7 naturlige midler mod tør hud

Huden er det største organ i menneskekroppen. Lær om nogle naturlige midler mod tør hud. Få mere at vide her.
7 naturlige midler mod tør hud

Skrevet af Ekhiñe Graell

Sidste ændring: 09 oktober, 2023

Huden er en af de vigtigste dele af vores krop, da den giver os en særlig beskyttelse. Derfor er det vigtigt at beskytte og pleje den. Dehydrering af huden er et af de mest almindelige problemer, som kan forårsage kløe og irritation. I dag samler vi de bedste naturlige midler mod tør hud, som du kan bruge.

Specialister kalder dette problem for xeroderma, en lidelse, der kan udvikle sig på grund af ændringer i miljøet (kulde, varme, fugtighed), underliggende sygdomme, medicin eller alderdom. Generelt er det en godartet tilstand, selv om kløe kan generere ekskoriation, der kan føre til infektioner.

7 naturlige midler mod tør hud

Generelt har tør hud normalt to katalysatorer: Eksterne faktorer og endogene faktorer. I det første tilfælde kan vi fremhæve overdreven rengøring af huden, miljøændringer og interaktion med irriterende stoffer.

I det andet tilfælde er endogene faktorer meget mere komplekse. Hudsygdomme, systemiske sygdomme, psykiatriske sygdomme, kostmønstre og medicinindtagelse forklarer normalt mange af tilfældene.

Med alt dette er det bedste at gøre at konsultere en hudlæge for at fastslå de sande årsager. Naturlige midler mod tør hud er således kun lindrende. De behandler ikke selve udløseren. Her er de bedste, du kan bruge.

1. Yoghurtmaske

Det er blevet foreslået, at topisk påføring af probiotika kan hjælpe med at behandle hudlidelser. Der er også beviser for, at de kan være gavnlige efter oral indtagelse, så du har to alternativer til at bruge dem som en del af naturlige midler mod tør hud.

Du kan bruge en yoghurtmaske på det berørte område for at forbedre den lokale hydrering og bekæmpe de tilknyttede symptomer (kløe, irritation osv.). Når den er blevet påført, skal du vente mindst 10 minutter, før du fjerner den. Sørg for at vaske dig med vand og sæbe før og efter brug af denne maske.

2. Honning

Der er bevis for, at honning kan være nyttig til behandling af symptomer på atopisk dermatitis. Man ved, at det kan modulere hudens immunsystem, fremskynde sårheling og kontrollere bakteriepopulationen i epidermis. Afslutningsvis tilskriver eksperter det blødgørende, fugtgivende og beroligende egenskaber.

Den bedste måde at bruge honning på til tør hud er gennem en maske. Du kan fordele lidt af dette på det angrebne område, hvis det er muligt efter badning. Honning bør ikke anvendes til børn under et år på grund af risikoen for botulisme, så brug det kun til voksne. Prøv at gøre det samme med andre naturlige midler til tør hud.

3. Citron

Citron er et andet naturmiddel, der kan hjælpe os med at få en frisk og ung hud. Denne frugt har takket være sine egenskaber vigtige antioxidant og antiinflammatoriske virkninger, hvilket hjælper med at forsinke hudens aldring.

En god idé er at tilberede en maske med saften fra en citron blandet med en knust aspirin. Masken skal påføres om aftenen, inden du går i seng, og fjernes med lunkent vand.

3. Avocadomaske: Midler mod tør hud

At blande lidt avocado med et par dråber olivenolie er en anden glimrende idé til at bekæmpe tør hud. Denne blanding kan anvendes over hele kroppen, selv om det er bedst kun at anvende den i ansigtet. Masken skal forblive på huden i ca. ti minutter og derefter fjernes med en vatrondel og varmt vand.

Avocado er blevet og bliver ved med at blive brugt i forskellige hud- og hårplejeprodukter. Faktisk er det ikke svært at finde fugtgivende cremer til tør hud, der inkorporerer det som hovedingrediens. Du kan bruge disse, eller lave en hjemmelavet blanding af avocado og olivenolie.

4. Babyolie

Babyolie er muligvis et af de bedste produkter, der findes til at bekæmpe tør hud. Anbefalingen er at anvende et par dråber af denne olie over hele kroppen, helst efter badet, når huden stadig er våd.

5. Mandelolie

Mandelolie har også store fordele for tør hud, takket være det faktum at den fugter den. Dette produkt er let tilgængeligt. Efter et stykke tid vil du observere resultaterne – en sundere og hydreret hud.

6. Aloe vera

Eksperter har brugt aloe vera som en naturlig behandling for tør hud. Dens forbindelser har fugtgivende egenskaber, så det er ikke usædvanligt at finde dem i cremer, salver og andre hudprodukter. Du kan få en af disse, eller alternativt påføre gelen direkte på det berørte område.

7. Vand: Et af de bedste midler mod tør hud

For at undgå tør hud er det naturligvis ikke nok kun at anvende midler eller cremer, der fugter den. Det er også meget vigtigt, at vores kost er afbalanceret og sund, da vi på den måde hjælper vores krop med at blive godt hydreret. Derfor er et af de bedste tips til vores huds sundhed at drikke vand.

Som du kan se, er der flere naturlige midler til tør hud, som du kan bruge. Disse giver næsten øjeblikkelig lindring, selvom du bør konsultere en hudlæge, hvis problemet fortsætter. På denne måde kan du angribe problemet fra roden og ikke skabe en afhængighed af kommercielle eller hjemmelavede produkter.

Det kan interessere dig ...
De 10 bedste hjemmelavede behandlinger mod tør hud
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De 10 bedste hjemmelavede behandlinger mod tør hud

Vidste du, at du ikke behøver dyre cremer for at slippe af med tør hud? Svaret kunne være i dit køkkenskab, med disse hjemmelavede behandlinger mod...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.