Et moodboard: Hvad er det, og hvordan laver man et?

Nogle gange har vi brug for at fange alle de idéer, der kommer til os, på en inspirationstavle. Find ud af, hvad et moodboard er, og lær, hvordan du laver et.
Et moodboard: Hvad er det, og hvordan laver man et?

Sidste ændring: 25 august, 2022

Har du nogensinde hørt om et moodboard? Måske er navnet ukendt, men du har sikkert set det eller været i kontakt med dette koncept.

Et moodboard er også kendt som “inspirationstavle”. Men hvad er det, og hvordan laves det? Det er et værktøj, der, hvis det er godt konstrueret, vil hjælpe dig med at få en bedre visualisering af det mål, du ønsker at materialisere.

Dette kort kan være digitalt, eller – hvis du kan lide håndværk – lavet med stykker af forskellige materialer. Det første, du skal gøre, er at definere, hvad dit formål skal være – det vil sige et indretningsprojekt, en forretnings- eller iværksætterplan eller måske et bryllup eller en fest.

Læs videre for at finde ud af alt, hvad du har brug for at vide om det. Og lad os komme i gang!

Hvad er et moodboard?

Et moodboard er en slags visuelt kort, der bl.a. hjælper dig med at få inspiration. Deraf navnet.

Et moodboard er meget brugt inden for det kreative område af indretningsarkitekter, eventplanlæggere, produktdesignere og andre fagfolk med lignende aktiviteter. Det betyder dog ikke, at det ikke kan implementeres inden for forskellige områder.

Med dette værktøj kan du få et samlet og hurtigt billede af det pågældende projekt, da et moodboard samler billeder og ord, der er relateret til det. I mellemtiden, mens du laver tavlen, vil du også kassere og forfine dine idéer for at opnå en bedre realisering af planen. Vi viser dig, hvordan du laver et her.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: 6 måder til bedre at organisere køkkenet

Sådan laver du et moodboard

Selvom der ikke er nogen grænser for den stil og de materialer, der kan bruges, skal du følge retningslinjerne, så du ikke mister meningen med denne tavle. Her er nogle af dem.

En kvinde maler og tager et hvil

Det er nyttigt for designere og kunstnere, men dets anvendelsesmuligheder er ikke kun der. Alle kan bruge denne type tavle.

1. Vælg en passende titel til dit moodboard

Titlen skal være tæt forbundet med projektet. Det vil holde dig fokuseret, hver gang du kigger på tavlen.

Der anbefales en ordgrænse for både hovedtitel og nøgleordtitel. Denne bør ligge på maksimalt 5 ord.

Husk derfor, at det er vigtigt ikke at gentage de samme ord. Det handler om at have et helhedsindtryk af projektet.

2. Saml relaterede billeder

Du kan finde en Pinterest-stil, hvis du vil lave et digitalt moodboard, eller hvis du vil have en slags collage. Du skal kun søge efter og samle de billeder, som du kan lide og som inspirerer dig, men som er relateret til dine mål.

Formålet er, at din inspirationstavle overfører både følelsen og lysten til at materialisere planen. Der skal være et fokusbillede. Resten skal dreje sig om din fantasi. Leg med rum, farver og bogstaver.

Du skal dog ikke rette på noget, før du er sikker på det. Husk at filtrere gennem processen, indtil du kommer frem til det, der virkelig fungerer for dig, og som vil hjælpe dig med at holde dig på sporet.

3. Vælg materiale

Da dette er en kreativ proces, kan du vælge nogle af de forskellige materialer, der findes på markedet:

  • Karton.
  • Pap.
  • Kork.
  • Stykker af stof.

Nogle mennesker fastgør elementerne direkte på væggen eller på en dør. Men hvis du foretrækker det, kan dit moodboard være helt digitalt.

4. Filtrér og vælg

Når du har samlet et betydeligt antal billeder og bogstaver, som du mener vil inspirere dig, er det tid til at fastgøre dem på materialet. Gør dette uden at rette på billederne endnu. På den måde får du en bedre udvikling af konceptet.

Det kan tage dig et par dage eller endda uger, for i løbet af denne tid finder du flere interessante billeder og erstatter dem, du allerede havde. Prøv dog at sætte en deadline.

Når perioden er overstået, er det tid til at rette det hele til!gang i din kreativitet, og prøv at efterlade lidt plads mellem elementerne.

Mand skriver idéer ned og laver et moodboard

Nogle kontorer har noget, der ligner denne tavle, men på væggene og vinduerne.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Hvad er bæredygtig og etisk mode, og hvordan kan du implementere det?

Moodboard: Et værktøj til at nå dine mål

Vi har mange idéer og planer i hovedet. Og selvom det er godt at have dem svævende i hovedet, er det også godt at gøre dem til virkelighed. Det er her, at moodboardet kommer i spil. Det er en inspirationstavle, der bringer os lidt tættere på vores mål.

Det er ligegyldigt, om det er en rejse, en begivenhed eller endda et foretagende. Slip din kreativitet løs, og du vil være et skridt tættere på at få det, du ønsker!

Det kan interessere dig ...
Sådan laves en organiseringstavle til køkkenet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan laves en organiseringstavle til køkkenet

Daglige pligter kan let hobe sig op og er lette at glemme. Imidlertid vil du ved hjælp af en organiseringstavle til køkkenet kunne holde styr på de...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.