Når jeg bliver gammel vil jeg have folk ved min side, som føler sig unge

Unge hjerter ved ingenting omkring alder, men de ved, at i dette liv, er du nødt til at lære at nyde de små ting, og nyde hvert øjeblik, for altid at føle sig ung.
Når jeg bliver gammel vil jeg have folk ved min side, som føler sig unge

Sidste ændring: 29 april, 2019

Når jeg bliver gammel vil jeg have folk ved min side, som føler sig unge. At have et ungt hjerte er synonymt med trivsel og sundhed. En måde at holde hjertet i god form på, er ved at omgive dig med mennesker, du holder af.

Vi ved alle, at det at blive gammel ikke altid er en behagelig proces. Først og fremmest, bliver du ældre og kommer længere væk fra den beskyttende skole af optimisme, og de mest lidenskabelige elskere af positivitet. Dette tager en vis mængde livskvalitet væk.

Du vil begynde at få knæ smerter, og din slidte hofte vil begrænse en masse af dine planer. Lad os heller ikke glemme “tom rede syndromet”, når dine børn forlader huset og tingene er mere stille end nogensinde tidligere.

Når du begynder at børste gråt hår frem og du kan se rynker samt du begynder at lave flere fejl, eller noget endnu mere komplekst sker: du mister din ægtefælle.

Det er muligt at ældes med værdighed, at være stærk og optimistisk, men årene efterlader deres aftryk. Det er derfor, du aldrig må glemme en af de bedste mediciner mod den ubarmhjertige fremgang af tid: omgiv dig med mennesker, der er unge af sind.

Vi taler naturligvis om gode venner. Disse venner, der er med dig efter 60 og 70 år, som er nøglen til sundhed.

Folk der føler sig unge selv i alderdommen

Du kan leve din “tredje ungdomsperiode” på en masse forskellige måder. Når du endelig får lov til at gå på pension, ser en masse mennesker dette som tiden til at nyde livet til fulde.

Så du begynder at gå ud, du tilbringer eftermiddage med dans og til sociale sammenkomster, mens andre mennesker føler den ubestridelige følelse af ensomhed. Og hvis du tilføjer helbredsproblemer oven i det, så forværres din følelsesmæssige tilstand endnu mere.

Ifølge en undersøgelse foretaget af University of Rochester, afspejles antallet og kvaliteten af sociale interaktioner, som en ældre person har direkte på deres forventede sundhed og liv.

Så som jeg er sikker på, at du har gættet, at blive gammel med gode venner er en opskrift på velvære.

Venskab i en sen alder

Venskab i en sen alder er det bedste anti-inflammatoriske middel mod gigt. Venner er også de bedste vitaminer til at bringe et smil til dit ansigt, hvilket er omfattet i rynker; frugten af tid.

At have folk ved din side, der føler sig unge af sind er et privilegium, som du er nødt til at investere i tidligt. Der er dog forskellige ting at huske på.

Nedenfor vil vi foreslå et par ideer for dig til at reflektere over.

Aeldre kvinde

Når du er ung, dannes kærlighed og venskaber nemt. De forekommer ligesom de intense sommer storme, og det er forfriskende på en måde, der kan nydes med alle fem sanser. Men nogle gange, ligesom de kommer, så forsvinder de igen..

 • Men alt ændrer sig, når det rolige efterår ankommer, hvilket også medbringer den første periode af alderdom. Det er, når vi udmærket godt ved, hvad vi vil, og hvad vi ikke ønsker her i livet.
 • Et øjeblik kommer, når du indser, at du vil have ædle, autentiske og empatiske mennesker ved din side, der forstår respekt og gensidighed.
 • Modning og tilføjelse år til din personlige rejse betyder at gå gennem flere indre rejser, hvor du mister og finder dig selv igen. Dette er selvfølgelig en meget intim rejse, som hver person gennemgår på hans/hendes egen måde.
 • Men det er her du indser, at investere i nuet er at investere i din skæbne.

Hvis livet består af et bestemt antal dage, er du nødt til at smage på dem. Og fokusere på, hvad der virkelig betyder noget: kærlighed og venskab.

Anbefalet læsning efter “Når jeg bliver gammel vil jeg have folk ved min side, som føler sig unge”:

5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld

Hemmeligheden til en autentisk livskvalitet

Bronnie Ware er en australsk sygeplejerske, en ekspert i palliativ pleje, som i 2011 udgav en drønende succes bog med titlen, “Top 5 fortrydelser hos den døende.”

Gammelt par der holder om hinanden

I denne bog, indsamlede hun, hvad hendes patienter havde at sige, inden de forlod denne verden. Det er de fem ting, som de fleste mennesker ofte fortrød, at de ikke at havde gjort, at de ikke havde nydt et fyldigere og mere lykkeligt liv.

De 5 fortrydelser er som følger:

 • Ikke at have fulgt deres hjerte i hvert øjeblik.
 • Ikke have udtrykt det, de virkelig følte gennem hele deres liv.
 • At have arbejdet for meget, uden at prioritere de små ting.
 • Ikke at have taget en smule mere hånd om deres venner.
 • De følte også fortrydelse med ikke at have været mere lykkelig med de mennesker, de virkelig elskede.

Læs også denne artikel efter “Når jeg bliver gammel vil jeg have folk ved min side, som føler sig unge”:

7 vaner hos gode venner

Hvordan du kan identificere mennesker, der føler sig unge

For folk, der føler sig unge af sind, er det ligegyldigt, hvor mange år de har fået under deres bælte. Det afgørende er deres humør og deres holdning.

Nå en ældre alder i livet ledsaget af mennesker, der altid er fuld af optimisme og vitalitet er uden tvivl en af de bedste privilegier man kan leve med.

To aeldre mennesker - Naar jeg bliver gammel
 • Vi kan heller ikke glemme de mennesker, der støtter os gennem tykt og tyndt.
 • Disse mennesker vil være din støtte når tiderne bliver hårde.
 • Mennesker, der føler sig unge af sind ønsker at få dig ud af huset. De ønsker ikke at se dig alene, tynget af husholdnings rutiner. For dem vil frisk luft, latter og musik fortsat være afgørende. Men mest af alt… det handler om at føle sig i live.

Fordi når alt kommer til alt, så fremtræder rynker på huden, ikke på hjertet. Det er derfor, du aldrig bør mangle et ønske om at omfavne livet. Uanset hvor gammel du er.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.