Naturlige midler til at standse opkastning

I denne artikel deler vi syv naturlige midler til at standse opkastning og rehydrere kroppen. Du kan prøve dem derhjemme, hvis du døjer med kvalme eller opkast.
Naturlige midler til at standse opkastning
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Naturlige midler er lette at forberede og er lettilgængelige. Selvom disse midler er meget effektive til at standse opkastning, er det muligt, at nogle kan give bedre resultater for dig end andre. Derfor bør du prøve alle, indtil du finder det rigtige middel for dig.

Opkastning kan skyldes indtagelse af dårlig mad eller dårlig fordøjelse. Det kan dog også være relateret til graviditet, en infektion eller en anden tilstand. I alle tilfælde er det vigtigt at have nogle hjemmelavede løsninger til rådighed for at standse opkastning og reducere risikoen for dehydrering.

I denne artikel deler vi syv naturlige midler til at standse opkastning og rehydrere kroppen. Ingefær, saltvand, mynte og kanel er nogle af de ingredienser, du kan bruge til at komme dig hurtigt.

Naturlige midler til at standse opkastning

1. Naturlige midler som ingefær er godt til gravide kvinder

Ingefær til at standse opkastning

En af de mest effektive midler til at standse opkastning er ingefær. Denne krydrede fødevare er også et sikkert middel i tilfælde af graviditet. Det har også andre egenskaber til at bekæmpe væskeophobning og fremme forbrændingen, som kan hjælpe dig med at tabe dig.

Hvis du har kastet op i et stykke tid, skal du skære et stykke rå ingefær og sutte på det, indtil dit ubehag går væk. Hvis du lider af morgenkvalme, kan du drikke ingefærlimonade forsødet med honning eller stevia, når du vågner op. Du kan købe kandiseret ingefær og altid have det ved hånden.

2. Saltvand og honning er et af de naturlige midler, som fungerer som en saltopløsning

Løsningen, vi deler nedenfor, reducerer risikoen for dehydrering og opkastning samtidigt, da den fungerer som en saltopløsning. Folk, der har mulighed for at købe saltvand, der er egnet til indtagelse, bør kombinere det med honning som følgende:

  • Kom en teskefuld saltvand og honning under din tunge for at forhindre opkastning.
  • Gentag processen, så længe din krop tolererer det.

3. Ginkgo biloba har evnen til at fremme iltning

Ginkgo biloba er en lægemiddelplante, der er karakteriseret ved dets evne til at fremme iltning, især i hovedet. Derfor er det meget effektivt til at behandle svimmelhed og opkastning.

Du kan drikke te af ginkgo biloba, når du har brug for det. Hvis du vil tage det som en forebyggende behandling, må du ikke drikke det i mere end tre måneder.

4. Mynte er godt til at standse opkastning og er lækkert på samme tid

Mynte i skål

Mynte er et af de bedste midler til at standse opkastning på grund af sin lækre smag og forfriskende kraft. Denne lægemiddelplante lindrer halsbrand og balancerer mavefunktionen. Derudover kan det også medvirke til at mindske risikoen for svimmelhed under rejser.

Du kan købe naturlig tyggegummi eller slik med mynte eller altid have en flaske æterisk olie med myntesmag. En anden mulighed for at reducere risikoen for svimmelhed og opkastning er, at kombinere ingefær og mynte i en te.

5. Citronmelisse er et godt fordøjelsesfremmende middel og beroliger nerverne

Citronmelisse er et godt fordøjelsesfremmende middel. Det skiller sig ud, fordi det foruden at forhindre mavesygdomme, også beroliger nerverne, som påvirker fordøjelsen. Derfor er det egnet til at standse opkastning forårsaget af nerver eller kemoterapi.

Du kan drikke te af citronmelisse til dette formål. Du kan også finde dens æteriske olie til at supplere behandlingen og nyde en virkelig langvarig afslappende effekt.

6. Lakrids er et naturligt middel til at standse opkastning og kvalme

Lakrids, med sin søde og intense smag, er et naturligt middel til at standse opkastning og kvalme. Bare at sutte på et stykke lakrids vil afhjælpe det. Du kan også lave en te af lakrids.

Lakrids har fordøjelsesfremmende og slimløsende egenskaber. Det er dog vigtigt at bemærke, at lakrids kan øge blodtrykket. Derfor skal du indtage det moderat eller undgå det helt, hvis du lider af for højt blodtryk.

7. Kanel er aromatisk og kan hjælpe med at behandle fordøjelseslidelser

Kanel er et meget sødt og aromatisk krydderi, der kan hjælpe med at behandle fordøjelsesforstyrrelser. Det hjælper også med at øge stofskiftet, sænke blodsukkerniveauet og standse opkastning. Derudover har den en meget behagelig smag.

Du kan drikke det i en te eller tilføje det til retter. Vi understreger dog, at du altid skal vælge Ceylon kanel, som er det, der har de fleste medicinske egenskaber og derfor kan det være med til at stoppe opkastning.

Det kan interessere dig ...
Funktionel dyspepsi: Årsager, symptomer og retsmidler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Funktionel dyspepsi: Årsager, symptomer og retsmidler

Funktionel dyspepsi er en sygdom som er forårsaget af stress eller angst. Hvis din mentale tilstand ikke er stabilt kan det påvirke dit gastritis.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.