9 nytårsforsætter til at vokse som par

Hvis du og din partner ønsker at starte det nye år på den rigtige måde, må du ikke gå glip af følgende liste over beslutninger, der vil hjælpe med at styrke jeres forhold.
9 nytårsforsætter til at vokse som par

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det nye år er det perfekte tidspunkt til at revurdere personlige mål og overveje alternativer. Derudover er det en god mulighed for at tænke over dine relationer og hvordan du kan styrke dem. Hvis du er i et romantisk forhold, er det med dette i tankerne vigtigt, at I begge opstiller nytårsforsætter for at vokse som par.

Derfor har vi lavet en liste med idéer, der vil hjælpe jer med at pleje jeres forhold hele året. For at dette kan fungere, er det vigtigt, at begge partnere vælger, hvordan de vil styrke båndet, og at de forpligter sig til at følge op på det.

1. Besøg nye steder sammen

At rejse og lære nye steder at kende er altid en god plan for par, da det giver dem mulighed for at komme ud af deres rutine og dele livserfaringer sammen. Det vil forny deres bånd og hjælpe dem med at finde måder at hygge sig sammen på.

Denne beslutning omfatter ture til andre byer eller lande samt at tage ud for at opleve lokale destinationer som parker, restauranter eller strande, som I endnu ikke har besøgt.

2. Lær færdigheder sammen

Find ud af, hvilke færdigheder I begge gerne vil udvikle, og prøv at lære dem sammen. Det kan f.eks. være tegne-, danse- eller madlavningskurser. Ideelt set skal I vælge en aktivitet, der interesserer jer begge, så I kan have det sjovt med at lære noget, mens I nyder hinandens selskab. Hvis I deler fælles interesser, vil det styrke jeres bånd og fremme tilliden.

3. Opnå sunde vaner som par

At fremme trivsel og personlig sundhed er en beslutning, som I altid bør have i tankerne. Så hvorfor ikke gøre det som et par? Det er nyttigt at have en partner at etablere sunde rutiner sammen med for at forblive motiveret og ikke give op. Nogle forslag er at starte en sund kost, blive medlem af et fitnesscenter eller jogge sammen.

Der er mange fordele. Du og din partner kan holde jer i form, yde gensidig støtte (især når I har lyst til at give op) og dele tid og oplevelser. Det er uden tvivl en god plan for det nye år.

Et par løber sammen

At motionere som par er et godt initiativ, der kombinerer kvalitetstid med en sund aktivitet.

4. Deltag i sjove aktiviteter: Inspirerende nytårsforsætter for par

I sin bog “Preventing Conflicts for Couples” råder psykolog og psykiater José Díaz Morfa par til at finde muligheder for at grine sammen.

Disse øjeblikke er ganske vist nødvendige for at undgå spændinger og kedsomhed i parforholdet. Når det er sagt, er et godt nytårsforsæt for at vokse som par at skabe regelmæssige muligheder for sjove stunder og humor.

5. Støt hinandens personlige udvikling

De fleste af os har personlige nytårsforsætter, f.eks. at blive forfremmet, tage en eksamen, påbegynde et professionelt projekt eller tabe kropsvægt. I disse tilfælde kan partnerne blive en kilde til ubetinget støtte for hinanden, hvilket er nyttigt, når de står over for udfordringer eller vanskeligheder.

Ved at beslutte at yde gensidig støtte til at nå personlige mål vil den tillid, som partnerne føler for hinanden, blive styrket.

6. Øg og frem effektiv kommunikation: Et af de vigtigste nytårsforsætter for par

Lykkelige par erklærer, at hemmeligheden bag et sundt forhold er at anvende klar kommunikation, der er kendetegnet ved ærlig dialog, forståelse og partnernes evne til at sætte sig i hinandens sted for at nå frem til aftaler.

Desuden er disse pars succes rodfæstet i respekt, der viser sig ved at lytte, kontrollere vrede, tolerere forskelle og acceptere forskellige synspunkter.

At arbejde på kommunikation er et eksempel på nytårsforsætter, som man altid bør have i tankerne. God kommunikation hjælper par til at håndtere og løse konflikter. Det er også et godt redskab til at fremme intimitet, da det giver partnerne mulighed for at udtrykke deres tanker og følelser.

7. Tænk altid på detaljerne

Detaljerne handler ikke kun om at give og modtage gaver. De omfatter også alle de handlinger, der måske virker ubetydelige, men som er givende for jer begge. Det drejer sig bl.a. om at vise hengivenhed gennem ord, kærtegn eller kropssprog.

Kilden til tilfredsstillelse er dog meget speciel. Derfor bør du spørge dig selv, hvilke ting der gør din partner glad, og overraske ham/hende med disse detaljer. Dette gælder både ved særlige lejligheder og på almindelige dage.

Ifølge Juan Ortega ligger betydningen af disse detaljer i deres evne til at styrke båndet, selv i krisetider. Når det er sagt, er dette endnu et nytårsforsæt, som du altid bør huske på og forny hvert år.

8. Pas på noget

En anden måde at styrke båndet til din partner på er ved at tage sig af en anden levende ting. Det kan f.eks. være en plante eller et kæledyr. Følelsen af ansvar over for en tredjepart kan styrke dit forhold, så længe begge partnere føler sig engageret i det.

9. Genopliv lidenskaben: Nytårsforsætter, der styrker parforholdet

Par er i bad sammen

At forny lidenskaben i dit forhold er grundlæggende for at undgå stress og for at undgå at falde ind i den daglige rutine. Det er en god mulighed for dit nytårsforsæt.

Seksualitet er et centralt aspekt for alle par, da seksuel tilfredsstillelse spiller en vigtig rolle for intimitet og styrkelse af jeres bånd. Med dette in mente bør par genoplive deres seksuelle oplevelser fra tid til anden.

Det kan de gøre ved at prøve nye stillinger eller have oplevelser på nye steder (f.eks. på et hotel). Parrene kan også prøve at købe nyt lingeri eller erotisk legetøj. Dette vil give dem mulighed for at genoplive deres lyst og give dem mulighed for at lære nye måder at nyde hinanden på.

En måde at gennemføre dette forsæt på er ved at lave en liste over alle de intime oplevelser, som parret ønsker at prøve. Dereftar skal I blive enige om at gøre dem en eller to gange om måneden gennem hele året. I vil sandsynligvis begge opdage nye fornøjelser, som I ikke var klar over.

Det er altid det rigtige tidspunkt til at vokse som par

Mens starten på et nyt år er et tidspunkt til at forny målene for jeres forhold, er det ikke det eneste tidspunkt på året, hvor I skal gøre en indsats for at vokse som par. Det er altid det rigtige tidspunkt til at sætte sig nye mål og starte på en frisk. Derudover kan ovenstående liste i krisetider være en stor hjælp til at genoplive og styrke dit bånd med din partner.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.