5 øvelser og naturlægemidler til at reducere din dobbelthage

For at reducere din dobbelthage, skal du kombinere nogle toningsøvelser med olier og andre naturlige behandlinger, der vil hjælpe dig med at stramme området op.
5 øvelser og naturlægemidler til at reducere din dobbelthage
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Alle vil gerne slippe af med deres dobbelthage, også selvom de ikke er overvægtige. Det er ikke kun en konsekvens af at være overvægtig, men også et spørgsmål om genetik, alder og nogle sundhedsmæssige forhold. I dagens indlæg vil vi gennemgå 5 øvelser og naturlægemidler til at reducere din dobbelthage.

I dette indlæg deler vi de 5 bedste øvelser og naturlægemidler til at reducere din dobbelthage. Hvis du laver øvelserne konsekvent, vil du få en mere slank hals på ingen tid!

Øvelser og naturlægemidler til at reducere din dobbelthage

1. Bevæg din kæbe

Kvinde der bevaeger sin kaebe

I nogle tilfælde er dobbelthage, ikke relateret til overvægt. Tro det eller ej, det kan komme fra den spænding, der påvirker din kæbe. Kontinuerlig opstramning af din kæbe kan påvirke fleksibiliteten og fastheden i det nedre område.

For at mindske din dobbelthage, bør du træne din kæbe hver dag. Denne vane vil også hjælpe med at modvirke at du skærer tænder. For at hjælpe med at behandle dette, kan du gøre følgende bevægelser:

 • Åben og luk din mund
 • Bevæg kæben fra side til side
 • Bevæg din kæbe ud, mens du bevæger din hage frem og derefter tilbage
 • Lav cirkler på begge sider
 • Lav grimasser

2. Bevæg nakken

Kvinde der laver nakkeoevelse

Din hals bærer et tegn på din alder. Hvis du glemmer det, vises din dobbelthage tidligt. Så du bør altid holde denne del af dit ansigt fugtig. Plus, du skal lave nogle øvelser eller udstrækninger for at holde halsen tonet.

 • Du kan lave øvelserne liggende, siddende eller stående. Det vigtige er at bevæge din nakke i enhver retning der er mulig. Bevæg dog ikke nakken for langt bagud. Hvis du ligger ned, har du ikke dette problem.
 • Lav bevægelserne lidt efter lidt. Slap af og aktiver alle dine muskler.

3. Eksfolier og børst

Kvinde der har sine haender paa sin hals

For at bekæmpe at halsen begynder at hænge og for at reducere din dobbelthage, er du nødt til at tage dig af din hud. Du bør gøre det til en vane at eksfoliere din hals, mindst en gang om ugen. Du kan bruge peeling produkter eller endda lave det selv. Plus, du kan bruge kaffe grums, salt, sukker eller endda sodavand.

Du kan også bruge en børste teknik, til at fjerne eventuelle døde celler og forbedre regenerering. For at gøre dette, skal du bruge en naturlig børste til at massere din hals.

 • Lav lodrette bevægelser i op til et minut. Det er bedst at gøre dette før du går i seng. Når du har gjort det vil din hals blive rød.

4. Brug olie til at fugtgive din hals

Tea trae olie

Efter at du har eksfolieret din hud, må du ikke glemme at fugtgive din hud. Husk at mange mennesker fugtgiver deres ansigt hver dag, men glemmer deres hals.

Så ved at inkludere denne del af din hud i din rutine, giver du din hage mange gavnlige næringsstoffer, og det vil forbedre dens fasthed og elasticitet. Du kan også lave din egen lotion der kan hjælpe med at reducere din dobbelthage.

Ingredienser

 • ½ kop mandel eller ekstra jomfru kokosolie (100g)
 • 15 dråber æterisk grapeolie
 • 5 dråber æterisk lavendelolie
 • 10 dråber æterisk rosenolie

Æteriske olier er meget gavnlige til at eliminere en dobbelthage. Grapeolien hjælper med at fjerne overskydende væsker og forbrænde fedt.                                                                                  Lavendenolie afslapper og bekæmper spændinger, og rosenolie øger fastheden af din hud.

Hvad mere er, kombinationen af disse ingredienser dufter også vidunderligt!

Forberedelse og brug

 • Bland først alle ingredienserne og kom dem i en lufttæt krukke.
 • Anvend det derefter to gange om dagen. Når du vågner og før du går i seng.

5. Ler maske

Ler maske

For at hjælpe med elimineringen af toksiner og væsker, der akkumuleres under hagen, kan du lave en lermaske.

Denne maske kan være meget effektiv at bruge på din hals, ligesom resten af kroppen. Samtidig giver ler også mange mineraler.

 • Glem ikke, at når du laver masken, kan du ikke bruge plastik eller metalredskaber eller beholdere. I stedet skal du vælge glas eller keramik. Husk også, at hvis din hud er meget tør, skal du blande leret med yoghurt i stedet for vand.

Vi håber dette indlæg har inspireret dig til at komme i gang med bruge de 5 øvelser og naturlægemidler til at reducere din dobbelthage. Se hvad de kan gøre for dig!

 

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • W.W., T., & J.D., B. (2017). Neck contouring and treatment of submental adiposity. Journal of Drugs in Dermatology.

 • Hatef, D., Koshy, J., Sandoval, S., Echo, A., Izaddoost, S., & Hollier, L. (2009). The Submental Fat Compartment of the Neck. Seminars in Plastic Surgery. https://doi.org/10.1055/s-0029-1242180

 • Avelar, J. (1985). Fat-suction of the submental and submandibular regions. Aesthetic Plastic Surgery.

 • Shamban, A. T. (2016). Noninvasive Submental Fat Compartment Treatment. Plastic and Reconstructive Surgery – Global Open. https://doi.org/10.1097/GOX.0000000000001155


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.