6 tegn på, at du har tarmproblemer

Smerter i mavemusklerne, mavesmerter og hævelse er de primære indikatorer på, at du kan have en tarmsygdom
6 tegn på, at du har tarmproblemer

Sidste ændring: 26 august, 2022

Tarmene er et visceralt organ, der findes i den øverste del af maven mellem maven og endetarmen; det er en del af fordøjelsessystemet og er opdelt i to sektioner. Her er 6 tegn på, at du har tarmproblemer!

De to dele af tarmene er tyktarmen og tyndtarmen. Selvom de udgør det samme organ og udfører lignende funktioner, er disse funktioner meget specifikke for hver enkelt.

Formålet med dette organ er at behandle mad, der starter med tyndtarmen, hvor størstedelen af dette sker; næringsstoffer absorberes af epithelcellerne, som igen fordeler dem til blodstrømmen for at bære dem til de andre dele af kroppen.

Denne proces slutter med de store tarme; som absorberer mineralsalte og vand for at skabe fækalt stof, som derefter udvises fra kroppen.

Tarmene: Vigtige og skrøbelige

Person med tarmproblemer

Uden tvivl står vigtigheden af ​​dette område af kroppen i skarp kontrast til dets skrøbelighed; selv om dette har tendens til at være tilfældet med de fleste af de indre organer. Denne skrøbelighed er relateret til den række af stoffer, der rejser gennem den.

Tarm problemer er mere almindelige, end du måske tror, ​​og de er forbundet med fordøjelsesproblemer; Den nemmeste måde at opdage dette på er ved at finde ud af hvor smerten er.

Smerter i maven, mavesmerter eller hævelse er hovedindikatorerne. Der er dog andre, mindre almindelige tegn, som kan indikere sygdom eller tarmproblemer.

I denne artikel fortæller vi om nogle af dem.

Anbefalet læsning efter “6 tegn på, at du har tarmproblemer”:

Syv ting du bør undgå at gøre, lige efter du har spist

Tegn, der fortæller dig, at du har tarmproblemer

Sukker trang

De bakterier, der opholder sig i tarmene, kan ofte blive ubalancerede, hvilket medfører problemer forbundet med at spise slik eller sukkerholdige fødevarer.

Problemet med dette er, at i begyndelsen får du en trang til at spise disse typer af fødevarer som normalt, men som tiden går, begynder du at få en overdreven trang.

For meget sukker kan forårsage en række sundhedsproblemer; såsom fedme.

Psykologiske problemer

Person med plastiktarm foran maven

Mange mennesker tror måske, at tarmene er meget langt væk fra hjernen, alt for langt til at blive forbundet. Men forholdet mellem dem er meget tættere.

Derfor kan psykiske problemer, såsom depression, stress og angst, være tegn på et tarm problem.

Serotonin er en neurotransmitter ansvarlig for at få os til at have det godt, være rolig og glad; det stammer fra tarmene eller størstedelen af dem. Af denne grund kan dit humør være en advarsel om, hvordan din krop har det.

Overdreven glukose

En af de vigtigste funktioner i tarmene er at behandle mad, som selvfølgelig omfatter sukker; Hvis der er et problem med denne funktion, kan denne proces komme ud af kontrol.

Overdreven glukose er et af hovedproblemerne forbundet med dette problem også kendt som højt blodsukker, hvilket er grundlaget for sygdommen diabetes.

Desuden kan metabolske processer forstyrres, og energikonverteringscyklussen fejler.

Hudproblemer

Person der kloer sig sel paa ryggen

Der er mange grunde til, at du måske lider af hudproblemer; UV stråler, kemiske produkter, varme, kulde, hormonelle ubalance og andet. Imidlertid er der lidt kendt, men et reelt argument, at det er relateret til tarmfunktionen.

Når hudvævet viser tegn på akne eller eksem, kan det være tegn på et tarmproblem.

Akne er forårsaget af ændringer i de bakterier, der lever på huden; og disse forårsager hævelse og rødme af huden.

Fordøjelses ustabilitet

Problemer med fordøjelsen er muligvis det første tegn på, at noget ikke er korrekt med tarmene. Dette kan dog skyldes et problem med nogen dele af fordøjelsessystemet.

Så vidt tarmene angår, bør denne mulighed ikke udelukkes. Det kan begynde med fanget luft i maven, hævelse af maven eller diarré; på grund af ændringen af ​​de bakterier, der beskytter dette organ.

En ubalance i denne tarmflora kan skyldes en opbygning af skadelige stoffer, som forhindrer korrekt absorbering af næringsstoffer.

Læs også denne artikel efter “6 tegn på, at du har tarmproblemer”:

12 symptomer på beskadiget tarmflora

Dårlig ånde

Kvinde med daarlig aande - du har tarmproblemer

I forbindelse med fordøjelsesproblemer kan mavefunktionen ændre sig på grund af en bakteriel ubalance i tarmene.

Gasserne begynder at stige, ankommer i maven, forårsager mavekatar og dårlig lugt, såsom dårlig ånde.

Det kan interessere dig ...
9 måder til at fjerne vorter hurtigt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
9 måder til at fjerne vorter hurtigt

Vorter er små klumper, der vises på huden. I denne artikel vil vi snakke om 9 måder til at fjerne vorter hurtigt! Læs mere om det her! • Sugar Absorption in the Intestine: The Role of GLUT2
  George L. Kellett, Edith Brot-Laroche, Oliver J. Mace, Armelle Leturque
  Annual Review of Nutrition 2008 28:1, 35-54
 • APA Ahmed, Serge H.a,b; Guillem, Karinea,b; Vandaele, Younaa,b Sugar addiction, Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care: July 2013 – Volume 16 – Issue 4 – p 434-439
  doi: 10.1097/MCO.0b013e328361c8b8
 • Stanhope KL. Sugar consumption, metabolic disease and obesity: The state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci. 2016;53(1):52‐67. doi:10.3109/10408363.2015.1084990
 • Maes M. Depression is an inflammatory disease, but cell-mediated immune
  activation is the key component of depression. Prog Neuropsychopharmacol Biol
  Psychiatry. 2011 Apr 29;35(3):664-75. doi: 10.1016/j.pnpbp.2010.06.014. Epub 2010
  Jun 20. Review. PubMed PMID: 20599581.
 • Bornstein J. C. (2012). Serotonin in the gut: what does it do?. Frontiers in neuroscience, 6, 16. https://doi.org/10.3389/fnins.2012.00016
 • Bowe, W. P., & Logan, A. C. (2011). Acne vulgaris, probiotics and the gut-brain-skin axis – back to the future?. Gut pathogens, 3(1), 1. https://doi.org/10.1186/1757-4749-3-1
 • Guzmán Calderón, Edson, Montes Teves, Pedro, & Monge Salgado, Eduardo. (2012). Probióticos, prebióticos y simbióticos en el síndrome de intestino irritable. Acta Médica Peruana, 29(2), 92-98. Recuperado en 11 de mayo de 2020, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1728-59172012000200009&lng=es&tlng=es
 • Aylıkcı, B. U., & Colak, H. (2013). Halitosis: From diagnosis to management. Journal of natural science, biology, and medicine, 4(1), 14–23. https://doi.org/10.4103/0976-9668.107255
 • Aylıkcı, B. U., & Colak, H. (2013). Halitosis: From diagnosis to management. Journal of natural science, biology, and medicine, 4(1), 14–23. https://doi.org/10.4103/0976-9668.107255

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.