Fire almindelige myter om månens indflydelse på os

· 19. august 2018
Månen har ikke bare én betydning, når det kommer til dens virkning på mennesker. Læs mere i denne artikel.

Månen er jordens naturlige satellit. Den giver os en fantastisk udsigt og der er tusindvis af historie om den. Månen har altid inspireret os og fået vores fantasi til at flyve. Det er måske derfor, der er så mange myter om månens indflydelse på os.

Det siger at månen påvirker tidevandet, men den har også en indflydelse på vores opførsel. Vores humør og beslutninger kan forandre sig på samme måde som månens faser ændrer sig.

Det menes også at månen påvirker vores søvn – specielt når månen er fuld. I denne fase tager det længere tid at falde i , og man sover dårligere.

De mest populære ideer om månens indflydelse

I tusindvis af år har månens indflydelse på menneskets adfærd været del af folketroen overalt i verden. Man mener at månens energi er så kraftfuld, at den er i stand til at ændre vores liv.

Siden oldtiden, har man også ment, at månen har en virkning på bølger, afgrøder, dyr og menneskelige følelser.

Idag findes der stadig ingen afgørende beviser der støtter denne samling af overbevisninger. Det har dog ikke stopper folk fra fortsat at dele deres overbevisninger eller fra at leve deres liv efter månens faser.

Sådan siger folketroen, at månens faser påvirker os

Siden oldtiden har man vidst, at månen påvirker mennesker.

Nymåne

Denne fase varer omkring 3 dage. Det siges at det er den indikerende fase for afgiftning og udrenselse af kroppen.

I denne fase anses det for at være tid til nye begyndelser. Derfor er denne fase ideel til at begynde nye rutiner, eller til at ændre vaner du ikke bryder dig om at have, eller som ikke er gavnlige for dig. Det er også den ideelle tid til ro og indre omtanke.

Tiltagende måne

Månen påvirker mennesker i dens tiltagende fase.

I denne fase er kun halvdelen af månen synlig. Denne fase siges at være af velstand, helbred og vitalitet. Hvis du vil starte et nyt projekt, en virksomhed eller bare begynde at motionere, så er denne fase det bedste tidspunkt at starte på.

Det mener at den tiltagende måne giver mennesker positiv energi, og at den påvirker vores handlinger på samme måde. Man hører også ofte, at i denne fase, er det en god idé at få klippet dit hår, så det gror hurtigere, bliver sundere og mere skinnende.

Fuldmåne

Dette er fasen, hvor månen er helt rund og skinnende reflekterer solens lys. Dette er en af de faser hvor månen påvirker mennesker mest og er skyld i forandringer i menneskeligt adfær. Dette kan være alt fra små forandringer til pludselige humørsvingninger.

Fuldmåner er forbundet med eufori og overflod, men også med overskud og resultater. Det siger at i denne fase bliver folk “vanvittige”, fordi månens energi er større end normalt.

Aftagende gibbous

Aftagende gibbous er en vigtig fase i månens cyklus, som påvirker mennesker.

Den aftagende gibbous repræsenterer “døden” for himmellegemet. Det er månens sidste fase inden cyklussen starter forfra.  Det siges at det er den bedste tid for beslutningstagen og for modning. Det menes også at problemer og negative mentale tilstande vil mindskes i denne månefase.

4 af de mest almindelige myter om månens indflydelse på os

1. Fertilitetsfordel

Myten siger at under fuldmånen er det mere sandsynligt at blive gravid. Specielt hvis du sover under fuldmånens lys. Det menes også, at månen generelt er god for kvinders fertilitet.

2. Øget passion under fuldmånen

Fuldmånen er romantisk at se på, når man er sammen med sin partner.

Dette fænomen er kendt for at øge passionen og sensualiteten mellem partnere. Månens lysende skive har også altid været et romantisk element for mennesker.

3. At bliver gift under en tiltagende måne

Overbevisningen lyder, at det er fordelagtigt for ens forhold at blive gift under en tiltagende måne. Men andre ord, vil ens ægteskab være blomstrende og langvarigt. Denne overbevisning kommer af at alt hvad der sker i denne “vækstfase” har en positiv indflydelse på andre områder af vores liv.

4. Blodmånen

Blodmånen har ikke særlig negativ indflydelse på mennesker.

Når månen har et rødligt skær, siges det at den er fuld af “blod“. Myten er, at på de tidspunkter, hvor månen er rød, er den energi som månen påvirker mennesker med, farlig, fordi den forstærker nag og had i folk.