Sådan skal du reagere, hvis dit barn er homoseksuel

Det er vigtigt, dit barn elsker og accepterer sig selv for, hvem de er, og at deres familie gør det samme. I denne artikel vil vi tale med dig om, hvad du skal gøre, hvis dit barn fortæller dig, at han eller hun er homoseksuel.
Sådan skal du reagere, hvis dit barn er homoseksuel

Sidste ændring: 15 november, 2018

Homoseksualitet er når to personer af samme køn er tiltrukket seksuelt eller romantisk af hinanden. Siden 1970’erne er det blevet meget mere accepteret af samfundet. Men selv i dag kan det være svært for mange forældre at finde ud af at deres barn er homoseksuel. Især hvis de er fra konservative eller traditionelle familier.

Ville du selv have svært ved at acceptere det, hvis dit barn fortalte dig at det er homoseksuel? Ville du blive vred eller skuffet? Mange tænker ikke over deres egen indskrænkethed før de står i situationen. Det er derfor en god ide at tænke over på forhånd.

Du bør først og fremmest være stolt over dit barn, hvis det fortæller dig, at det er homoseksuel. Det kræver utroligt meget mod og tillid til forælderen, altså dig.

Du skal gøre alt for at forstå dit barns situation. Du skal være stolt af dit barn og elske det. Det er ikke fair for dit barn at du behandler det dårligere på grund af homoseksualitet. Det kan være meget traumatisk for et barn at vokse op i en familie, hvor det ikke bliver accepteret.

Selv om samfundet har gjort store fremskridt med at anerkende og forsvare homoseksuelles rettigheder, er intolerance stadigt et stort problem.

Sådan her skal du reagere, hvis dit barn er homoseksuel

Sådan reagerer du, hvis dit barn er homoseksuel

1. Bliv ikke vred

Sådan reagerer du, hvis din søn eller datter er homoseksuel

Du skal indse, at dette ikke er nogen “beslutning”, som dit barn har taget. Det er simpelthen, sådan de er.

Dit forhold til dem som forælder behøver ikke at ændre på grund af deres seksuelle orientering. Mange forældre, selvom de måske har homoseksuelle venner, er fulde af fordomme. Vær ikke en af ​​dem.

2. Find ud af mere

Søg råd fra andre forældre, der har været i samme situation. Dette vil hjælpe dig med at forstå, hvordan de lærte at håndtere situationen, og hvad de gjorde for at opretholde et godt forhold til deres søn eller datter. Uforståenhed omkring homoseksualitet kan forårsage alle mulige former for misforståelser og forvirring.

Hvis du ikke tror at du kan klare situationen selv, skal du søge professionel hjælp. En specialist vil være i stand til at hjælpe dig med teknikker til at sænke dine stressniveauer og fremme accept.

3. Giv følelsesmæssig støtte

Mor støtter hendes datter

Det kan være yderst stressende for dit barn endeligt at komme ud til sine forældre. De er måske bekymrede for, hvad du vil sige, og om du stadig elsker dem. Derfor er det virkelig vigtigt, at du giver dem ubetinget støtte. De har sandsynligvis lidt i stilhed i lang tid og holdt det hemmeligt for alle. Lad ikke denne frygt og undertrykkelse fortsætte på grund af familien. Det er højst sandsynligt slemt nok for dem uden for familien, uden at det også er et problem i hjemmet.

At støtte dem betyder at acceptere dem. Forsøg ikke at ændre dem eller overbevise dem om, at de tager fejl. For det første er det umuligt. Dette er simpelthen hvordan de er, hvordan de blev født. For det andet er det respektløst overfor dem.

4. Prøv ikke at finde en årsag

Lad os sige det endnu engang, homoseksualitet er ikke en sygdom. Det er ikke smitsomt, og det er heller ikke forårsaget af eksterne faktorer.

Hvis din søn eller datter er homoseksuel, skal du acceptere, forstå, respektere og elske dem. Det kan være svært for nogle, men det er ikke en undskyldning. Den kærlighed, du har til din søn eller datter, vil over tid overskygge eventuelle fordomme du måtte have haft.

5. Glem hvad andre siger

Mor støtter sin søn

Du bør ikke bekymre sig om, hvad andre mennesker tænker eller siger, selvom de er en del af din egen familie.

Dit barns homoseksualitet bør ikke være årsag til forlegenhed eller socialt pres. Vi lever alle i dag i en meget mangfoldig verden, og det negative stigma forbundet med homoseksualitet mindskes hele tiden.

Hvis dine andre familiemedlemmer eller venner ikke kan klare det, giv dem tid. Alle har ret til at håndtere ting på deres egen måde og i deres eget tempo.

Læs også: Fire fejl førstegangsmødre ofte begår

Konklusion

Du gav dit barn liv, og du bør elske dem betingelsesløst. Det er den bedste beslutning, du nogensinde vil tage. Homoseksualitet er en del af dit barns identitet, og du bør elske dem betingelsesløst og støtte dem.

Alle mennesker har ret til et værdigt liv. Barndommen og ungdommen er en svær tid. Hvis dit barn er homoseksuel, vil det især møde meget modgang. Men de vil klare sig meget bedre, hvis de får hjælp fra deres forældre. Du kan hjælpe dem med at være lykkelige, selv hvis andre mennesker fordømmer eller mobber dem. Din støtte kan reducere risikoen for depression eller afhængighed.

Homoseksualitet er en normal seksuel orientering. Fjendtlige reaktioner på din søn eller datters seksuelle orientering kan forårsage konflikter i familien, eller mellem dig og din partner. At tale åbent om tingene vil altid medvirke til at helbrede sår, der kan opstå, ved ikke at vide, hvordan man angriber situationen.

At arbejde sig igennem hver fase gradvist, er en god måde at udvikle et positivt forhold til din søn eller datter på. Lad dem vide, at du acceptere dem. Det vil være til gavn for hele familien.

Hvis du tier stille eller foregiver, at der ikke er sket noget, mens du fordøjer nyheden, vil det medføre en masse unødig lidelse. Lad dem vide, at du altid vil elske dem betingelsesløst, for det er den sande kærlighed, især kærligheden fra en mor og en far.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.