Kan gråd under graviditeten påvirke dit barn?

Tro det eller ej, alt hvad moderen gør, mens barnet stadig er inde i hendes mave, selv det at græde under graviditen, har en indflydelse.
Kan gråd under graviditeten påvirke dit barn?
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Under graviditeten er kvinder mere følsomme over for eksterne faktorer. Derfor er gråd under graviditeten almindeligt. Dette får normalt fremtidige mødre til at bekymre sig, fordi de er bange for at det kan påvirke barnet. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan gråd påvirker din graviditet.

Tro det eller ej, så har det nogle sundhedsmæssige fordele at græde, såsom at producere trivsel, eliminere toksiner og frigive stress. Nogle gange, efter at du har grædt, kan du tydeligt se løsningen på dine problemer, og dit humør kan forbedres. Dette kan få moderen til at føle sig motiveret.

I denne artikel tager vi et kig på alle virkningerne af gråd under graviditeten.

Hvorfor forekommer gråd under graviditeten så ofte?

Nedenfor vil vi tale om nogle af de mest almindelige grunde til at græde under graviditeten.

Træthed

Ren og skær udmattelse, blandt andet pga. morgenkvalme, kan være årsag til gråd under graviditeten

På grund af kvalme, hormonelle forandringer og deres stadigt voksende mave har gravide kvinder flere problemer med at sove, og det fører til, at de er trætte hele tiden. Desperationen over ikke at have energi i løbet af dagen kan få moderen til at finde forløsning ved at græde.

Hormonelle forandringer

For at graviditetsprocessen skal kunne udføres effektivt ændres moderens hormoner. Disse ændringer er mest synlige i uge 6 og 10 og i slutningen af ​​graviditeten. Det skal bemærkes, at denne proces kan påvirke hjernens kemi og forårsage ændringer i humøret.

Læs også:

Usikkerhed og frygt

At være besat af tanker om de vanskeligheder, som barnet kunne have, kan også få moderen til at græde. De bekymringer der plager førstegangsfødende mødre mest er abortering, eller at barnet kan have problemer.

På den anden side får vægtforøgelse og hævede hænder og fødder ofte moren til at føle sig trist til mode og usikker. Hun kan endda tro at hendes partner ikke længere vil have hende som hun er. Det er rigtigt, at disse tegn betyder, at barnet udvikler sig korrekt, men mange mødre bliver alligevel bekymrede over deres fysiske udseende.

Problemer med deres partner

At få et barn er en drastisk livsændring. Derfor er beslutningen om at starte en familie ikke let og kan bringe konflikter med sig. Der kan også være bekymringer og tvivl ved forberedelsen af ​​hjemmet til babyens ankomst.

Når man føjer humørsvingninger til alle de beslutninger, der skal træffes, er det sandsynligt, at den vordende mor vil opleve store udbrud af blandede følelser, og den eneste måde for hende at finde forløsning på vil være ved at græde.

Hvordan påvirker gråd under graviditeten dit barn?

Gråd under graviditeten kan påvirke barnets hjerne

At græde af de ovennævnte grunde er fint og normalt. Men at græde på grund af stress eller depression eller at være konstant deprimeret og i dårligt humør kan være skadeligt for dit barns udvikling.

Et barns hjerneudvikling

Depression under graviditeten påvirker barnets vækst ved at påvirke barnets neuroendokrine system. Dette styrer ens humør, følelser og stressrespons. Derudover øger det risikoen for, at barnet udvikler psykisk sygdom.

For tidlig fødsel eller abortering

Gråd på grund af angst reducerer blodgennemstrømningen, som tjener til at transportere næringsstoffer, der er nødvendige for barnet. Dette kan forårsage åndedrætsproblemer, en vægt, der er under den anbefalede værdi, og i værste fald en for tidlig fødsel eller abortering.

Læs også:

Barnets personlighed

Når en mor græder som følge af at være stresset, stiger hendes kortisolniveauer kraftigt, og moderkagens funktion påvirkes. Hvis dette sker, kan det være skadeligt for barnet, da en af ​​moderkagens funktioner er at beskytte fosteret fra kortisol.

Dette kan have en negativ påvirkning, der øger risikoen for, at barnet udvikler adfærdsproblemer såsom hyperaktivitet, adhd eller andre psykiske sygdomme.

Langsom udvikling som resultat af gråd under graviditeten

Hvis moderen oplever langvarige tilstande af tristhed ledsaget af gråd, kan det få barnet til at udvikle sig langsommere end normalt. Det skyldes, at babyer, selv når de befinder sig i livmoderen, er i stand til at opfatte deres mødres humør.

Sådan forhindrer du gråd under graviditeten

Det er vigtigt at have nogen at snakke med og få hjælp og støtte fra

For at afholde tristhed og stress fra at tage kontrol over dit liv, anbefales det at træne, hvile og indtage en sund kost. At udføre aktiviteter som prænatal yoga og meditation hjælper dig også med at rydde dit sind og frigive stress.

Undgå at føre et hektisk liv. At have for meget ansvar vil kun øge dit stressniveau. For at løse dette kan du identificere kilderne til din stress og eliminere eller ændre så mange som du kan.

At tale om dine følelser med din partner, familie og venner hjælper dig med at finde forløsning. Derudover bliver de mere forståelige og vil endda hjælpe dig med alt hvad du behøver.

Du kan også deltage i fødselsforberedelsesklasser, så du ved hvad du kan forvente, og du møder andre mødre, der går igennem det samme.

Konklusion

Dit barn er det bedste der vil ske for dig. Hun eller han vil fylde dig med kærlighed og lykke.

Husk, at du og dit barn er forbundet, derfor vil det have store fordele for dig og din lille hvis du tager dig godt af dig selv. Lad ikke noget eller nogen påvirke din lykke.

På den anden side, hvis du mener at du har prøvet alt, og du ikke kan styre dine tårer, er det bedst at se en psykoterapeut. De giver dig nyttige oplysninger og værktøjer, så du kan få styr på dine følelser og forhindre gråd under graviditeten.

Det kan interessere dig ...
Den sorte linje: En reflektion af graviditeten
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Den sorte linje: En reflektion af graviditeten

Den sorte linje strækker sig lodret fra skambenet helt til navlen. Hos nogle kvinder kan linjen endda være dækket af fint kropshår


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.