Negletørrere: Typer, fordele og ulemper

Få alt at vide om negletørrere, som du kan bruge derhjemme. Du sparer tid, hvis du foretrækker at ordne dine negle selv.
Negletørrere: Typer, fordele og ulemper

Sidste ændring: 02 februar, 2023

Med tiden er manicure blevet en professionel og i nogle tilfælde endda kunstnerisk aktivitet. I dag kan man se meget originale og kreative designs, der anvendes med neglelak. I den forbindelse er negletørrere blevet et vigtigt redskab til at opnå et professionelt resultat.

Uanset om du overvejer at lave dine egne negle, eller du foretrækker at gå til en klinik, er det vigtigt at være opmærksom på de forskellige negletørrere, der findes. Der er mange kvinder, der vælger at lave deres negle derhjemme, og måske er det en god idé at overveje at købe nogle af de modeller, som vi vil præsentere dig for her.

Hvad er negletørrere?

Når du vælger at lave dine negle derhjemme, bruger du måske almindelig neglelak. Selvom det kan blive pænt, er det langt fra det resultat, der opnås, når du får dine negle lavet af en professionel. Det skyldes, at klinikker bruger gel- eller akryllak, hvis udseende er meget mere skinnende og modstandsdygtig.

Professionelle lakker lufttørres ikke, men kræver særlige negletørrere.

Selv om der findes forskellige typer af negletørrere, er der generelt tale om apparater, der arbejder med et ultraviolet lys, som hærder UV-gelen i den professionelle lak. I denne forstand er dette værktøj kendetegnet ved at tørre neglene overraskende hurtigt.

Hvis du allerede har fået lavet dine negle, ved du, hvad vi taler om. Hvis du derimod aldrig har prøvet disse tørrere, vil du blive overrasket, når du efter få sekunder bemærker, at dine negle er helt tørre.

Vi taler om maksimalt 120 sekunder til at tørre dine negle og fortsætte med dine daglige aktiviteter. Det er rigtigt, at der findes modeller med lavere effekt, men ingen af dem vil være mere end 5 minutter om at tørre lakken.

Kvinde får lavet negle på en klinik

Du er måske interesseret i: Alt, hvad du bør vide om gelenegle

Typer af negletørrere

Der findes forskellige typer af negletørrere. Valget vil variere alt efter, hvad vi har brug for.

Vi kan finde nogle til hjemmebrug og nogle til professionel brug. Så lad os kort gennemgå, hvad de hver især er for noget.

Bærbare negletørrere

Disse er små, og du kan tage dem med dig, hvor du vil. Generelt har de en tendens til at være batteridrevne og er ekstremt nemme at bruge.

LED-tørrere

Denne model kan bruges derhjemme eller i professionelle saloner. Den er noget dyr, men den er det værd på grund af dens effektivitet. Den bruger pærer, der ikke producerer miljøforurening.

Tørrere med ultraviolet (UV) lampe

Denne er den mest anvendte i skønhedssaloner på grund af dens pris og tørringshastighed. Den tilbyder også flere effektniveauer til hver type neglelak.

Hvilken negletørrer er bedst?

Hvis vi ser bort fra prisen, da det i dette tilfælde altid vil være den ultraviolette lampe, der skal vælges, skal vi tage hensyn til andre variabler. Lad os se nærmere på dem.

Tørretid

Hvad angår tørretiden, ved vi, at enhver af disse modeller vil tørre vores negle meget hurtigere, end hvis vi lader dem tørre i den fri luft (så længe neglelakken tillader det). Nu er LED-tørreren den, der vil få os til at vente mindst, mens UV-tørreren kan kræve et par sekunder mere.

Pærer

På dette punkt indtager LED-pærer den første plads. Det skyldes, at de holder ca. 50.000 timer (5 år uden at slukke dem).

På den anden side kan UV-pærer holde op til ca. 5000 timer. UV-pæren kan dog udskiftes, mens LED-pæren ikke kan.

Tænk over den brug, du vil give negletørreren, for at afgøre, hvilken en der passer til dig.

Dimensioner

Også her er der delte meninger. Der er dem, der foretrækker store negletørrere til at tørre begge hænder på samme tid. Og der er de professionelle, der tørrer den ene hånd, mens de fortsætter med at arbejde med den anden. Under alle omstændigheder er tørretiden meget kort, så det vil ikke være noget problem at tørre én hånd ad gangen.

Andre ting, man skal være opmærksom på

Afslutningsvis er der detaljer, der kan påvirke vores valg, og det er følgende:

 • Modeller, der har en indbygget timer til at slukke ved slutningen af den programmerede tid.
 • Negletørrere med indbyggede bevægelsessensorer, der tænder, når hænderne er placeret.
 • Enheder, der indeholder tørringsacceleratorer, såsom ekstra ventilatorer.

Du er måske interesseret i: Sådan bruges hvidløg til at hærde negle

Fordelene ved negletørrere

Lad os nu tage et kig på de vigtigste fordele, du får ved at bruge en negletørrer:

 • Tørring sker på blot et par minutter, og du behøver ikke at vente ubevægelig, indtil den neglelak, du har påført, tørrer.
 • Det resultat, vi får, er glattere og meget mere holdbart. Med andre ord er det ligesom i skønhedssalonen.
 • Hvis du arbejder med denne opgave, sparer du tid, og derfor vil du kunne modtage flere kunder. Derudover sørger du for, at dit arbejde er perfekt.
Brug af negletørrere

Ulemperne ved negletørrere

Her er nogle overvejelser, som du bør have i tankerne, før du vælger den ene eller den anden tørrer:

 • Typen af neglelak: Der findes gelbaserede lakker, der hærdes med UV-pærer, men når du bruger en LED-tørrer, bliver resultatet ikke det samme.
 • Begge tørrere (UV og LED) udsender UVA-stråling , som er blevet sat i forbindelse med hudproblemer såsom for tidlig ældning og kræft. Derfor er vores anbefaling at konsultere en hudlæge, hvis du er i tvivl.

Negletørrere er en investering, der er pengene værd

Hvis du er en af dem, der gerne vil holde dine negle pæne altid, så synes vi, at det kan være en god idé at købe nogle af disse tørrere for at spare tid på din manicure.

Det anbefales at anvende mellem 3 eller 4 tynde lag lak for at gøre tørringen mere effektiv. Husk at afprøve maskinens hastighed lidt efter lidt, for det er ikke altid, at den kraftigste er den mest praktiske. Så har du allerede valgt det negledesign, du vil prøve?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • OZUNA LEYVA, G. Y. (2016). Sustentabilidad en el cuidado y belleza de uñas (Master’s thesis, OZUNA LEYVA, GLORIA YAZMIN).
 • RIOS, M. S. A., PINEDA, M. D. C. E., NUÑEZ, F. A. C., GOMEZ, P. A. M., & ALVAREZ, R. A. V. ELABORACIÓN NATURAL Y FABRICACIÓN DE REMOVEDORES ECOLÓGICOS PARA QUITAR EL ESMALTE DE UÑAS, LIBRE DE ACETONA Y DISOLVENTES CONTAMINANTES.
 • Rivera, Z., & Rivera, I. Lámparas UV usadas por manicuristas: ¿significa un riesgo de cáncer de piel?
 • Wilson, J., & Maraka, J. (2016). Need for sun cream with your manicure? Dangers of UV nail dryers. Journal of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery69(6), 871.
 • Parker-Pope, T. (2014). Study sees skin cancer risk in nail salon lamps. Telegram & Gazette (Worcester, MA).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.