Sådan minimerer du mørke rande under øjnene: 5 naturlige metoder

For at minimere mørke rande under øjnene og sørge for, at de ikke kommer tilbage, har du brug for en god søvnplan, en afbalanceret kost og visse naturlige lægemidler.
Sådan minimerer du mørke rande under øjnene: 5 naturlige metoder
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Mange mennesker forsøger at minimere mørke rande under deres øjne, og for mange er det et ret generende problem. Deres selvværd bliver berørt af det, fordi de kommer til at se trætte ud, samtidig med at deres naturlige skønhed og ungdom falmer med deres fremkomst.

Den gode nyhed er, at der er flere måder at behandle dem på. Naturlige remedier er en fantastisk måde at gøre dette på, og vi vil i denne artikel dele 5 naturlige metoder til at minimere mørke rande under øjnene.

Hvad er mørke rande under øjnene?

Mørke rande under øjnene danner, når der produceres for meget melanin i huden under dine øjne.

Der er dog andre faktorer, der påvirker dem og disse er både genetiske og miljømæssige. Derfor kan deres udseende svinge fra dag til dag.

De vigtigste årsager til mørke rande under øjnene

En af hovedårsagerne til, at mennesker får mørke rande under øjnene, er fordi de har en tynd, følsom hud, især i dette område. Alder og soleksponering dehydrerer også din hud og gør den mørkere og løsere.

Der er dog alle mulige naturlige løsninger, som du trygt kan benytte. Lad os se på dem!

Minimer mørke rande under øjnene med disse naturlige remedier

1. Iskolde skeer

mørke rande under øjenen

Dette er en ekstremt nem løsning til når du vågner op med blålige eller hævede rande under dine øjne. Kulden reducerer på kraftfuld vis inflammation, og gør poserne under øjnene mindre.

Dette er hvad du skal gøre:

 • Afkøl to skeer i køleskabet natten over.
 • Om morgenen skal du anvende dem direkte på området omkring dine øjne, med et let tryk på skeerne, så kunden kan virke hurtigere.
 • Alternativt kan du pakke isterninger i en klud og trykke dem på området.

2. Teposer med grøn te

Der er mange antioxidanterne i grøn te, og derfor har denne te evnen til at bremse aldring og hjælpe med at fjerne mørke pletter fra huden. Derfor er det perfekt, hvis du har mørke rande under øjnene.

 • Anbring to teposer med grøn te i en kop lunkent vand og lad dem sidde i 20 minutter.
 • Glat dem ud over området omkring dine øjne mindst tre timer før du går i seng.
 • Du vil se resultater inden for en uge.

3. Kold mælk

sådan kan du minimere mørke rande med kold mælk

Dette naturlige middel er let at tilpasse til dit travle liv. Fedtet i mælken vil fugte og blødgøre din hud, mens den kolde temperatur hurtigt reducerer hævelse.

 • Dyp to vatrondeller i kold mælk.
 • Placer dem derefter over dine mørke rande under øjnene.
 • Lad dem sidde i et par minutter.

4. Agurkeskiver

Agurkeskiver er en af ​​de mest kendte og elskede naturlige remedier til at overkomme dette problem hele verden over. De hjælper med at reducere hævelse i ansigtet på grund af deres koffeinsyre og C-vitaminindhold. Plus, at benytte dem kræver næsten ingen indsats!

 • Skræl agurken og skær to skiver af.
 • Lad dem køle i køleskabet i et par timer.
 • Når de er kolde nok, skal du tage dem ud og lægge dem over dine øjne.
 • Lad dem sidde i 15 minutter og skyl derefter med lunkent vand.

5. Æggehvide

æg som remedie

Selvom æggehvider ikke er så velkendte som et naturligt middel til at bekæmpe mørke rande, er de meget effektive. De indeholder vitamin B12, som hjælper med at forbedre din blodcirkulation og blødgøre din hud.

 • Pisk en æggehvide, indtil den danner toppe.
 • Brug derefter en pensel til at smøre det over huden under dine øjne.
 • Lad det sidde 15 minutter og skyl derefter med rigeligt koldt vand.

Brug et af disse naturlige midler til at minimere mørke rande under øjnene. De hjælper dem med at blive mindre synlige og dukke op meget sjældnere.

Så nu hvor du ved hvad du skal gøre, kan du blot gå i gang med at drage fordel af naturens gaver de er virkelig nemme at bruge!

Det kan interessere dig ...
Sådan kurerer du candida vaginit med naturlige midler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kurerer du candida vaginit med naturlige midler

Candida Vaginit er en infektion forårsaget af forskellige svampesporer, især Candida albicans. Denne infektion er meget almindelig.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.