Øvelser og rutiner, når man arbejder hjemmefra

Når du arbejder hjemmefra, er det en god idé at planlægge din dagsorden og etablere nogle rutiner. I denne artikel vil vi give dig nogle anbefalinger.
Øvelser og rutiner, når man arbejder hjemmefra

Sidste ændring: 28 januar, 2021

På nuværende tidspunkt er der mange, der arbejder hjemmefra på grund af coronavirus-pandemien. Dette kaldes ofte fjernarbejde. Det betyder, at personen fortsætter med at udføre alle sine opgaver ved at bruge en computer eller på en anden måde.

Fjernarbejde er dog ikke altid nemt. Nogle jobs tillader ikke engang denne mulighed. Dem, som kan gøre det, ved samtidig, at denne type arbejde heller ikke kommer uden udfordringer.

Det er mere kompliceret at følge en korrekt rutine derhjemme, eftersom vi har stor frihed i vores dagsorden og det er nemmere at blive involveret i andre aktiviteter. Der er flere distraheringer og koncentrationsniveauet sænkes ofte betydeligt.

I denne artikel vil vi forklare en række øvelser og rutiner, som kan hjælpe dig med at komme gennem dagene med lockdown. På den måde vil du være i stand til at fortsætte med at arbejde hjemmefra uden risikoen for ikke at være i stand til at udføre alle dine opgaver.

Nødvendige omstændigheder, når du arbejder hjemmefra

Kvinde smiler ved skrivebord med computer

For at være i stand til at arbejde hjemme, er det essentielt at lave en aftale om tilfredsstillelse med din virksomhed eller din chef. Du vil være nødt til at afgøre, hvilket arbejde du skal udføre, hvordan alle vil kommunikere med hinanden og resultatet, som forventes.

Når man arbejder hjemmefra, anbefales det altid at være forbundet og tilgængelig. På den måde kan alle relevante medlemmer af den samme virksomhed fortsætte med at kommunikere med hinanden. For at gøre dette, er en god internetforbindelse nødvendig.

Mange online platforme giver os også mulighed for at interagere fra en afstand. For eksempel kan programmer med videoopkald, såsom Skype og Google Hangouts, gøre det muligt at holde konferencer og møder. Det samme gælder Whatsapp.

Dette er faktisk en nøglepointe. Eksperter anbefaler mindst tre videokonferencer om dagen for teams. Mens dette kan synes som meget, så kan de være nyttige til at begynde at arbejde om morgenen, lave en opfølgning i løbet af dagen og til sidst til at afslutte arbejdsdagen.

Du vil måske også synes om: Mutation af coronavirus: Sådan fungerer det

Valg af det rette sted til at arbejde hjemmefra

Stedet, hvor du vil arbejde, er meget vigtigt. Når du er derhjemme, vil du blive nødt til at opdele dine områder korrekt. Du kan ikke blande områder til hvile og afslapning med dine arbejdsområder.

Når du vælger dit hjemmekontor, bliver du nødt til at overveje, at du skal have en god internetforbindelse, som vi har nævnt tidligere. Du vil også blive nødt til at have alt, hvad du skal bruge, i nærheden. Det kan for eksempel være papir, blyanter, din computer osv.

Det tilrådes ikke at arbejde siddende i din seng eller i sofaen. Ligeledes bør du undgå at have distraheringer såsom fjernsynet i nærheden. Ideelt bør du bruge det samme område hver dag til at udføre dine opgaver. Derfor bør det altid være tilgængeligt.

Hvis der er børn i huset, så er det bedst at fastsætte en rutine for dem også. Hold dem stimuleret med bøger og lektier, da det vil hjælpe dem med at koncentrere sig bedre. Det er dog også vigtigt, at de tager pauser, præcis ligesom når de er i skole.

Lav en dagsorden

Kvinde skriver i en bog, da hun arbejder hjemmefra

For at være i stand til at arbejde ordentligt hjemmefra, tilrådes det at holde fast i en dagsorden. Præcis ligesom på en almindelig arbejdsplads.

Idéen er at fortsætte med sine normale personlige hygiejnerutiner, såsom at gå i bad og klæde sig på, før man begynder at arbejde. Disse små detaljer vil hjælpe dig med at blive mere opmærksom på, at du bliver nødt til at udføre dine normale opgaver.

Hvis du er i stand til at koncentrere dig ordentligt, så er det faktisk meget sandsynligt, at du vil få mere fritid, når du arbejder hjemmefra. Tøv ikke med at inkorporere en træningsrutine i din dagligdag. Træning kan hjælpe med at forbedre din ydeevne. Det hjælper også med at rydde dine tanker og forbedre dit helbred.

Du bør have i baghovedet, at fjernarbejde på en måde er en livsstil og det er så vigtigt at være opmærksom på alle dine rutiner og vaner.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.