Fire næringsrige idéer til morgenmad baseret på frugt

Morgenmaden er ikke kun dagens første måltid, men også det vigtigste. Det, du spiser til morgenmad, giver din krop det "brændstof", den skal bruge for at vågne op og starte en ny dag.
Fire næringsrige idéer til morgenmad baseret på frugt

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvis du spiser næringsrig frugt, protein og kornbaseret morgenmad, holder du dig sund og sikrer også, at din krop får den energi, den har brug for i løbet af dagen. Derfor vil disse idéer til morgenmad baseret på frugt give dig mulighed for at nyde lækre madkombinationer.

De ernæringsmæssige egenskaber i frugt er særligt gavnlige for din krop. De hjælper med at inkorporere – på en meget enkel måde – næringsstoffer og forbedrer dermed dine spisevaner. Desuden hydrerer næringsrig morgenmad baseret på frugt din krop, hvilket vil afspejle sig i din hud.

Morgenmad baseret på frugt

Vigtigheden af at spise frugt under morgenmaden ligger i, at det er det perfekte tidspunkt at få gavn af fruktose for at dæmpe din sukkertrang. Dette omfatter trang til slik og raffineret sukker.

Egenskaberne er især gavnlige efter mange timers faste om natten. Frugtsukker er let fordøjeligt om morgenen, hvilket betyder, at det giver dig masser af energi.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler, at du indtager flere stykker naturlig frugt i løbet af dagen. Ideelt set ca. 400 gram om dagen.

Næringsrig morgenmad baseret på frugt

Frugt er meget alsidige fødevarer, og deres mange smagsvarianter og teksturer kan virkelig glæde dine smagsløg. Det bedste, du kan gøre, er at prøve forskellige kombinationer, så du ikke keder dig ved altid at spise det samme.

Her er fire lækre idéer til morgenmad baseret på frugt til at starte din dag.

1. Almindelig yoghurt med røde bær og chiafrø

Jordbær med yoghurt er eksempel på morgenmad baseret på frugt

Yoghurt er et klassisk probiotikum, der hjælper med at bevare din tarmflora, forbedrer fordøjelsen og optagelsen af næringsstoffer. Det hjælper også med at styrke dit immunforsvar.

Du kan få en kraftfuld næringsrig morgenmad baseret på frugt ved at kombinere antioxidantvitaminerne i røde bær og “gode fedtstoffer” (omega 3 og 6). Og så er det også lækkert!

Ingredienser

For at tilberede din sunde morgenmad skal du bruge følgende:

Fremgangsmåde

 • Først blandes alle ingredienserne sammen.
 • Lad det stå i 10 til 15 minutter, før du spiser det, så chiafrøene fugtes og dermed bliver lettere at fordøje.

2. Havregrynspandekager med honning og jordbær

Traditionelle pandekager er lækre, men giver kun få eller ingen fibre og en masse dårlige kulhydrater. For at forbedre deres næringsindhold er det en god idé at ændre opskriften og lave lækre havregrynspandekager.

Her er de ingredienser, du har brug for, så du ved, hvad der skal udskiftes i forhold til den traditionelle opskrift.

Ingredienser

 • 1 knivspids salt
 • 0,8 dl havregryn
 • 2 æggehvider
 • Jordbær og honning (efter smag)
 • 1/2 tsk. stødt kanel
 • 1 spsk. olivenolie
 • 3 spsk. mandelmælk (du kan også bruge komælk)

Fremgangsmåde

 • Pisk æggehviderne, til de skummer,
 • Tilsæt derefter olie og mandelmælk, mens du fortsætter med at piske, så det blandes grundigt.
 • Tilsæt havregryn, kanel og salt.
 • Hvis blandingen ser for tyk ud, kan du derefter tilsætte en spiseskefuld mælk eller lidt vand.
 • Tilbered disse pandekager, præcis som du ville lave traditionelle pandekager. Hæld lidt pandekagedej i en pande, og lad det stege på begge sider.
 • Til sidst kan du servere pandekagerne med frugt og alt det andet, du har lyst til. Nyd dem for eksempel med friske jordbær og økologisk honning.

3. Fuldkornstoastbrød med ricotta, pærer og valnødder

Dette er det perfekte valg for folk, der kan lide søde og sure kombinationer af frugt, mejeriprodukter og brød. For at lave denne opskrift skal du have frisk ricotta, pærer i tynde skiver, hakkede valnødder og skiver af fuldkornsbrød.

 • Rist først skiverne af fuldkornsbrød, skær pærerne i skiver, og hak valnødderne. Derefter smører du ricottaosten på toastbrødet, lægger pæreskiverne på, og til sidst drysser du nogle valnødder på toppen.
 • En portion på 1 til 2 skiver anbefales pr. person.

4. Shake med kefir, fersken og banan

Shake med banan er eksempel på morgenmad baseret på frugt

Kefir er et naturligt probiotikum, der gavner dit immunforsvar, fordøjelsessystemet og hjerte-kar-systemet. Hvis du vil inkludere det i din morgenmad baseret på frugt, skal du blot erstatte mælk med kefir for at tilberede en proteinshake.

Ingredienser

 • 1/2 banan
 • 1 mellemstor fersken
 • 1,2 dl kefir

Fremgangsmåde

 • Blend først alle tre ingredienser.
 • Til sidst får du en rigtig tyk shake, som du kan spise med en ske.

Varierede, lækre idéer til morgenmad baseret på frugt

Der findes mange andre nærende morgenmadsidéer, som kan hjælpe dig med at variere og supplere din kost på en sund måde, og mange af dem omfatter flere stykker frisk frugt. Udnyt dem!

Husk, at for at få et godt helbred og undgå at spise det samme hver dag, er det vigtigt at forsøge at skabe variation i dine måltider. Så begræns dig ikke til de samme tre gamle opskrifter, og lad al din kreativitet komme til udtryk. Din krop vil belønne dig med et godt helbred, energi og vitalitet!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Casas-Agustench, P., Bulló, M., & Salas-Salvadó, J. (2010). Nuts, inflammation and insulin resistance. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1016/j.febslet.2007.11.057
 • Leite, A. M. de O., Miguel, M. A. L., Peixoto, R. S., Rosado, A. S., Silva, J. T., & Paschoalin, V. M. F. (2013). Microbiological, technological and therapeutic properties of kefir: A natural probiotic beverage. Brazilian Journal of Microbiology. https://doi.org/10.1590/S1517-83822013000200001
 • Butt, M. S., Tahir-Nadeem, M., Khan, M. K. I., Shabir, R., & Butt, M. S. (2008). Oat: Unique among the cereals. European Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1007/s00394-008-0698-7

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.