan forbedre din hukommelse
Bernardo Peña

Skrevet og kontrolleret af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 11 august, 2022

Glemmer du ofte hvor du har lagt nøglerne, hvem du skulle ringe til eller hvorfor du rejste dig fra skrivebordet? Har du problemer med at huske vigtige informationer? Glemmer du numre, som du bruger hver dag, eller er det svært for dig at huske ting? Så skal du læse denne artikel. Her kan du finde nogle af de bedste naturlige midler til at forbedre din hukommelse.

Årsager til glemsomhed

Det er ikke kun ældre mennesker, der har problemer med at huske ting. Flere og flere unge og voksne har også svært ved at huske ting – lige fra en pung til et navn, til hvad du havde på dagsordenen dagen forinden. Hvis du på det seneste har haft en lidt for dårlig hukommelse, kan det skyldes en række faktorer såsom krav fra arbejdet, dit personlige liv og den velkendte fjende – stress.

Du kan forbedre din hukommelse med fordskellige hjemmemidler

Men udover det, så er der også andre årsager til at vores hukommelse er “tåget”:

Medicin

Nogle medikamenter, såsom antihistaminer, bedøvelsesmidler, slankepiller og medikamenter, der kontrollerer blodtrykkethar “kapacitet” til at bedøve hjernen, så man får sværere ved at huske visse ting.

Hormonelle forandringer

Det kan være forårsaget af graviditet, overgangsalderen eller andre hormonelle ændringer (også medicin), men det er normalt.

Søvnmangel

Når vi ikke får nok hvile, kan vi begynde at bemærke problemer med at huske på information og opleve en ændret hukommelse og reflekser.  Vær påpasselig med at sove mindre en seks timer om dagen, være vågen indtil daggry hver dag, osv.

Forhøjet blodtryk

Personer med højt blodtryk er mere tilbøjelige til at få kognitive skader og hukommelsesproblemer efter 45 års alderen. Det skyldes de små cerebrale arterier, der begynder at svækkes.

Hukommelse 2

Hjemmemidler der kan forbedre din hukommelse

Hvis du har svært ved at husk ting, vær opmærksom på disse hjemmemidler der kan forbedre din hukommelse:

 • Drik dagligt en infusion af salvie (put en håndfuld tørrede blade ned i en kop kogende vand, lad det stå i et par minutter og si den før den drikkes).
 • Drik rosmarin te sødet med honning (samme procedure som ovennævnte opskrift, tilføj en spiseskefuld ren honning lige inden den drikkes).
Rosmarin
 • Spis tre tørrede abrikoser, tre blommer og tre mandler hver dag.
 • Indtag en portion nødder 9 dage i træk. Den første dag, spis seks nødder og øg hver dag, indtil du den sidste dag spiser femten.
 • Tilføj frisk ingefær (revet eller i meget tynde skiver) til dine måltider såsom salater, supper, saucer, osv. Du kan også drikke det i din te. Vær opmærksom på mængden du bruger, da det øger blodtrykket.
ingerfær pulver

Flere hjemmemidler der kan forbedre din hukommelse:

 • Spis et uskrællet rødt æble hver dag.
 • Spis en spiseskefuld ølgær blandet med en teske pollen og en spiseskefuld soja lecithin (du kan finde disse ting i en helseforretning).
 • Bland en spiseskefuld sukker, en spiseskefuld dronning-gele og en spiseskefuld pollen i en kop med sojamælk. Rør grundigt og drik den om morgenen, varm eller kold.
 • Forbered en lækker juice til hukommelsen med 125 gram dadler, 250 gram figner og 3 gulerødder. Når du får en ensartet konsistens i blenderen, si og drik. Den er bedst om morgenen og på en tom mave.
 • Forbered en shake lavet af en kop vand, to rå mandler, appelsinjuice, 3 valnødder og mangojuice (med frugtkød for at gøre den mere cremet). Bland alle ingredienserne og drik hver morgen.
Banan shake
 • Bland fem gram af hver af disse ingredienser: mynte, basilikum, hindbær, røllike og malva. Put på en pande med en kop vand og lad det koge i flere minutter. Lad det køle af og si det. Drik hver aften efter aftensmad og før du går i seng. Gentag proceduren to uger i træk. Stop med at drikke blandingen i to uger og begynd derefter forfra.
 • Kog en liter (4.2 kopper) vand og tilsæt 7 teskeer anis. Skru ned for varmen og lad det koge indtil indholdet er fordampet til ca 700 ml (3 kopper). Si og tilsæt fire spiseskefulde honning. Drik 2 spiseskefulde af dette middel tre gange om dagen.
 • Kombiner gingko bilboa (købes i helseforretninger) med rosmarin for at beskytte hjernen imod skader forårsaget af frie radikaler og forebygge forringelse af de vitale funktioner i hjernen.
gingko-biloba

Flere hjememidler der kan forbedre din hukommelse:

 • Riv en artiskok og put den i en beholder. Dæk den med vand. Put låget på beholderen og placer den i en gryde med kogende vand. Lad det stå ved svag varme i to timer (hvis nødvendigt, tilsæt mere vand i beholderen). Fjern og si indholdet. Drik 3 spiseskefulde, 3 gange om dagen.
 • Lad 4 svesker ligge i et glas med vand i 12 timer. Pisk sveskerne sammen med et glas varmt mælk og en figen. Drik om aftenen før sengetid for at forbedre hukommelsen (bruges også til forstoppelse).
 • Pres saften ud af en grapefrugt og en appelsin. Skræl og hak et æble. Put det hele i en blender. Drik hver anden dag, men især før eksamen. Det er et næringsrigt middel, der forbedrer hukommelsen og er perfekt at indtage, imens man studerer, da den gør at man fokuserer bedre.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Essa, M. M., Vijayan, R. K., Castellano-Gonzalez, G., Memon, M. A., Braidy, N., & Guillemin, G. J. (2012). Neuroprotective effect of natural products against Alzheimer’s disease. Neurochemical Research. https://doi.org/10.1007/s11064-012-0799-9
 • Valls-Pedret, C., Sala-Vila, A., Serra-Mir, M., Corella, D., de la Torre, R., Martínez-González, M. Á., … Ros, E. (2015). Mediterranean Diet and Age-Related Cognitive Decline. JAMA Internal Medicine. https://doi.org/10.1001/jamainternmed.2015.1668
 • Joseph, J., Cole, G., Head, E., & Ingram, D. (2009). Nutrition, Brain Aging, and Neurodegeneration. Journal of Neuroscience. https://doi.org/10.1523/JNEUROSCI.3520-09.2009
 • Azad, N., Rasoolijazi, H., Joghataie, M. T., & Soleimani, S. (2011). Neuroprotective effects of carnosic acid in an experimental model of Alzheimer’s disease in rats. Cell Journal (Yakhteh), 13(1), 39.
 • Ghorbani, A., & Esmaeilizadeh, M. (2017). Pharmacological properties of Salvia officinalis and its components. Journal of traditional and complementary medicine, 7(4), 433-440.
 • Castellote Varona, F. J., & Atienza Morales, M. P. (2005, April). Ginkgo biloba y hemorragia cerebral. In Anales de Medicina Interna (Vol. 22, No. 4, pp. 49-49). Arán Ediciones, SL.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.