Sådan kan du genoprette et forhold, der sluttede, men som havde en fremtid

Har du og din partner slået op, men elsker du stadig personen? Hvis ja, så læs disse tips til at genoprette et forhold, der havde en fremtid.
Sådan kan du genoprette et forhold, der sluttede, men som havde en fremtid
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Har du stadig følelser for din eks? Det er ikke en let opgave at genoprette et forhold, der allerede er afsluttet. Det er dog værd at gøre en indsats for at vende tilbage, hvis der stadig er følelser, og du tror, at forholdet kan have en fremtid. Det vigtigste er visheden om, at kærligheden er der, og at du ikke bare gør det tankeløst.

Desuden er genopbygning af et brudt bånd en opgave, der skal udføres med omhyggelig planlægning og ikke kun med følelser. Det betyder, at man nøje skal overveje fortiden for at lære af det, der skete. På den måde kan man være i stand til at handle anderledes. Ellers vil et brud bare ske igen.

Lad os se nærmere på det.

Sådan kan du genoprette et forhold, der sluttede, uden at begå de samme fejl

En eftertænksom kvinde

Nogle gange fremkalder separationer eller brud det overhængende behov for at genoprette et forhold. Så kan et eller begge medlemmer af et forhold træffe usunde beslutninger, som i sidste ende ender med at skade forholdet endnu mere.

Derfor er det nødvendigt at huske på visse tips for at undgå at lave de mest almindelige fejl.

1. Lidt tid hver for sig er altid sundt

At holde sig fra hinanden i et stykke tid er den bedste måde til at afgøre, om man virkelig savner hinanden. For at gøre dette rigtigt skal der ikke være nogen møder, ingen telefonopkald og ingen besøg på hinandens sociale netværk. Dette kan være svært for nogle af de mere intense mennesker derude. Men det er et meget nødvendigt og værdifuldt skridt.

Ved ikke at have nogen kontakt til din eks-partner kan du vurdere, om du virkelig har så meget brug for vedkommende i dit liv, som du tror, du har. På samme måde giver det din partner mulighed for at gøre det samme. Derudover giver det dig også mulighed for at genkende deres styrker og svagheder bedre og giver dig tid til at savne dem.

Du vil måske finde dette interessant: Otte metoder til at blive forelsket i sin partner igen

2. Husk, at en positiv holdning genererer positive reaktioner

Glad kvinde på en blomstereng

I disse situationer hjælper det virkelig at stå op hver dag med den bedste energi og tanken om, at alt er for det bedste. Det er nødvendigt at se den positive side af enhver situation og forstå, hvorfor dit brud skete i første omgang.

Årsagerne til bruddet kan meget vel stadig være til stede, men i stedet for at se dem som en hindring skal du se dem som en mulighed for at lære og vokse.

Det vil sige, at årsagerne til dit brud er muligheder for at omdanne dine fejltagelser til noget sundt, som du kan indarbejde i dit liv. Faktisk er det nu, du skal give dig selv lov til at ændre det, der forårsagede problemer i dit forhold.

Hvis du formår at være positiv, vil der ikke være nogen diskussioner, når I mødes igen. I stedet vil der være en sund dialog. Når der ikke er nogen bebrejdelser, er målet at blive en person med et nyt fundament og mere lykke.

Kærligheden er ikke tabt. I var bare sammen under vanskelige omstændigheder. Det betyder, at I nu har mulighed for at lære og vokse af dem.

Du vil måske finde dette interessant: Sådan identificerer du røde flag i et parforhold

3. At kende dig selv bedre giver et andet perspektiv

For at genoprette et forhold skal du være meget bevidst om, hvad du har bidraget til det, og hvad du kan give det. Så kan denne tid alene også gøre det muligt at analysere forholdet bedre.

Vær meget ærlig over for dig selv om, hvilken personlighed du antog i forholdet, og hvordan dette kan have bidraget til bruddet. Var der jalousi, følelsesmæssig afhængighed, for meget intensitet eller dårligt humør? Lod du dig rive med af rutinen uden at gøre noget for at få din partner til at føle sig speciel?

Før du tænker på jeres skænderier eller din tidligere partners handlinger, skal du først undersøge dig selv. Forestil dig, at du ser dig selv i det tidligere forhold, som om du så en film – neutralt og på afstand. Skift dit perspektiv og iagttag dig selv udefra.

Kvinde går på træstamme i skov og tænker over at genoprette et forhold

4. Kom videre med dit eget sociale liv

I denne nye periode, hvor du er single, skal du komme videre med dit personlige og sociale liv. Gå ud til arrangementer, hyg dig med venner og lav de aktiviteter, du nyder mest. At være aktiv skaber et godt humør, og det smitter virkelig.

Hvis du møder din eks-partner et sted, er det et godt tidspunkt at sige hej og vise dit bedste humør for at have det sjovt. Andre mennesker sætter stor pris på selvtillid – nogle gange meget mere, end du måske tror!

5. Få kontakt igen for at genoprette et forhold

Når du allerede føler dig stærk, positiv og sikker på, at du ønsker at genoptage et forhold , kan du tage initiativ til ny kontakt igen. Start med et telefonopkald eller en privat besked og vent på et svar. Gør det dog altid uden at vise overdreven ængstelse eller iver.

Din eks skal se den person, som han/hun forelskede sig i, og blive mindet om, hvorfor I fandt sammen i første omgang. Med dette i baghovedet bør jeres samtaler aldrig fokusere på problemet med bruddet. Det er allerede en del af fortiden, og det bør gøres klart.

At genoprette et forhold, der sluttede

Nu handler det om at starte forfra, værdsætte alt det, der bragte jer sammen (og fortsat gør det), og til gengæld foreslå løsninger til forbedring af de aspekter, der ikke bragte jer begge lykke. I sidstnævnte tilfælde er det vigtigt, at strategierne udføres som et team, da det kan være med til at styrke jeres bånd og få jer begge til at føle jer godt tilpas.

Afslutningsvis er det vigtigt, at I er meget tydelige, og at I er villige til at arbejde sammen og gøre en indsats for at løse eventuelle konflikter, der opstår, når I drøfter jeres bekymringer.

Vil du gerne genoprette et forhold, der er slut? Hvis du mener, at det har en fremtid, er det et forsøg værd!

Det kan interessere dig ...
Sådan kan du genvinde selvværdet efter et brud
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du genvinde selvværdet efter et brud

Det kan være smertefuldt, når et forhold slutter. I denne artikel giver vi dig derfor nogle tips til, hvordan du kan genvinde selvværdet efter et b...  • García, F. E., & Ilabaca Martínez, D. (2013). Ruptura de pareja, afrontamiento y bienestar psicológico en adultos jóvenes. Ajayu Órgano de Difusión Científica del Departamento de Psicología UCBSP11(2), 42-60.
  • Platt, Tristan. (2015). Entre la rutuina y la ruptura: el archivo como acontecimiento de terreno. Diálogo andino, (46), 39-54. https://dx.doi.org/10.4067/S0719-26812015000100004
  • Santamaría, J., Merino, L., Montero, E. y otros (2015). Perfil psicopatológico de pacientes con Dependencia Emocional. Cuadernos de medicina psicosomática y psiquiatría de enlace, 116, 36-46.
  • Vaca, Moisés. (2015). El valor de las relaciones de cuidado. Diánoia60(75), 3-29. Recuperado en 16 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S0185-24502015000200003&lng=es&tlng=es.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.