Naturlig behandling og forebyggelse af hæmorider

For at undgå hæmorider, er det meget vigtigt at opretholde en varieret kost, afbalanceret og rig på fibre, som hjælper med at forebygge forstoppelse.
Naturlig behandling og forebyggelse af hæmorider

Sidste ændring: 12 oktober, 2018

Hæmorider forekommer ved betændelse i venerne i endetarmen og anus. Ofte på grund af forlegenhed, vil dem der lider af hæmorider, undgå at bringe det op eller tage sig tid til at gå til lægen med det.

Hæmorider er karakteriseret ved betændelse, hævelse, og generelt ubehag. Den faktiske betændelse forekommer i de sække i anal kanalen, der indeholder vener og arterier. I artiklen vil vi kigge på behandlingsmetoder til naturligt at forebygge hæmoridedannelse.

Almindelige symptomer omfatter:

 • En brændende fornemmelse
 • Smerter
 • Betændelse
 • Blødning (i nogle tilfælde)

Der er fire grader af sygdommen:

Grad I

Hæmoriderne er lidt større end normalt, men er ikke synlige uden for anus.  Generelt forårsager de ingen symptomer, og kun en læge kan opdage dem.

Grad II

De skubbes ud af anus under afføring, men vender senere ind igen og tilbage til deres normale tilstand.

Grad III

Hæmorider forbliver uden for anus og kan kun sendes tilbage til deres normale position ved hjælp af en sundhedsplejerske eller patientens egen finger. Hæmoriderne kan skubbes ud under afføring eller sågar spontant.

Grad IV

I denne grad forbliver hæmoriderne permanent uden for anus og kan ikke genindsættes manuelt. En af hovedårsagerne til at man får hæmorider er kronisk forstoppelse, der udsætter det anale område for hårdt pres under afføring.

Forebyggelse

Ved at kende årsagerne til sygdommen, kan vi få en bedre idé om, hvordan man behandler det. I tilfælde af forstoppelse, bør vi gøre alt for at stoppe det ved at indtage fødevarer med mange fibre og drikke rigeligt med vand. Hvis kroppen har brug for vand, vil det tage det fra afføringen i tarmene, som gør afføringen tør og hård, hvilket forårsager smerter og yderligere problemer.

Fiberrige fødevarer

Appelsiner-hæmorider

Fibre kan inddeles i to kategorier: opløselige og uopløselige. Disse to typer er nødvendige for få en afbalanceret kost, og man bør indtage omkring 30 gram om dagen.

Fødevarer med opløselige fibre

Opløselige fibre kan opløses i vand. Det anvendes primært til behandling af kolesterol problemer og til at stabilisere blodsukkeret. Opløselige fibre gør fordøjelsen langsommere.

Det kan findes i:

Korn, bælgfrugter, frugt (jordbær, hindbær, æbler, blommer, citroner, appelsiner), grøntsager (rødbeder, artiskokker, agurker, asparges, gulerødder, græskar)

Fødevarer med uopløselige fibre

Uopløselige fibre kan ikke opløses i vand. Denne type af fibre synes at fremskynde fordøjelsen. Det forhindrer forstoppelse ved at øge størrelsen og blødgøre afføringen.

Fødevarer der indeholder uopløselige fibre

Fuldkornsbrød, frugt, tørret frugt, klid, grøntsager. Begge typer af fibre er nyttige til at vedligeholde tarmens sundhed og fjerne partikler, som ellers kan resultere i skade.

For at kostfibre skal være effektive, skal det indtages dagligt.

Naturlig behandling af hæmorider

Aloe Vera

Aloe vera er fantastisk til at behandle den brændende fornemmelse forbundet med hæmorider. Du skal forsigtigt rense området, derefter halver et blad aloe vera og anvend på området. Denne behandling kan gentages flere gange om dagen.

Forbered noget kamillete til brug i et siddende bad. Fyld en stor beholder med kamillete og når den er kølet af, sænk det berørte område og læg det i blød i ca 10 minutter. Kamillen vil bidrage til at afhjælpe smerter og inflammation forbundet med sygdommen.

Hvis symptomerne forværres, konsulter en professionel. Naturmedicin anbefales kun i milde tilfælde.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • endetarmen

 • betændelse

 • symptomer

 • forstoppelse

 • vand

 • kolesterol

 • blodsukkeret

 • bælgfrugter


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.