Omelet med tun: Hurtig og nem opskrift

Vi vil vise dig, hvad du skal vide for at tilberede en udsøgt omelet med tun, et perfekt måltid, som du kan nyde på ethvert tidspunkt af dagen.
Omelet med tun: Hurtig og nem opskrift
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Denne omelet med tun er en fremragende ret til aftensmad. Den er ideel til dem, der er på et program til vægttab, selv om den også kan ledsages af kulhydrater, hvis målet er at øge muskelmassen i kroppen.

Uanset hvad er det en enkel, alsidig ret, som alle kan lide. Du kan tilberede den meget hurtigt for at nyde den når som helst.

Sådan tilbereder du en omelet med tun

Før vi begynder, er det vigtigt at påpege, at der ikke behøver at være nogen begrænsning på forbruget af æg, som der var indtil for nogle få år siden. Æg øger ikke risikoen for hjertekarsygdomme og har heller ikke nogen væsentlig indflydelse på kolesterolindholdet i kosten.

Tværtimod har de en høj næringstæthed og vil hjælpe dig med at bevare en god sundhedstilstand gennem årene. Det er vigtigt at bemærke, at det endelige resultat vil afhænge meget af æggenes kvalitet. Derfor anbefaler vi, at de så vidt muligt er fra fritgående høns .

Æg fra høns opdrættet i bur har en meget anderledes smag, og deres næringsværdi påvirkes også. Det er tilrådeligt at kigge på nummereringen på skallen for at kontrollere, at der står et 1-tal på den første plads. Dette indikerer dens oprindelse.

Omelet med tun

Denne omelet med tun er en ret, der er nem at tilberede og ernæringsmæssigt komplet.

Ingredienser

For at tilberede en udsøgt omelet med tun skal du bruge følgende ingredienser:

Fremgangsmåde

  1. Slå æggene ud i en skål.
  2. Pisk dem derefter godt sammen.
  3. Tilsæt tun og salt, og rør godt igen.
  4. Kom lidt ekstra jomfruolivenolie i en pande.
  5. Når den er varm, hældes æggeblandingen i, og der skrues ned for varmen.
  6. Rør først i hele blandingen med en spatel, som om du ville lave røræg, indtil den begynder at stivne. Lad det derefter hvile og vent, til det er blevet bagt godt igennem.
  7. Når det er færdigt på den ene side, vendes det med hjælp af en tallerken og lad det derefter bage endnu et minut på den anden side, så ægget sætter sig helt.
  8. Tag derefter omeletten af og servér den. Du kan ledsage den med friskhakket persille for at forbedre det endelige udseende.
  9. Du kan også servere den med en salat for yderligere at forbedre indtagelsen af mikronæringsstoffer i selve tilberedningen.

Du vil måske også være interesseret i: Opskrift på en lækker grøntsagsomelet

Fordele ved omelet med tun

Omelet med tomat

En omelet med tun giver omega-3 og proteiner af høj biologisk værdi.

Næringsindhold

Inddragelsen af æg og omelet med tun i en varieret og afbalanceret kost kan give flere sundhedsmæssige fordele. Først og fremmest bør man fremhæve proteinindholdet i denne ret.

Æg giver proteiner af højeste biologiske værdi med alle de essentielle aminosyrer og en god fordøjelighedsscore. Disse næringsstoffer har vist sig at være vigtige for at forebygge patologier som sarkopeni.

Desuden er æg en af de få fødevarer, der indeholder D-vitamin. Dette næringsstof kan syntetiseres endogent ved eksponering for sollys, men næsten alle har mangel på det.

Hvis man opretholder et utilstrækkeligt niveau af D-vitamin, kan det øge risikoen for at lide af forskellige komplekse sygdomme, såsom hjertekarsygdomme. Dette fremgår af forskning offentliggjort i tidsskriftet Anticancer Research.

Som det sidste er det vigtigt at nævne, at omelet med tun er en kilde til fiskebaserede omega-3-fedtsyrer. Disse elementer hjælper med at modulere indre inflammation og dermed opnå en situation med homøostase.

Omega-3-syrer er relevante for genoptræning ved sport, men også for at sikre, at hjertet fungerer korrekt. Dette bekræftes af en undersøgelse, der er offentliggjort i International Journal of Molecular Sciences.

Tilbered en lækker omelet med tun derhjemme

Som du har set, er det meget nemt at tilberede en fantastisk omelet med tun derhjemme. Denne ret giver et stort antal essentielle næringsstoffer, der er nødvendige for, at kroppen kan fungere optimalt hver dag.

Dette hjælper med at forebygge mangler, der kan påvirke effektiviteten af vitale fysiologiske funktioner negativt, og hjælper med at opretholde en god sundhedstilstand.

Husk endelig på, at kosten ikke er den eneste vigtige faktor for at forebygge udviklingen af patologier i årenes løb. Det er også vigtigt at fremme andre gode vaner som f.eks. regelmæssig motion.

Det kan interessere dig ...
Spansk omelet med spinat, chiafrø og spirulina
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Spansk omelet med spinat, chiafrø og spirulina

Morgenmad er meget vigtigt for at bevare din energi hele dagen. En omelet med spinat, chiafrø og spirulina er en perfekt måde at starte dagen på. • Naseeb MA, Volpe SL. Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutr Res. 2017 Apr;40:1-20. doi: 10.1016/j.nutres.2017.01.001. Epub 2017 Jan 16. PMID: 28473056.
 • Zittermann A, Pilz S. Vitamin D and Cardiovascular Disease: An Update. Anticancer Res. 2019 Sep;39(9):4627-4635. doi: 10.21873/anticanres.13643. PMID: 31519560.
 • Innes JK, Calder PC. Marine Omega-3 (N-3) Fatty Acids for Cardiovascular Health: An Update for 2020. Int J Mol Sci. 2020 Feb 18;21(4):1362. doi: 10.3390/ijms21041362. PMID: 32085487; PMCID: PMC7072971.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.