Nedsæt indtaget af kulhydrater for hurtig vægttab

Nedsæt indtaget af kulhydrater, ved at spise komplekse typer af kulhydrater, idet de mætter og giver mest næringsværdi for dem som nemt vil forbrænde fedt.
Nedsæt indtaget af kulhydrater for hurtig vægttab
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Nedsæt indtaget af kulhydrater af den forkerte slags.  Da der findes mange forskellige kilder af kulhydrater, er det er vigtigt det er de rigtige af slags er en del af ernæringen for alle dem, der ønsker at holde sig sunde og raske.

Inkluder dem i din kost  er afgørende for at opnå optimal fysisk og mental præstation  og at opretholde en sund metabolisme.

Men hvis dit mål er at tabe kropsfedt, er det vigtigt at du skærer ned på kulhydrater og vælger de rigtige fødevarer.

Selv om det ikke er tilrådeligt at skære kulhydrater helt ud, er det vigtigt at lære, at vælge de mest sunde kulhydrater, som er de komplekse kulhydrater. Det er også tilrådeligt at vedtage nogle kosttilskud, der hjælper med at reducere dit kulhydratindtag sikkert uden at sætte dit helbred i fare.

I denne artikel ønsker vi at dele et par af disse tricks.

Undgå sukkerholdige drikkevarer

Undgaa drikke med sukker indhold

De sukkerholdige juice og læskedrikke på markedet  giver ikke nogen væsentlig næringsværdi. I stedet indeholder de en stor mængde unødvendige kalorier.

Når man drikker dem får kroppen en trang til at reagere, og det fører næsten altid til et forbrug af mere enkle kulhydratkilder.

På den anden side påvirker deres høje sukkerindhold metaboliske funktion  og forårsager blandt andet:

 • Øget resistens overfor insulin.
 • Tendens til at udvikle type 2 diabetes.
 • Risiko for overvægt eller øgelse af kropsvægten

Se også:  Brug disse 8 tricks til at begynde at brænde kalorier uden at realisere det

Spis flere grøntsager

Forøgelse af mængden af ​​ikke-stivelsesholdige grøntsager, du spiser hver dag, hjælper dig med at reducere ønsket om at spise mere kulhydrater end nødvendigt.

Disse fødevarer indeholder høje niveauer af kostfibre og antioxidantforbindelser, der, såvel som forbedring af fordøjelsen,  også øger stofskiftet og reducerer dit ønske om mere mad.

Prøv at spise mad som:

 • Tomater
 • Gulerødder
 • Rødbedder

Spis flere sunde fedtstoffer

Spise flere sunde typer af fedtstoffer

Hvis du nedsætter indtaget af kulhydrater, og øger dit indtag af fødevarer som indeholder mange sunde fedtstoffer så er det en glimrende måde at reducere mængden af ​​kulhydrater du spiser uden at påvirke din krops energiniveau.

Denne type næringsstoffer er afgørende for, at stofskiftet fungerer godt og også  bidrager til at gøre dig mere tilfreds.

Nogle af de bedste kilder er:

 • Ekstra jomfru olivenolie
 • Avokado
 • Nødder
 • Fede fisk
 • Frø (chia, hørfrø, solsikke)

Sørg for, at du spiser nok protein

Selv om der tidligere er blevet sagt meget negativt om proteiner, er de i dag anerkendt som afgørende for god sundhed og kropsvægt.

Fødevarer, der indeholder protein,  bør udgøre 35% af dine daglige kalorier,  og om muligt bør inkluderes i din morgenmad.

På grund af deres høje energiindhold vil de hjælpe dig med at  udføre bedre og støtte dit stofskifte.

Nedsæt indtaget af kulhydrater og erstat med mad som har  høj biologisk værdi af proteiner i:

 • æg
 • magert kød
 • fed fisk
 • nødder
 • fulde kornsorter
 • grøntsager

Nedsæt indtaget af kulhydrater ved at spise fuldkorn

Fuldkorns broed er sundere end hvidt broed

Selvom fuldkornsfødevarer indeholder kulhydrater,  er de med til at eliminere kropsfedt  og samtidig giver kroppen energi.

Dette skyldes, at de er komplekse kulhydrater. Sammenlignet med simple kulhydrater bliver de lettere assimileret af kroppen.

Disse fødevarer indeholder også fibre, antioxidanter og andre vigtige næringsstoffer, som bidrager til at forbedre fysisk og mental velvære.

Erstat komælk

Kømælk kan være nærende for dem, der ikke lider af laktoseintolerans. På grund af dets fedtindhold og kulhydratindhold er det dog ikke tilrådeligt at medtage det i din kost, hvis du vil tabe dig.

Hvert glas komælk giver kroppen mellem 12 og 13 gram kulhydrater såvel som en betydelig mængde kalorier.

Det er derfor  tilrådeligt at erstatte det med vegetabilsk mælk, i modsætning til komælk, da det kun indeholder 2 gram kulhydrater per glas.

Disse alternativer har også en tendens til at være meget lave i kalorier, og på grund af deres fiberindhold er de gode til fordøjelsen.

Vælg sorter som:

 • kokosmælk
 • mandelmælk
 • rismælk
 • valnøddemælk

Vi anbefaler at du læser:  Fordelene ved mandelmælk

Til slut

Nedsæt indtaget af kulhydrater et trin ad gangen, da det ikke altid er let, hvis du har bestemte kostvaner.

Men ved at tage disse anbefalinger i betragtning kan du begrænse dit indtag og tabe kropsfedt lettere.

Opfind en sund kost med kontrolleret kalorieindtag, og du vil  finde den bedste måde at bekæmpe overskydende vægt på.

Sørg for at inkludere alle næringsstoffer i din kost.

Det kan interessere dig ...
7 madideer, hvis du gerne vil spise færre kulhydrater
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 madideer, hvis du gerne vil spise færre kulhydrater

Mange vil gerne spise færre kulhydrater. I stedet for at spise kulhydrater såsom kartofler, ris og brød, spiser man i stedet mest grøntsager og mag...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Paoli, A., Rubini, A., Volek, J. S., & Grimaldi, K. A. (2013). Beyond weight loss: A review of the therapeutic uses of very-low-carbohydrate (ketogenic) diets. European Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1038/ejcn.2013.116
 • Shai, I., Schwarzfuchs, D., Henkin, Y., Shahar, D. R., Witkow, S., Greenberg, R., … Stampfer, M. J. (2008). Weight loss with a low-carbohydrate, mediterranean, or low-fat diet. Obstetrical and Gynecological Survey. https://doi.org/10.1097/01.ogx.0000334740.32446.f3

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.