Nemme og effektive tricks til et stoppet toilet uden brug af svupper

Vi deler fem enkle og effektive tricks til at fikse et stoppet toilet uden at bruge en svupper. Lær dem at kende her.
Nemme og effektive tricks til et stoppet toilet uden brug af svupper

Sidste ændring: 12 januar, 2024

Det burde være almindeligt kendt, hvordan man fikser et stoppet toilet. Derfor er det en god idé at vide, hvordan du løser dette almindelige problem på en nem og meget hurtig måde – også selvom du ikke har en svupper.

Hvis du kender de tricks, vi har til dig, kan du komme ud af problemerne og spare penge, fordi du ikke behøver at bruge ekstra penge på VVS. Læs videre, tag disse tips til efterretning, og du vil aldrig mere skulle lide igen, når du står i denne situation!

Hjemmelavede tricks til at fikse et stoppet toilet uden brug af svupper

Toiletter kan tilstoppes af forskellige årsager og have forskellige niveauer af tilstopning. Uanset hvad dit tilfælde er, skal du vide, at der er meget enkle hjemmelavede muligheder for at løse dette problem uden at bruge mange penge og uden at skulle bruge en svupper.

1. Brug varmt vand

Det første af vores tricks til at fikse et stoppet toilet uden en svupper er det enkleste i verden: Det kræver kun lidt varmt vand. Dette tip er meget nyttigt, når tilstopningen er genereret af toiletpapir eller noget, der let kan opløses.

Her er, hvad du skal gøre:

 1. Bring to liter vand i kog.
 2. Hæld væsken over toilettet. Vær meget forsigtig med ikke at brænde dig.
 3. Lad vandet virke i et par minutter, og skyl ud i toilettet for at tjekke, at problemet er blevet løst.
 4. Hvis det stadig ikke virker godt, kan du komme lidt natron direkte i toilettet og gentage proceduren med det varme vand.
Vand koges til at fikse et stoppet toilet

Du kan koge 2 liter vand og hælde det direkte i toilettet for nemt at fikse det.

2. En blanding af natron og eddike

Hvis vi fortsætter med de hjemmelavede muligheder, kan vi finde en perfekt og uundgåelig kombination fra vores rengøringsredskaber i hjemmet: Natron og eddike.

I dette tilfælde vil blandingen tjene til at løse tilstopninger, der ikke er forårsaget af faste genstande. Her er, hvad du skal gøre:

 1. Kom 3 spiseskefulde natron i en skål.
 2. Tilsæt derefter 500 ml eddike, og lad reaktionen finde sted.
 3. Hæld dette produkt i toilettet, og lad det virke i 5 minutter.
 4. Skyl ud, og tjek, at problemet er løst.

Kan du lide denne artikel? Vi tror, at du måske også gerne vil læse: 7 tips til at eliminere frugtfluer

3. Flydende opvaskemiddel

Flydende opvaskemiddel er meget nyttig til at fikse et stoppet toilet, fordi det smører røret, så tilstopningen forsvinder én gang for alle.

 1. Hæld en dl flydende opvaskemiddel i toilettet.
 2. Lad det virke i et par minutter, og tjek, at tricket har virket.

Hvis du ikke har flydende sæbe, skal du ikke bekymre dig. Du kan bruge stykker af fast håndsæbe. I dette tilfælde skal du følge nedenstående trin:

 1. Hak den faste sæbe i små stykker.
 2. Tilsæt derefter stykkerne til 500 ml vand, og lad dem gå i opløsning.
 3. Med handsker på bruger du dine hænder til at hjælpe sæben med at blive godt opløst.
 4. Kom blandingen i toilettet, og lad det virke.

4. Brug en metalkrog

En af de nemmeste måder at fikse et stoppet toilet på, når der er tale om en fast genstand, der er faldet ned i toilettet, er med en metalkrog. Det eneste, du skal gøre, er følgende:

 1. Tag en metalbøjle og ret den ud.
 2. Med dit redskab klar skal du skubbe hårdt til den genstand, der skaber problemet. Gør dette i en cirkulær bevægelse.
 3. Træk i krogen og tjek, om dette hjemmelavede trick allerede har virket.
Metalbøjler hænger på stang

5. Cola kan også være en god allieret til at fikse et stoppet toilet

Det sidste af de hjemmelavede tips til at fikse et stoppet toilet uden en svupper omfatter en velkendt drik, der har en utrolig virkning, når det kommer til at rense rør – og ikke kun dem i badeværelset. Cola indeholder kulsyre og fosforsyre, som vil nedbryde det, der forhindrede dit toilet i at fungere ordentligt.

Hvis du kommer denne væske i dit toilet, vil det også hjælpe med at fjerne den rust, der er almindelig i rørene. Faktisk viser forskning (link på spansk), at natriumbenzoat i denne sodavand forhindrer rust.

Her er, hvordan du bruger den:

 1. Afmål 500 ml af dette produkt og hæld det ned i toilettet.
 2. Lad det virke i et par minutter, og tjek, at alt er i orden.
Cola bruges i et stoppet toilet

Sådan undgår du stoppede toiletter

Nu hvor du ved, hvordan du kan fikse stoppede toiletter uden brug af en svupper, er det tid til at lære, hvordan du undgår irriterende tilstopninger i første omgang. For at gøre dette skal du huske følgende:

 • Pas godt på dit toilet, så der ikke falder genstande i det, som kan tilstoppe det. Det er bedst ikke at have produkter oven på tanken for at minimere risikoen for tilstopninger.
 • Hver gang du rengør dit toilet, skal du gentage tricket med varmt vand med natron for at fjerne det snavs, der klæber til rørene.
 • Hold toiletlåget nede, især hvis du har små børn, for at sikre dig, at der ikke falder noget i.
 • Hav gode gummihandsker i nærheden af toilettet, så du kan fjerne alt, der falder ned i det, hurtigst muligt.

Vi tror, at du måske også vil kunne lide at læse denne artikel: Prøv disse ingredienser for at få et pletfrit badeværelse

Vidste du, hvordan man kan fikse et stoppet toilet uden brug af svupper?

At fikse et toilet uden en svupper er muligt, enkelt og meget billigt. Du har sikkert mange af de produkter, som vi har talt om her, liggende derhjemme. Samlet set vil de spare dig både tid og penge.

Før du ringer til blikkenslageren, kan du prøve nogle af de tricks, som vi har delt med dig her. Hvis tilstopningen er ekstrem, og intet andet virker, bør du dog henvende dig til en professionel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.