Naturlige drikke mod mental træthed

Både havre og bananer giver os energi. Kroppen omdanner tryptofan fra bananer til serotonin, som forbedrer dig humør.
Naturlige drikke mod mental træthed
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Mental træthed. Der er nogle tidspunkter, der er værre end andre: Arbejdspres eller vanskeligt personligt ansvar og perioder med stress eller ren og skær udmattelse kan forårsage en tilstand af fuldstændig mental træthed. Men hvad nu hvis du begynder at indarbejde følgende naturlige drikke i din kost? Du vil elske dem!

1. Havre, banan og honning smoothie

Hvad skal du bruge?

 • 1 moden banan
 • Havre
 • Græsk yoghurt
 • Skummetmælk
 • 2 spiseskefulde honning
 • Kanelpulver

Hvordan laver du denne smoothie til at bekæmpe mental træthed?

At lave en havre og banan smoothie er virkelig nemt og meget effektivt i kampen mod mental udmattelse. Bare væd havren i en skål vand først for at blødgøre dem.

Efter de har trukket, si vandet fra og gem havren. Skær den modne banan i stykker og læg det i en blender sammen med havren. Tilsæt skummetmælken og yoghurt. Som du ved er græsk yoghurt den sundeste slags du kan købe, fordi den styrker immunforsvaret såvel som at fremme sund bakterievækst i tarmene.

Blend alle ingredienserne og til sidst hæld honningen og drys lidt kanel på toppen. Ideelt set bør du drikke denne smoothie kold. Det er forfriskende, fugtgivende og bananen, havren og honning kombinationen giver din krop en masse energi. Denne drik indeholder masser af mineraler, der vækker sindet og gør du føler dig mindre træt.

2. Gulerod, rødbede og æble juice

Bekæmp træthed med juice af rødbede og æble.

Hvad har du brug for?

 • En mellem rødbede
 • 1 grønt æble
 • 1 gulerod
 • En halv agurk
 • 1 kop vand

Hvordan laver du det?

Denne juice er virkelig lækker – du vil elske den og dens fordele for at lindre mental træthed vil være indlysende. Så hvad behøver du at gøre? Nå, men du bør altid have grønne æbler ved hånden. De er fantastiske til vægttab, fedtforbrænding og holde dit kolesteroltal under kontrol. Kombineret med rødbeder og gulerødder er denne juice indholdsrig og opkvikkende, fuld af vitaminer og mineraler. Det er også et naturligt tonikum, der hjælper kroppen fjerne giftstoffer fra nyrerne og leveren.

Men kombinationen af vitaminer og mineraler er også velegnet til at bekæmpe mental træthed – noget vi alle oplever i dagens højstress verden. Bare vask alle frugter og grøntsager, skær dem og læg dem i blenderen. Agurk vil for eksempel hjælpe dig med at holde dig hydreret, så det er værd at have halvdelen i. Blend indtil du har en glat juice og drik det enten koldt eller ved stuetemperatur. Du vil øjeblikkeligt få det bedre.

Mandel, melon og grape smoothie

3-melon-juice

Hvad har du brug for?

 • 2 skiver melon, uanset sæson
 • 1 kop mandelmælk
 • 10 kernefri druer

Hvordan laver du det?

Denne smoothie er en fantastisk måde at starte din morgen på. Hvis du vågner op med en let hovedpine, føler dig sløv og ikke ser frem til dagen, bør du ikke gå glip af denne mulighed.

Til denne opskrift er det bedst, hvis du allerede har mandelmælk ved hånden. Det er solgt færdiglavet i supermarkeder, men hvis du foretrækker din egen hjemmelavede opskrift, er det endnu bedre. Mandler er en af de sundeste fødevarer i verden, og i dette tilfælde er vi særligt interesserede i deres magnesiumindhold, som er fantastisk til at bekæmpe træthed, hovedpine og ledsmerter… mandler er utroligt sunde, ligesom drikken lavet af dem.

Du skal bruge to skiver melon, uanset hvilken af årstidens sorter du foretrækker, men sørg for at det er friskt. Køb ikke forberedt saft i butikkerne, fordi de har mistet mange af deres næringsstoffer. Vælg altid friske meloner eller juice. Skær melonen og læg den i blenderen.

Tilsæt nu 10 druer og din mandelmælk. Husk at fjerne eventuelle skind og frø fra druerne for at gøre drikken mere glat, selvom drueskind indeholder fantastiske egenskaber. Blend indtil du har en homogen væske og drik det kølet. Det er forfriskende, lækkert og ideelt til at lindre din mentale træthed. Det fejler aldrig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Science Direct. Banana starch: production, physicochemical properties, and digestibility  sciencedirect.com/science/article/pii/S0144861704004023
 • Cognitive and mood improvements following acute supplementation with purple grape juice in healthy young adults.                                                                                                         ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28429081
 • Grapes, red or green (European type, such as Thompson seedless), raw   nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1920/2
 • Basic report, 11080, beets, raw. (n.d.)
  ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/2863?manu=&fgcd=&ds

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.