Fire grunde til du føler dig ensom og løsningen

Selvom vi i nogle tilfælde kan forvirre de to ting at være alene og føle sig ensom, så er ikke det samme. Nogle gange føler og tror vi, at vi er alene, når vi virkeligheden ikke er det.
Fire grunde til du føler dig ensom og løsningen
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Du kan føle dig ensom under visse omstændigheder og situationer, når du i virkeligheden ikke er alene. Hvis du ser efter i spejlet og rundt omkring dig, kan du se, at du ikke er alene overhovedet.

Når vi føler os ensomme, kan tomrummet overtage. Du kan være bange for ikke at have nogen ved din side. Til gengæld kan dette få dig til at opføre dig på måder, der i stedet for at hjælpe dig gør tingene værre.

Derfor ser vi i dag fire grunde til, at dette sker.

1. Du føler dig ensom, fordi du er single

At have en partner synes at være afgørende i nutidens samfund. Når du er single, vil alle opmuntre dig til at gå mere ud… dybest set enhver form for råd til at løse din “single status”.

Men hvad nu hvis du ikke vil have en partner lige nu? Betyder det, at du skal føle dig ensom?

Svaret er slet ikke!

Hvis du føler dig ensom, er det fordi du er blevet ramt af overbevisninger som: “Jeg er intet uden en partner,” “Jeg bliver ikke yngre” eller “Jeg vil være single for evigt.”

Gul sweater

At føle sig ensom, fordi du ikke har en partner fører dig til at stole på en anden for at være glad.

Du skal lære at være glad og i fred med dig selv uden nogen ved din side. Din lykke behøver ikke at afhænge af andre mennesker.

2. Du følger ikke samme vej som alle andre

Dette er stærkt forbundet med det foregående punkt, hvis vi ikke gør hvad alle andre gør, som at have en partner, så føler vi os ensomme. Men ikke alene ensom, vi føler også manglende støtte og føler os misforstået.

Læs også: Nogle gange føler mødre sig ensomme

Kvinde går på vej

Du kan føle dig ensom, når du ikke følger samme sti som alle andre, men du bør ikke! Selvværd og tillid er grundlæggende for at føle sig godt tilpas.

Dit liv er et tomt lærred. Det er ligegyldigt, om du er født i en kultur eller et samfund, hvor de fleste mennesker handler på en bestemt måde. Du skal leve det liv, du vil have, det liv der gør dig glad, selvom det ikke passer til, hvad andre mennesker gør.

3. Dine venner forsvinder, når de får en partner

Hvad har tendens til at ske, når en ven finder en ny partner? Nå, de har tendens til at forsvinde og forsømme deres venner. Indtil forholdet er forbi, er det virkelig svært at få dem til at mødes. Dette sker meget oftere end de fleste mennesker vil have.

For at komme igennem dette, især hvis du har få venner, skal du sørge for, at du fortsætter med at gøre de ting, du gør med dine venner, selvom de ikke er der.

Du kan stadig gå ud for at få en kop kaffe alene. Du kan stadig gå alene i biografen. Der er ingen grund til at føle dig ensom. Du har stadig den bedste ledsager: dig selv.

Kvinde ligger i græs

Samfundet forholder sig ofte til at gøre visse aktiviteter med andre mennesker. Du kan dog stadig nyde dem på egen hånd. På den måde lærer du dig selv bedre at kende og lærer at nyde livet uden at være afhængigt af andre mennesker.

4. Du forsøger at udfylde et hul

Hvis du føler dig ensom af en af grundene ovenfor, er det mest sandsynlige, at du søger efter at være sammen med andre mennesker, fordi du har et “tomrum”, du mangler noget. For eksempel har dine forældre måske ikke givet dig meget kærlighed, og du skal føle dig elsket.

Læs også: Vær ikke bange for at være alene: 9 tips til at acceptere ensomhed

Sidder foran vand

Derefter forsøger du senere i voksenlivet at udfylde den manglende kærlighed med andre menneskers opmærksomhed. Men hvis de forsvinder fra dit liv, føler du dig ensom igen. Det er klart, at denne strategi ikke virker.

Hvis du føler dig ensom, fordi du har brug for andre mennesker til at udfylde det tomrum, du ikke kan udfylde selv, er det vigtigt at arbejde på at forbedre dit selvværd.

Gå ud og se en professionel, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke ting du har brug for, og hvordan du kan give dig selv kærlighed. Derefter har du ikke brug for at stole på andre mennesker.

At forstå alt dette for at undgå at føle sig ensom er en lang proces. Det er dog den eneste måde til at være virkelig glad uden at være afhængig af andre.

Det kan interessere dig ...
3 yogastillinger der afhjælper nakkespændinger
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
3 yogastillinger der afhjælper nakkespændinger

Yoga har mange rehabiliterende fordele for din fysiske og mentale sundhed. I denne artikel kan du læse om 3 yogastillinger der afhjælper nakkespænd...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.