Sådan skader negative tanker og følelser din krop

Sådan skader negative tanker og følelser din krop
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Har du nogensinde tænkt over, hvordan dine negative tanker kan påvirke dit helbred og krop? Vi er ofte ikke klar over den effekt, som vores tanker kan have på vores krop og sundhed. Vi bliver nogle gange medtaget af stress, spændinger, angst, depression, hastværk og andre negative følelser uden overhovedet at tænke på at det kan påvirke os følelsesmæssigt og fysisk og give os en dårligere livskvalitet.

Sind-krop-forbindelsen er meget stærkere, end vi tror, da vores tanker og følelser stimulerer produktionen af visse kemikalier, som har indflydelse på vores fysiske og følelsesmæssige sundhed. For eksempel er serotonin og dopamin to kemikalier, som vores hjerne frigiver når vi oplever glæde eller eufori. En tilsvarende proces sker med negative følelser. Men i stedet for at gøre kroppen sund, forårsager den smerte og andre dårlige ting.  Disse ting forhindrer os i at føle os sunde.

Hjernen har evnen til at gemme vigtige og afgørende information om adfærd og dens forhold til kroppen. Mange eksperter er enige om at vi alle har evnen til at se det gode og dårlige i enhver situation, da vi er ansvarlige for at give øjeblikkene i vores dag enten en negativ eller positiv karakter.

Sådan påvirkes vores krop

negative tanker har en mærkbar effekt på din krop

Vores følelsesmæssige tilstande kan føre til   fysiske sygdommeog kan give os et fingerpeg om at vi går igennem en svær tid, hvor negative tanker og følelser har overtaget kontrollen. For eksempel kunne kroniske nakkesmerter muligvis indikere en manglende evne til at se forskellige perspektiver.

Uforklarlige smerter i hofterne kunne være et tegn på at vi er overvældet af angst. Med denne følelse er vi ikke i stand til at tage vigtige beslutninger.

Smerter i den øverste del af ryggen er forbundet med hjertesorg . Smerter i den midterste del af ryggen er er forbundet med manglende evne til at give slip på fortiden. Lændesmerter er forbundet med pengemæssig stress.

Hvis man oplever smerter i knæene kan det indikere frygt, stolthed og manglende kontrol over egoet.

Når vi oplever en situation, der gør os vrede, opstår der en biokemisk reaktion i kroppen, der får adrenalinniveauet til at stige. Denne stigning får os til at gennemleve oplevelsen igen og igen.

Tristhed kan have stor indflydelse på vores energiniveau og motivation. Det forårsager træthed og lav energi.

Hvordan kan jeg bekæmpe negative tanker og følelser?

BlæseMælkebøtte

Vi har mange øjeblikke fuld af lykke, men det er de vanskelige tider, der tester vores styrke og vores evne til at kontrollere vores følelser. For at håndtere negative tanker og følelser som kan dukke op når som helst i vores liv, er det vigtigt at tænke positivt, lige meget hvor svært eller uoverskueligt det end måtte forekomme.

Hver dag, når vi vågner, er det vigtigt at forberede kroppen og sindet for den nye dag og de ​​udfordringer, der ligger forude. Dette er vigtigt, så vi kan leve lykkeligt. Vores sind er forbavsende kraftfuldt og kan udføre mange opgaver med lethed. Det er vigtigt at give det en god dosis af positivitet og at forsøge at se den lyse side af tingene. Også selvom du gennemgår en forholdsvis vanskelig oplevelse, du skal overvinde.

Meditation mod negative følelser

Når negative tanker og følelser prøver at overtage vores liv og sundhed, er det meget vigtigt at tage nogle få minutter til at tænke over tingene og   meditere på om det virkeligt er noget, der er værd at bruge vores tid og energi på. Der er en chance for at du efter denne øvelse, i stedet for at klage og lade dine følelser kontrollere dig, ønsker at foretage en ændring i dit liv. Du vil opsøge løsninger, så negativiteten ikke berøver dig din livskvalitet.

Det er blevet videnskabeligt bevist, at det at  være positiv og have gode følelser, såsom glæde og lykke, udløser hormoner, som er ansvarlige for at styrke immunforsvaret. Tilsvarende blev det fastslået, at negative følelser har den modsatte effekt og svækker immunsystemet. Dette gør vores krop mere udsatte for sygdom.

At være en positiv person er et spørgsmål om valg, gode tanker og følelser. En god dosis af positiv tænkning er det værd; det forbedrer vores fysiske og følelsesmæssige helbred på mange måder.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.