Nogle mænd går ud med ældre kvinder: Hvorfor?

Nogle mænd går ud med ældre kvinder på grund af de dyder og kvaliteter, som erfaringen har givet dem mulighed for at tilegne sig. Det vil vi tale mere om her.
Nogle mænd går ud med ældre kvinder: Hvorfor?
Elena Sanz

Skrevet og kontrolleret af psykolog Elena Sanz.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vi kender alle sammen berømte par, hvor kvinden er betydeligt ældre end manden. Madonna og Ahlamalik Williams, Shakira og Piqué og Brigitte og Emmanuel Macron er nogle eksempler. Måske har du endda bemærket, at flere mænd i dit nærmiljø går ud med ældre kvinder. Men hvorfor er det, at nogle mænd går ud med ældre kvinder?

På trods af det stigende antal par med disse karakteristika har vi stadig en tendens til at undre os over, hvad de kunne have set i hinanden, når der er så stor en aldersforskel mellem dem. Socialt set har forhold, hvor manden er ældre, en tendens til at være mere accepteret på grund af den opfattede evolutionære fordel.

Men på trods af hvad vi måske tror, er bånd mellem yngre mænd og ældre kvinder ofte vellykkede og tilfredsstillende for begge parter. Der er faktisk flere vigtige grunde, der kan få mænd til at træffe dette valg. Vi fortæller dig om dem her!

Årsager til, at nogle mænd går ud med ældre kvinder

Et par griner sammen

Romantiske forhold mellem ældre kvinder og yngre mænd kan være meget vellykkede og gavnlige for begge parter.

De særlige grunde kan variere fra par til par. Men følgende er nok de mest almindelige grunde til, at så mange yngre mænd går ud med ældre kvinder.

Følelsesmæssig intelligens

Et af de mest attraktive aspekter ved ældre kvinder er deres følelsesmæssige intelligens. Sammenlignet med yngre kvinder har de en tendens til at være bedre til at håndtere og styre deres følelser. De er mindre tilbøjelige til at blive overvældet af negative følelser. De ved generelt, hvordan de skal håndtere modgang og uenigheder mere roligt.

De har således en tendens til ikke at opføre sig lunefuldt eller barnligt, tyer ikke til følelsesmæssig afpresning og søger generelt ofte at undgå dramatik. De er bedre i stand til at forstå og håndtere, hvad de føler. De kan udtrykke det og kommunikere roligt og klart. Dette er altid positivt i et forhold.

Mænd går ud med ældre kvinder på grund af deres uafhængighed

Smilende kvinde med rødvin i hånden

Ældre kvinder er meget mere uafhængige og selvsikre. Deres erfaringer gennem årene har givet dem mulighed for at tilegne sig og udvikle ressourcer, udfordre sig selv og bevise, hvor dygtige og værdifulde de er. Derfor har de ikke brug for eller leder efter nogen til at udfylde deres tomhed og lægger ikke deres lykke i andres hænder.

Med andre ord: De har ikke brug for en partner; de vælger bare at have en. Denne sikkerhed, beslutsomhed og autonomi kan være meget tiltrækkende. Omvendt har en yngre kvinde måske endnu ikke nået denne følelsesmæssige uafhængighed. Hun kan være mere usikker. Det gør hende mere krævende og trængende i et forhold.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Tvivl i kærlighed: Hvad er der galt med mig?

Mænd går ud med ældre kvinder på grund af det lavere pres og de lavere forventninger

En anden vigtig grund til, at nogle mænd går ud med ældre kvinder, er, at de lægger mindre pres på forholdet. De har allerede gået deres egen vej, har haft flere forhold og erfaringer og har skabt en vej for sig selv.

I de fleste tilfælde har de en etableret arbejdskarriere, har måske allerede været igennem forlovelse, ægteskab og moderskab og er ikke længere på det sted. Nu, efter at have levet og oplevet disse ting, søger de kun at nyde og dele gode oplevelser. De er i stand til at følge med strømmen og har ikke forventninger, der øger presset på et forhold.

Ældre kvinder har også ofte lært ikke at idealisere deres romantiske partnere. De er i stand til at se hinanden med deres dyder og fejl. De søger ikke længere at ændre dem eller forventer urealistisk perfektion. Tværtimod sætter de pris på og nyder et ægte menneske og et ægte forhold.

Det er en større seksuel oplevelse

Vi tror måske, at yngre kvinder har en fordel på grund af deres fysiske udseende og mere attraktive image. Ældre kvinder har imidlertid et stort argument til deres fordel: Erfaring.

Den modenhed, der følger med alderen, gør det muligt for kvinder at føle sig meget mere trygge og sikre i deres krop. De er ofte i stand til at undgå ubrugelige komplekser. De kan frem for alt vide, hvad de vil have, og hvordan de skal bede om det.

Der er færre tabuer og usikkerheder og større seksuel selvsikkerhed. Disse kvinder er mere bevidste og frie i deres ønsker og præferencer. De er ikke bange for at kommunikere dem til deres partner. Derfor bliver de seksuelle møder ofte mere spontane og tilfredsstillende for begge partnere.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Sådan identificerer du røde flag i et parforhold

De symboliserer en vellykket erobring

Som det sidste kan mænd, der dater ældre kvinder, finde et ekstra incitament, og det er, at disse typer forhold er med til at øge deres selvværd. På en måde kan det at date denne type selvsikre, beslutsomme og uafhængige kvinder, der ved, hvad de vil have, føles som en vellykket erobring.

Mænd, der dater ældre kvinder, oplever vellykkede og givende forhold

Kort sagt er denne type forhold (som ofte er så socialt kritiseret), lige så gyldig som alle andre. Den har store chancer for at blive en succes. Faktisk er den største hindring, som disse par normalt oplever, dommen fra de andre mennesker i deres omgivelser.

I modsætning til hvad man måske tror, er det mændene selv, der søger ældre kvinder på grund af den interesse, de vækker hos dem. Og selv om det ikke er muligt at generalisere, da hver person er forskellig, er det sandsynligvis ovennævnte grunde, der gør ældre kvinder så attraktive.

Under alle omstændigheder er det på tide, at vi frigør os fra fordomme og stereotyper. Vi skal tillade andre at være frie.

Det kan interessere dig ...
Alt om ændringerne i seksualitet hos ældre
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Alt om ændringerne i seksualitet hos ældre

Selvom fysiske og psykologiske ændringer finder sted hos ældre, som påvirker deres seksualitet, så betyder det ikke, at det er slutningen på deres ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.