Naturlige olier, der kan fremme hårvækst

Avocado kan hjælpe med at forhindre hårtab samtidig med, at det reparer skader og fremmer ny vækst. Du kan bruge olien fra planten eller anvende frugtkødet direkte.
Naturlige olier, der kan fremme hårvækst

Sidste ændring: 26 august, 2022

De fleste mennesker bekymrer sig om hårvækst, fordi det er vigtigt for deres selvopfattelse og skønhed. At have et fyldigt, sundt og langt hår kræver dagligt pleje for at fjerne alle urenhederne, som med tiden skader det. I denne artikel vil vi vise dig nogle naturlige olier, som kan være med til at fremme hårvækst!

Heldigvis er der i dag masser af metoder til at fremme hårvækst og hjælpe med at håndtere problemer forbundet med hårtab.

Behandlinger der mindsker hårtab og stimulerer ny vækst, kræver stor tålmodighed og engagement, især når du prøver at opnå resultater med naturlige metoder. Nogle af de bedste muligheder for at nå dette mål involverer naturlige olier, der fremmer hårvækst og sundhed.

Ved du hvilke olier der er bedst til at fremme hårvækst?

Ricinusolie

I årevis er denne olie blevet brugt til at detoxe og rense kroppen. Hvad angår skønhed, er den dog kendt for sin evne til at fugte og naturligt fremme hårvækst, hjælpe med at forhindre problemer med hårtab og holde din hovedbund sund.

Rosmarinolie

Rosmarinolie kan fremme hårvækst

Rosmarin og dens æteriske olie er ingredienser, der ofte bruges i skønheds og kosmetikindustrien for at fremme sundt hår. Rosmarinolie styrker hårrødderne, fremmer god blodcirkulation og styrker en effektiv, sund vækst.

For at nyde godt af disse fordele, skal du bare tilsætte et par dråber æterisk rosmarinolie til din normale shampoo.

Arganolie

Denne olie fra Marokko har de i de seneste år vundet stor popularitet som et fremragende produkt for håret. Regelmæssigt brug af arganolie hjælper med at reparere håret og forhindrer hårtab.

Avocado-olie

Avocado olie

Avocado-olie er kendt for sit høje indhold af enkeltumættede fedtsyrer og vitamin E, der fugter og styrker håret, hvilket forhindrer det i at falde af, imens det reparer og stimulerer ny vækst.

Det indgår i mange kommercielle hårplejeprodukter, men du kan opnå de samme fordele ved at bruge avocado på sin naturlige form.

Lavendelolie

Lavendelolie har en lækker aroma og vil give dit hår mere styrke og vitalitet. Det stimulerer naturlig hårvækst og hjælper med at sænke de processer, der i skyld i hårtab.

Hørfrøolie

Man kan drage fordel af denne olie ved enten at spise det med mad eller ved at anvende det direkte til håret. Hørfrøolie indeholder omega-3 fedtsyrer, der hjælper med styrke og reparere håret og fremmer samtidig hårvækst. Som om dette ikke var nok, så tilføjer det også fugt og glans til håret.

Olivenolie

Olivenolie indeholder enkeltumættede fedtsyrer, der anbefales for at styrke håret, huden og neglene. Det indeholder også vitamin E, der mindsker hårtab, fugter håret og fremmer naturlig vækst.

Kokosolie

Kokosolie

Udover at være en anbefalet olie for alle sine sundhedsmæssige fordele, så er det en fremragende måde til at puste nyt liv i dit hår og styrke det. Det indeholder sunde fedtstoffer, der bidrager med at reparere håret samt vitamin E, der nærer og fugter håret og samtidig fremmer sund vækst.

Timianolie

Timian æterisk olie er en anden olie, der forsyner dit hår med vigtige næringsstoffer, udover at reparere det og fremme hårvækst. Regelmæssigt brug hjælper med at forhindre skæl og gør håret tykkere, så du undgår hårtab.

Jojobaolie

Denne olie hjælper med at fjerne overskydende olie, der produceres af hovedbunden og andre urenheder, der kan tilstoppe hårsækkene. Jojobaolie anvendes ofte i kommercielle skønhedsprodukter for hud og hår. Når du anvender det til dine hårrødder, styrker det håret, bekæmper hårtab og fremmer ny vækst.

Oliebehandling der kan fremme hårvækst

Olier

Imens alle olierne vi har nævnt ovenover har deres egne fordele for at stimulere hårvækst, så kan du kombinere flere af dem i den samme behandling og få fremragende resultater.

Ingredienser

 • 1/2 kop ricinusolie (120 ml)
 • 2 teskefulde avocado-olie (10 ml)
 • 1 teskefuld rosmarinolie (5 ml)
 • 1 teskefuld lavendelolie (5 ml)

Hvad skal man gøre?

Bland alle ingredienserne i en glasskål. Anvend denne behandling til fugtigt hår med en blid cirkulær massage i hele hovedbunden. Lad det sidde i en time inden du skyller det ud.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Dreher, M. L., & Davenport, A. J. (2012, Februyary 3). Hass avocado composition and potential health effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 53(7), 738– 750
  tandfonline.com/doi/full/10.1080/10408398.2011.556759?scroll=top&needAccess=true
 • 5 Final report on the safety assessment of jojoba oil and jojoba wax. (1992). DOI:
  10.3109/10915819209141992
 • Hair Cosmetics: An Overview (2015). Maria Fernanda Reis Gavazzoni Dias.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4387693/

 • Activation of MITF by Argan Oil Leads to the Inhibition of the Tyrosinase and Dopachrome Tautomerase Expressions in B16 Murine Melanoma Cells (2013). Myra O. Villareal,  Sayuri Kume,  Thouria Bourhim,  Fatima Zahra Bakhtaoui, Kenichi Kashiwagi, Junkyu Han, Chemseddoha Gadhi, 3 and Hiroko Isoda.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3723062/?report=classic

 • Hair Growth-Promoting Effects of Lavender Oil in C57BL/6 Mice (2016). Boo Hyeong Lee, Jae Soon Lee and Young Chul Kim.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4843973/

 • Randomized trial of aromatherapy. Successful treatment for alopecia areata (1998). Hay IC, Jamieson M, Ormerod AD.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9828867

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.