Mit barn lytter ikke til mig

Mange børn ignorerer deres forældre, når de taler med dem. Bare rolig! I denne artikel lærer vi dig, hvordan du får dit barn til at følge ordrer og lytte til dig.
Mit barn lytter ikke til mig

Sidste ændring: 25 august, 2022

De fleste mødre har sikkert prøvet, at deres barn ikke lytter til dem. Hvis du også har prøvet at kommunikere effektivt med dit barn uden resultat, så er du kommet til rette sted. Bare rolig, det er ikke verdens ende.

Du kan have en god kommunikation med dit barn, men du skal analysere den måde, du kommunikerer for at bestemme, hvad du gør forkert og foretage tilpasninger på områder, der skal forbedres. Derfor vil dit barn ikke kun lytte til dig, men du vil også lytte til dem.

Det er helt normalt, at børn ikke vil lytte til andre, især når de er små. Dette skyldes mange faktorer. Først og fremmest kan dit barn være meget fokuseret på sine aktiviteter og ikke være opmærksom på dig. Når dette sker, er det bedste, du kan gøre, at henvende dig til dem og spørge dem pænt, om de kan give dig et par minutter af deres tid.

Dette kan helt sikkert gøre en forskel i din kommunikation med dit barn. Husk, du er den der sætter eksempler for dit barn. Derfor, hvis de taler til dig, og du ikke lytter, eller hvis dit barn konstant tigger for din opmærksomhed, er der noget der er galt. Hvis du ikke lytter til dem, må du ikke forvente, at de lytter til dig. Den første ting at gøre er at styrke kommunikationen og sætte et eksempel.

Betydningen af ​​kommunikation som forælder

Fortsæt med at læse denne artikel, hvis du er træt af at sige: “Mit barn lytter ikke til mig“. Kommunikation er grundlaget for alle relationer. Det er yderst vigtigt at opretholde en god kommunikation med dit barn. Du har sikkert spekuleret på, hvorfor dit barn ikke fortæller dig om deres problemer. Du sætter et godt eksempel for dit barn ved at fortælle ham / hende om dine problemer, således de fortæller dig om deres.

Arrogant pige

Læs også: Brud i familien tager meget mere tid at helbrede

Hvis du skaber en tillidsfuld atmosfære, hvor alle familiemedlemmer kan tale om deres dag, styrker du kommunikationen. Hvis du gør dette til en vane fra en tidlig alder, vil det være naturligt for barnet, når de når ungdomsårene.

At skabe forbindelse med dit barn forbedrer familieforholdet meget. Der er mange aspekter, der skaber strømlinede relationer, men det er vigtigt at være forbundet med dem.

Mit barn lytter ikke til mig, hvad gør jeg forkert?

Problemet er, at du generelt udtrykker dine ideer, ligesom dine forældre gjorde. Men dit barn tilhører en anden generation med forskellige vaner og skikke. Det betyder, at de modtager meddelelser anderledes. Dine børns lytte færdigheder afhænger af to nøglefaktorer: hvordan du leverer meddelelsen og hvordan dit barn modtager den.

Det er ikke svært at få dit barn til at være opmærksom på dig. Husk dog, at dette ikke sker over natten. Tålmodighed og udholdenhed er nøglen i denne proces.

1. Mit barn er ikke opmærksom på mig

Selv om du måske tror at dit barn er apatisk, skal du forstå, at årsagerne til, at dit barn ikke lytter til dig, ikke altid er den samme. Nogle gange giver du dem en ordre, og de hører den, men foregiver at de ikke gjorde det. Dette er en ulydighed.

Barn holder sig for ørerne

Men i andre tilfælde kan de være koncentreret i deres yndlingsaktivitet, og deres opmærksomhed kan være fokuseret på noget andet. Først og fremmest bør du identificere årsagen til, at de ikke er opmærksomme og handler i overensstemmelse hermed.

2. Mit barn lytter ikke til mig, selv når jeg gentager ting

Du bør vide og forstå, at intet er mere irriterende for et barn end en gentagen rækkefølge. Barnet vil ikke blive motiveret, fordi de har hørt det samme for mange gange. Tværtimod overrasker nye ting altid dem.

Hvis du er nyskabende og kreativ, så får du en ny mulighed for at få din besked på afsted. Skift indhold, ord og hvordan du udtrykker dig selv. På denne måde vil du ikke kede dit barn, og de adlyder lettere.

Læs også denne artikel: De 4 vigtigste værdier at give videre til dine børn

3. Mit barn lytter ikke til mig, når jeg råber ad dem

Når du råber, er det et tegn på desperation og mangel på tålmodighed. Børn er meget kloge, og når de ser denne reaktion, forstår de let, at de har gjort dig tosset. Som forælder er dette det værste du kan gøre i disse situationer, fa du mister din fatning.

Mor skælder sit barn ud.

Når du skriger, lader du dit barn vide, at du er ked af det. Dette er ikke den besked, du vil formidle til dit barn. Selv om du er ked af det, bør du lade dem vide, hvad de gjorde forkert, og hvordan i begge to kan gøre tingene bedre.

4. Mit barn bliver sur, når jeg siger noget til dem

Du skal lære at kommunikere. Identificere ord, som dit barn kan lide. Du bør vide, hvordan man siger visse ting for at generere en positiv effekt på dit barn. Imidlertid har følelsesmæssig kommunikation sine grænser. Vær ikke en af ​​de forældre, der taler til deres barn som om, de er en baby. Dit barn vokser hver dag og skal tage ansvar.

Konklusion

Du vil ikke sige “Mit barn lytter ikke til mig” nogensinde igen. At få dit barn til at lytte og være opmærksom på dig, er ikke kompliceret. Du skal forstå, at den måde du opdrager dem på nu, vil påvirke hele deres liv. Hvis du lærer dem at lytte og kommunikere effektivt, har du sandsynligvis et fantastisk forhold til dit barn. Husk at du også skal lytte til dem.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.